2013. október 26., szombat

Kakaós lepény

Ez tényleg a gyorsan finomat kategória, mikor nagyon szeretnénk már valami édeset enni, de csak alap dolgok vannak a kamrában és a hűtőben, ráadásul időszűkében vagyunk. Áfonyalekvárral, vaníliafagylalttal javaslom fogyasztani vagy egy pohár tejjel, mert magában kissé száraz, de ettől függetlenül nagyon finom! Én és Eszti szeretjük az ilyen egyszerű süteményeket reggelire.


Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 250 ml tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 jó marék darált dió a tetejére

  1. A vajat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a kakaót és a cukrot.
  2. Robotgéppel jól összekeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet felváltva. Szépen kikeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a darált dióval.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  4. Tortaalapnak is kiváló.
 
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, olyan piskóta szerű, de jó zaftosnak tűnik a tészta és én amúgy is csak a kakaós tésztákat szeretem, mindjárt másolom is a receptet, köszi. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Flögi, egy kevés lekvárral és teával nagyon finom! :)

      Törlés
  2. Egyszerű és gondolom nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  3. Na Barbi! Most posztoltam ugyanezt a receptet :-) birsalmasajttal készítettem:-) a cukrot csökkentettem a sajt miatt. Jól összedolgoztunk:-)
    Így is nagyon fincsi lehet, szépek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ennyire nem is néztem össze, ez tényleg jó! :))))

      Törlés
  4. Húh,de jól néz ki! Szeretem a gyorsan elkészülő édességeket! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...