A múltkori Karfiolbundás csirkecomb adta az ötletet ehhez a pogácsához, mert a karfiol fele megmaradt és már akkor sejtettem, hogy mit fogok belőle készíteni. Ez óriási, mert finom és egészséges és végre valami amivel a húst is ehetjük, ha már unjuk a salátákat, de üresen is és hidegen is tökéletes!
Hozzávalók:
- 200 g ledarált karfiol
- 4 tojás
- 1 marék reszelt sajt
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 3 evőkanál kókuszolaj vagy bármilyen olvasztott zsír
- 5 evőkanál zsemlemorzsa vagy amennyit felvesz (Paleosok használjanak szezámliszt és őrölt mandula keveréket)
- só, bors
A hozzávalókat összegyúrjuk pogácsákat formázunk belőle és zsírban kisütjük.
Papírtörlőre szedjük
Jó étvágyat!
Ez nagyon ötletes!! Rántva készítek karfiolt, de így még nem volt soha:) Majd lesz!
VálaszTörlésKöszönöm Aleda, szerintem nektek is ízleni fog, és nem muszáj ragaszkodni a recepthez! :)
TörlésHehe...tegnap ez volt a menü egyik része :D
TörlésIgaz picit másképp, de akkor is karfiol fasírt volt :)
:)) Pedig már azt hittem feltaláltam a spanyol viaszt! :D
TörlésHmm....te a nyugat Mo-i viaszt, én meg az erdélyit :D
Törlés:D Ez jó! :)
TörlésSzuper, komolyan alig várom, hogy elteljen a hónap és egy kis sajtot beiktassak, talán az egyetlen dolog ami egy picit hiányzik.
VálaszTörlésLilla én a helyedben sajt nélkül is megpróbálnám!!! :)
TörlésFincsi lehet! Én szeretem a karfiolt minden formában, így hátha a többi családtag is megeszi:-)
VálaszTörlésNálunk is mindenki megette, nem is sejtették miből van. :)
TörlésNagyon ötletes, szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésHolnap csinálnék én is, de csak fagyasztott van itthon, vásárolni már nem megyek. Vajon fagyasztottból is jó lehet? Köszi a választ!
VálaszTörlésSzerintem már elkéstem a válasszal, de igazán nem tudtam volna én sem, hogy lehetséges-e mert nem próbáltam, szerintem frissből érdemes, mert a fagyasztott sok levet enged. :)
TörlésKöszönöm a választ. Nem csináltam aztán, de most szombaton frissből csinálok.
Törlés