2013. augusztus 31., szombat

Meggyes habkocka

Leporoltam egy régi receptet, jó ideje nem sütöttem, pedig nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Kicsit megvariáltam, így fehér liszt és cukormentes lett a szépségem. Szerintem gyönyörű és ínycsiklandó látvány! :)


Hozzávalók a tésztához:
  • 200 g vaj
  • 150 g xilit
  • 1 teáskanál folyékony édesítő
  • 6 tojás
  • 200 g zabliszt
  • 150 g őrölt mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 140 ml tej
  • 1 kg kimagozott meggy vagy 1 üveg meggybefőtt

Habhoz és mázhoz:
  • 250 ml tejszín
  • 1 tasak habfixáló (Dr. Oetker)
  • poxukor ízlés szerint
  • 1 és fél tábla Boci étcsokoládé
  • 50 g vaj
  
Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a 40 x 24 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
  2. A lisztet a darált mandulát és sütőport összekeverjük.
  3. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük egy kevés mandulás liszttel, majd a tejet.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és szilikonlapáttal a vajas krémbe forgatjuk a lisztkeverékkel felváltva.
  5. A krém egyik felét a tepsibe simítjuk, a másik felébe keverjük a kakaót majd rásimítjuk a világos tésztarétegre.
  6. A lecsepegtetett meggyet belenyomkodjuk a tésztába és szilikonlapáttal elsimítjuk a tetejét, hogy kissé befedje a tészta.
  7. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  8. A tejszínhabot a porxukorral félig felverjük, majd a habfixálót hozzászórva kemény habbá verjük, majd a kihűlt tésztára simítjuk. Tegyük hűtőbe míg a csokimázat készítjük!
  9. A csokit összetördelve egy tálba helyezzük a kockára vágott vajjal együtt.
  10. Vízgőz felett elkezdjük összeolvasztani, mikor félig elolvadt, levesszük a tűzről és kevergetve teljesen felolvasztjuk, így nem lesz meleg a csokimáz és rögtön kenhetjük a hab tetejére.
  11. Ezután tegyük ismét hűtőbe min. 1 órára.
  
Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

  1. Szia Barbi, ez bizony pontosan úgy néz ki, mint a német Donauwelle
    http://www.erlenbacher.de/Fuer-Professionals/Sortiment/BackHits/Kuchen-Schnitten/Donauwelle
    nagyon fincsi!!! üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Tényleg, kár, hogy nem tudok németül. :)))

      Törlés
    2. Mindegy, hogy tudsz-e. :-) Tudod, én kint élek és pont egy ilyen Donauwelle (Dunahullám) lesz a hat tortám között az esküvőmre is. üdv

      Törlés
  2. Itt is gyönyörűség:) Hasonlít a Dunahullámra vaólban, de ez sokkal szebb és egészségesebb:)

    VálaszTörlés
  3. Szép, guszta és csupa egészség!

    VálaszTörlés
  4. Imádom a meggyes sütiket! na meg a habot :) Mennyei falatok!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...