2013. szeptember 30., hétfő

Csokoládés pöfeteg - fehérliszt- és cukormentes

Ezt a kekszet szerintem már mindenki ismeri, de most egy kicsit átalakítottam, hogy cukor és fehér liszt mentes legyen. Nagyon finom lett, persze hazudnék, ha azt állítanám, hogy olyan mint az igazi bűnös változat, de kompromisszumnak tökéletes! Aki mégis ragaszkodik az eredeti recepthez az kattintson ide.



Hozzávalók:
  • 150 g magas kakaóvaj tartalmú étcsokoládé
  • 100 g zabliszt
  • 20 g őrölt mandula
  • 30 g kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor  
  • csipet só
  • 80 g vaj
  • 130 g xilit
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej

A forgatáshoz:
  • poxukor

Elkészítés: 
  1. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük.
  2. A zab- és mandulalisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük.
  3. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, utána jöhet hozzá az egész tojást.
  4. Amikor a massza egyenletessé válik, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.
  5. Végül hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tejet. Ne ijedjünk meg, a tészta lágy lesz.
  6. Folpack-ba csomagoljuk és 2 órára (de akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  7. Hűtőből kivéve 24 részre osztjuk (kb. 24 g egy golyó). Gömböket formálunk belőlük.
  8. Jó alaposan porxukorba forgatjuk a golyókat.
  9. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütőben 12-15 perc (nem több!!!) alatt megsütjük.
Tartsuk be a sütési időt, különben kiszáradnak!
Nem baj, ha a sütés befejeztével, még igencsak lágynak érezzük, ahogy hűl szép lassan megszilárdul, kívül roppanós, belül lágy krémes lesz. Dobozba elvileg 1 hétig eláll.


Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek:) Talán egy hónapja próbáltam én is megsütni ezt teljesen paleosan, nagyon finom lett, de nem lett a külseje olyan, mint az eredeti, ezért nem is tettem fel a blogra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod az enyém sem lett olyan, én bizony kíváncsi lennék a Tiédre!!! :) Köszönöm!!

      Törlés
  2. Szerintem nem a külső számít, hanem az egészség. Izgalmas összetevők. Imádom ahogy kísérletezel... :o)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, már én is szemezgetek vele egy ideje, lassan ideje kipróbálnom. :)

    VálaszTörlés
  4. Jól néznek ki! Én még az eredetit sem kóstoltam, ideje lenne:-)

    VálaszTörlés
  5. Hajni, akkor kötelezően próbáld ki, az eredetit!!!! :)))
    Köszi mindenkinek aki írt! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Barbi!
    Mennyi szénhidrát lehet benne?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...