Megláttam és beleszerettem! Ihletadó Klára volt, nem sokat vártam vele mert másnap elkészült! Irtó finom, és még az is jóízűen megeszi aki nem szereti a karfiolt, ezt garantálom, mert teszteltem! Picit megvariáltam, de a lényeg megmaradt, köszönöm az ötletet! :) Akik gluténmentesen táplálkoznak azok is bátran elkészíthetik.
Hozzávalók:
- 10 db filézett csirkecomb
- só
Karfiolbundához:
- 150 g karfiol ledarálva
- 100 g zsemlemorzsa (gluténmentesen kb. 2 ek. szezámliszt 1 ek. szezámmag)
- 100 g reszelt sajt
- 1 vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 evőkanál kókuszolaj
- só, bors
- + 100 g reszelt sajt ezt majd félidőben kell a megsült húsra szórni!
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kizsírozzuk.
- A kifilézett és besózott csirkecombokat a tepsibe fektetjük
- A ledarált karfiolt, az apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót összekeverjük és a húsokra tesszük, lehet kézzel is úgy könnyebb eligazgatni.
- Ráöntünk 1 dl vizet és betoljuk 180 fokra sülni.
- 35 perc múlva rászórjuk a + 100 g reszelt sajtot majd pirulásig sütjük.
- Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
De szuper, na majd két hét múlva, akkor talán egy kis sajt már belefér...:)
VálaszTörlésSajtot sem eszel?? :(
Törlésén szoktam ilyet, de eddig nem daráltam le a karfiolt, csak rózsákra szedtem és picit megfőztem. na, de majd most! :)
VálaszTörlésEz nagyon egyszerű és finom, érdemes kipróbálni! :)
TörlésMindenképpen kipróbálom! :)
VálaszTörlésNem fogsz csalódni Ildikó! :)
TörlésHű, de jó kis recept! Ha nem is combból, de melléből biztos elkészül majd nálunk is. Nagyon -ínycsiklandó!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, ízleni fog nektek is! :)
TörlésNa ezt sajna nem fogom tudni elkesziteni, a karfiol nagyon felfuj, de talan brokolival megprobalom!
VálaszTörlésNyugodtan kipróbálhatod más zöldségekkel is csak a fantáziádat használd! :)
TörlésNagyon guszta! Gyönyörűek a fotóid is! :)
VálaszTörlés