2013. augusztus 26., hétfő

Pirospaprikás tarja

Évek óta sütöm, de eddig nem fotóztam le, és már éppen itt volt az ideje, mert például ez is egy nagyon egészséges étel, ha paleos szemmel nézem! Paleo kenyérrel vagy sült zellerrel esszük, de Ti tálaljátok rizzsel, amiből a Basmatit néha én is használom! :))))
 

Hozzávalók 5 személyre:
  • 10-11 szelet tarja
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • kb. 8 evőkanál olvasztott zsír
  • pirospaprika, só
 

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A paradicsomot, paprikát kockára, a hagymát  apróra vágjuk
  3. A fedeles kacsasütőt, jénait vagy tepsit meglocsolom olvasztott zsírral, majd a felvágott zöldségekkel beborítjuk.
  4. A már előre besózott húsokat pirospaprikával bepanírozzuk és az előbbi rétegre terítjük.
  5. A tetejét meglocsoljuk olvasztott zsírral, lefedjük, és 180 fokos sütőben 1 órát minimum sütjük.
  6. A fedőt levéve, ha meggyőződtünk a hús puhaságáról, akkor a tarja szeleteket megfordítjuk.
  7. Ha túl sok levet eresztett akkor öntsünk le róla és fedő nélkül még kb. 10 percig süssük.
 
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Ezt holnap ki fogom próbálni, szuper!

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki! Hmm.... most itt csorog a nyálam :)

    VálaszTörlés
  3. Barbie,tegnap este vendégeknek megcsináltuk,isteni finom volt,köszönet a receptért. Annyit varáltunk csak,hogy kisütöttem kb. 10 deka bacon kockát és azt a zöldségek közé kevertem,úgy jött rá a hús.Máskor is elkészítjük,mert egyszerü és nagyszerü étel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de örülök, nagyon köszönöm, hogy megírtad!!! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...