Ez eredetileg nem is pogácsa, mert Trollanyunál még "Mogyorós csokival töltött túrós vajas puffancsok" nevet viselte, aztán Hajninál és Zolinál "Juhtúrós-vajas puffancsra" lett átkeresztelve! :) Na ugye milyen sokoldalú egy recept! Nálam zabliszttel készült egészséges sós nasi lett, egy egész napos kirándulásra készült. Már most van pár új ötletem erre a tésztára, de az legyen meglepetés! :)
Hozzávalók:
- 200 g fetasajt kis lyukú reszelőn lereszelve
- 200 g puha vaj
- 3 evőkanál tejföl
- kb. 11 púpozott evőkanál zabliszt vagy amennyivel lágy, de már nem ragacsos tésztát kapunk
- 1 mokkáskanál só
A tetejére:
- 1 tojássárga összekeverve egy csipet pirospaprikával
- reszelt sajt
Elkészítés:
- A fetasajtot a puha vajat a tejfölt a liszttel, sóval összegyúrjuk.
- Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára, de akár egy éjszakára.
- Mikor megdermedt elővesszük és négy vagy két részre vágjuk, 10 percig hagyjuk melegedni, majd lisztezett (zabliszt!) felületen fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük pirospaprikás tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal.
- 180 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Kettő tepsivel lett, nem sok, aki nagyobb mennyiséget szeretne, dupla adaggal készítse.
Jó étvágyat!
De jó kis recept:) Tetszik, szépek:)
VálaszTörlésSzép sorjában elcsenegetném őket a tányérból olyan guszták lettek.
VálaszTörlésUgye milyen sokoldalúan elkészíthető és finom is? Fetával is nagyon jó lehet! Szépek lettek!:-)
VálaszTörlésAkár puffancs, akár pogácsa, gyönyörűek :) :)
VálaszTörlésNagyon ötletes! :) Jól néznek ki a pogácsák!
VálaszTörlésNem semmi, mondhárom recept szuper!
VálaszTörlésDe jó! Meg is sütöm ha indulunk nyaralni, fincsi lesz az útra! ;-)
VálaszTörlésSzinte a semmiből megint egy finomság! no, ezt biztos kipróbálom. Még zabom is van hozzá! :o)
VálaszTörlésÓóó de aranyosak vagytok!!! Köszönöm, nekünk nagyon jólesett a hosszú úton és nem költöttünk mindenféle műkajára! :)
VálaszTörlés