Megmondtam, hogy hozok még Váncza receptet, de egy kicsit megkéstem vele. Erre is azért került sor, mert Mónika sorban süti a "A mi süteményeskönyvünk" receptjeit és végre képet is kapunk ezekről a finomságokról. A fotókat én nagyon hiányoltam az új kiadásból, mert vizuális alkat vagyok és szeretem látni, hogyan fog kinézni egy édesség, sőt már ránézésre tudom, hogy szeretni fogom vagy sem. Nem tévedtem ezt bizony szeretem, szeretjük. Hajni és Zoli is megsütötték és azt hiszem a végső lökést tőlük kaptam.
Hozzávalók 24x40 cm-es tepsihez:
- 20 dkg zsír
- 3 tojás szétválasztva
- 1 csomag sütőpor
- 150 g kristálycukor (nálam eritriol)
- 1 kezeletlen citrom héja és leve
- 500 g liszt (nálam fele sima fele zabliszt)
- 1 cs. vaníliáscukor (nálam kimaradt)
- + 150 g porcukor a tojásfehérje felveréséhez
- meggylekvár, nálam szilva volt xilittel
- + 1 tojássárgája a rács lekenéséhez
Elkészítés:
- Az utolsó tétel 150 g porcukor, és a tojásfehérjék kivételével, a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, ha nem állna össze a tészta akkor tehetünk hozzá tejfölt, kefirt vagy joghurtot.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük.
- Megkenjük vastagon lekvárral, majd a 3 tojásfehérjéből és 150 g porcukorból vert, fényes, kemény habbal is beborítjuk.
- A maradék tésztát kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk a sütemény tetejét, majd tojássárgával lekenjük, de ez el is hagyható, mert a recept sem tartalmazza.
- 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, inkább barnuljon meg jól a tetején a tészta, mert a közepe alul könnyen nyers maradhat!
Jó étvágyat!
Nekem megvan ez a süteményes könyv, nagyon szeretem. Ez a süti nagyon finom, és egyszerű
VálaszTörlésNagyon szép lett:)Szeretnél vele résztvenni a havi-utolsó játékban?
VálaszTörlésMert akkor elviszem a képet a recept mellé!
Hmm, de szépséges lett! Azt tudom, hogy finom is:-) nálunk a férfitagok nagy kedvence:-)
VálaszTörlésMost már az enyém is, pedig nem vagyok "férfi"tag :):):)
VálaszTörlés