Hozzávalók 4 személyre:
- 1 üveg 370 gr-os sárgabarack lekvár xilittel vagy más diabetikus lekvár
- 6 db őszibarack hámozva
- 1 db héjastól
- 4 lap zselatin
- 30 g őrölt mandula
- 4 dl kókusztej (a nem paleosokna sima 1,5 %-os tej)
- 3 db tojás sárgája
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 2 dl kókusztejszín (a nem paleosokna sima tejszín)
- 5 evőkanál xilit cukor
Elkészítés:
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A tejet a tojássárgával és 2 evőkanál xilittel összeforraljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a kicsavart zselatint és a mandulát. Az egészet folyamatosan kevergetve addig melegítjük míg egyet rottyan. Félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
- A 6 db barackot forró vízbe mártunk és a bőrét lehúzzuk. 3 db-ot félreteszünk, a másik 3-at összeturmixoljuk majd 2 evőkanál xilittel és a lekvárral összekeverjük.
- A tejszínhabot 1 evőkanál xilittel kemény habbá verjük és a kihűlt(!) mandulás krémhez keverjük, majd a barackos lekvárral - amiből kb. 4 evőkanállal félreteszünk - is összeforgatjuk.
- 4 pohár aljára elosztjuk a falatkákra felvágott 3 hámozott barackot.
- Elosszuk rajtuk a mandula krémet, majd a legtetejükre teszünk egy-egy kanállal barackos lekvárból. Reszeljünk rá csokoládét és a hámozatlan barackból cikkeket vágunk a tetejükre.
Jó étvágyat!
Jaj,de megennék most egy pohárkával belőle :)
VálaszTörlésCsodaszép desszert, szívesen kivenném most a képernyőről így vacsora után:) Képzeld, vettem mandula tejszínt, de nem sikerült teljesen keményre verni, a kókuszt azt igen, de az íze finom volt:)
VálaszTörlésDe jó neked, itt aztán mandulatejszínt sehol sem láttam, még a kókusztejszínt is alig lehet beszerezni! :(
TörlésDe jól fest! Imádom az ilyen gyümölcsös pohár-desszerteket. Van hozzá mindenem, ha nem is lesz teljesen paleos...
VálaszTörlésEz eszméletlenül guszta, én is imádom a pohárkrémeket, így paleosan is...:)
VálaszTörlésKriszti, Lilla köszönöm, szerintem érdemes kipróbálni! :)
VálaszTörlés