Jöjjön a ballagási torta! ♥
Tészta:
- 17 dkg vaj
- 35 dkg porcukor
- 17 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 6 db tojás
- késhelynyi szalalkáli v. szódabikarbóna
Krém:
- 250 g hideg masracpone
- 250 ml hideg tejszín (zacskós oké)
- porcukor ízlés szerint
- nutella
- 1 banán
- eper
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral.
- Utána beletesszük a tojások sárgáját.
- Majd a lisztet amibe belekevertük a kakaót és a szalalkálit.
- Utoljára tesszük bele a tojások keményre felvert habját.
- Vajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Mikor kihűlt két lappá vágjuk és az alsó lapot egy tortatálra tesszük és jól megkenjük nutellával.
- A mascarpone-t és a tejszínt a porcukorral egyben kemény habbá verjük. A felével megkenjük a nutellás lapot, rászeljük a banánt és pár szem epret vegyesen.
- A maradék krémet ráhalmozzuk és befedjük a másik tésztalappal.
- a trüffelkrém elkészítéséig tegyük a hűtőbe.
Trüffel krém:
- 150 g tejcsokoládé
- 50 g étcsokoládé
- 100 g puha vaj
- 1 dl tejszín
Krém elkészítése:
- Vizet forralunk egy lábosba és mikor gyöngyözni kezd, félrehúzzuk a tűzről és a csokikat meg a vajat egy fém tálba a lábosra tesszük a gőz fölé. Kevergetve olvasztjuk össze a csokit és vajat, közben félidőben egyszer még visszarakjuk a tűzre a lábost, hogy a víz újra felforrjon. Ezután már szépen összeolvad a vaj a csokival.
- A tejszínt keményre felverjük, majd a csokihoz keverjük.
- Hogy könnyebben kenhető legyen és ne folyjon 10 percre a hűtőbe tesszük, majd robotgéppel átkeverjük. Szépen beborítjuk a tortát.
- Habfixálóval felvert tejszínnel vagy gyümölcsökkel cukorvirágokkal díszítjük.
A csokor amit gyönyörű színesre terveztem!
Keresztlányunk, aki lassan végzett fodrász lesz! :)
Gratulálok a keresztlányodnak:) A torta pedig nagyon csábító még nutellával is :)
VálaszTörlésKeresztlányodnak gratulálok ! Az hogy nem tudtál ellenállni a finomságnak nem is csodálkozom , ez a torta bűnbevisz annyira guszta ezzel a finomságokkal!
VálaszTörlésGartula a nagy lánynak! A csokor tényleg igazi színpompa, a tortában pedig benne van minden finomság! Idevarázsolnám délutánra... :o)
VálaszTörlésEnnyi finomságot egy tortába besűríteni, csakis csodás végeredményhez vezethet :)Nagyon csábító !!!
VálaszTörlésHát eszméletlen!Nagyon kalóriadús,de nem tudnék nemet mondani egy szeletre sem.Keresztlányodnak gratulálok és sok sikert neki az életben.
VálaszTörlésGratulálok az ünnepeltnek! A torta gyönyörű, nagyon jó képeket készítettél róla! Finom lehetett...
VálaszTörlésOlyan igazi "Barbis" torta:-) Nagyon szép, s annyi finomsággal benne csakis jó lehet. Lehetne is ellenállni neki?
VálaszTörlésKeresztlányodnak sok sikert az érettségihez! A csokor gyönyörű - én is színkavalkád kedvelő vagyok. ;-)
VálaszTörlésAz a tortaszelet brutál jól néz ki - annyira, hogy legszívesebben beleharapnék a képernyőbe... :D
Ja, és nagyon csinosak és helyesek vagytok együtt. :)
Szia Barbi,
VálaszTörlésholnap fogom elkészíteni ezt a tortát :) viszont lenne egy kérdésem. lehet amatőr kérdés,de muszáj megkérdeznem :)
a tejszín ami kell a krémhez meg a trüffelkrémhez, az habtejszín? (v főzőtejszín)?
Előre is köszi!
Kriszta