2013. május 11., szombat

Torta Keresztlányunk ballagására - tejszínes mascarpone krémmel, banánnal, eperrel, nutellával, trüffel krémmel

Az ilyen ünnepnapokon, mikor ennyi finomság van terítéken, bizony nem kínozzuk magunkat azzal, hogy nem eszünk. Volt is minden finomság ezen a jeles napon, de amiben tudtunk, figyeltünk az étkezésre, a sütemények viszont bűnbe vittek minket Esztivel! :)))
Jöjjön a ballagási torta! ♥

 

Tészta:
  • 17 dkg vaj
  • 35 dkg porcukor
  • 17 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 6 db tojás
  • késhelynyi szalalkáli v. szódabikarbóna

Krém:
  • 250 g hideg masracpone
  • 250 ml hideg tejszín (zacskós oké)
  • porcukor ízlés szerint

  • nutella
  • 1 banán
  • eper

Elkészítése:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  3. Utána beletesszük a tojások sárgáját.
  4. Majd a lisztet amibe belekevertük a kakaót és a szalalkálit.
  5. Utoljára tesszük bele a tojások keményre felvert habját.
  6. Vajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Mikor kihűlt két lappá vágjuk és az alsó lapot egy tortatálra tesszük és jól megkenjük nutellával.
  8. A mascarpone-t és a tejszínt a porcukorral egyben kemény habbá verjük. A felével megkenjük a nutellás lapot, rászeljük a banánt és pár szem epret vegyesen.
  9. A maradék krémet ráhalmozzuk és befedjük a másik tésztalappal.
  10. a trüffelkrém elkészítéséig tegyük a hűtőbe.

Trüffel krém:
  • 150 g tejcsokoládé
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 g puha vaj
  • 1 dl tejszín

Krém elkészítése:
  1. Vizet forralunk egy lábosba és mikor gyöngyözni kezd, félrehúzzuk a tűzről és a csokikat meg a vajat egy fém tálba a lábosra tesszük a gőz fölé. Kevergetve olvasztjuk össze a csokit és vajat, közben félidőben egyszer még visszarakjuk a tűzre a lábost, hogy a víz újra felforrjon. Ezután már szépen összeolvad a vaj a csokival.
  2. A tejszínt keményre felverjük, majd a csokihoz keverjük.
  3. Hogy könnyebben kenhető legyen és ne folyjon 10 percre a hűtőbe tesszük, majd robotgéppel átkeverjük. Szépen beborítjuk a tortát.
  4. Habfixálóval felvert tejszínnel vagy gyümölcsökkel cukorvirágokkal díszítjük.
 A csokor amit gyönyörű színesre terveztem!

Keresztlányunk, aki lassan végzett fodrász lesz! :)

9 megjegyzés:

  1. Gratulálok a keresztlányodnak:) A torta pedig nagyon csábító még nutellával is :)

    VálaszTörlés
  2. Keresztlányodnak gratulálok ! Az hogy nem tudtál ellenállni a finomságnak nem is csodálkozom , ez a torta bűnbevisz annyira guszta ezzel a finomságokkal!

    VálaszTörlés
  3. Gartula a nagy lánynak! A csokor tényleg igazi színpompa, a tortában pedig benne van minden finomság! Idevarázsolnám délutánra... :o)

    VálaszTörlés
  4. Ennyi finomságot egy tortába besűríteni, csakis csodás végeredményhez vezethet :)Nagyon csábító !!!

    VálaszTörlés
  5. Hát eszméletlen!Nagyon kalóriadús,de nem tudnék nemet mondani egy szeletre sem.Keresztlányodnak gratulálok és sok sikert neki az életben.

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok az ünnepeltnek! A torta gyönyörű, nagyon jó képeket készítettél róla! Finom lehetett...

    VálaszTörlés
  7. Olyan igazi "Barbis" torta:-) Nagyon szép, s annyi finomsággal benne csakis jó lehet. Lehetne is ellenállni neki?

    VálaszTörlés
  8. Keresztlányodnak sok sikert az érettségihez! A csokor gyönyörű - én is színkavalkád kedvelő vagyok. ;-)
    Az a tortaszelet brutál jól néz ki - annyira, hogy legszívesebben beleharapnék a képernyőbe... :D
    Ja, és nagyon csinosak és helyesek vagytok együtt. :)

    VálaszTörlés
  9. Szia Barbi,
    holnap fogom elkészíteni ezt a tortát :) viszont lenne egy kérdésem. lehet amatőr kérdés,de muszáj megkérdeznem :)
    a tejszín ami kell a krémhez meg a trüffelkrémhez, az habtejszín? (v főzőtejszín)?
    Előre is köszi!
    Kriszta

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...