2013. május 16., csütörtök

Néger szelet eredeti kalóriabombaként és egészségesen

Ő egy nagy kedvenc, de még sosem osztottam meg Veletek. A kis receptes füzetemben az első oldalon található! :)) Muszáj volt kitalálnom egy egészséges verziót, mert már nem akarok visszatérni a fehér cukor és fehér lisztek társaságába. Egyre jobban érezzük az egészséges ételek hatását, és végre éhségérzet nélkül jóllakottan telnek napjaink. Amint látjátok az édességekről sem kell lemondanunk!


 Hagyományosan, fehér liszttel és cukorral, 40 x 23 cm-es tepsibe

Tésztához:
  • 6 tojás sárgája
  • 150 g vaj v. margarin
  • 250 g cukor
  • 50 g kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 250 g liszt

  • baracklekvár

Habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 300 g porcukor
  • 1 kiskanál citromlé

Csokimáz:
  • 80 g vaj
  • 20 g kakaópor
  • 80 g porcukor

Lelkiismeret nélkül ehető változatban, cukor- és fehér liszt mentesen, fele mennyiséggel, 33 cm-es tortaformában.

Tésztához:
  • 3 tojás sárgája
  • 60 g kókuszzsír
  • 50 g xilit
  • 1 evőkanál ezerédes folyékony édesítő
  • 25 g kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • 60 g zabliszt
  • 40 g Norbi liszt Low-Carb Flour
  • 25 g darált dió

  • baracklekvár

Habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 150 g porcukor xilitből
  • 1 kiskanál citromlé

Csokimáz:
  • 40 g kókuszzsír
  • 10 g kakaópor
  • 40 g porcukor xilitből

Elkészítés mindkét verzióra ugyanúgy alkalmazható:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tepsit vagy tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tojássárgákat a cukorral (xilittel, édesítővel), vajjal habosra keverjük.
  4. A szárazanyagokat a szódabikarbónával összekeverjük és hozzádolgozzuk a tojásos vajas krémhez a tejjel felváltva.
  5. A formába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
  6. Mikor megsült hagyjuk kihűlni, majd megkenjük baracklekvárral.
  7. A tojásfehérjéket a cukorral (xilittel) és a citromlével, gőz felett kemény habbá verjük és rásimítjuk a lekváros tésztára.
  8. Hűtőbe tesszük amíg a csokimázat elkészítjük.
  9. A mázhoz valókat összeolvasztjuk és a habra kenjük.
  10. Tegyük egy órára hűtőbe.



 Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. Csodás, az eredeti is, de az egészséges is nagyon jó. Nyilván a másodikat választanám:) Már én is csak olyan lekvárt veszek, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ha én készítek, abba sem teszek:) Szép hosszú hétvégét nektek:)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudnék választani! Illetve ha elém tennéd, bármelyiket megenném szívesen! :-O

    VálaszTörlés
  3. Kész vagyok Tőled... Pikk-pakk megoldod egészségesen is. Szuper ez a torta!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó! Benevezhetnéd hozzám SAD.re, a téma úgyis: Jaj, de jó a habos sütemény! :-))

    VálaszTörlés
  5. Engem nem zavar a cukor,sem a kalória bomba,jöhet!!!!

    VálaszTörlés
  6. De ügyesen kitaláltad :) Várjuk a további egészsége sütiket :)

    VálaszTörlés
  7. Na de jó, hogy emlékeztem, hogy te már elkészítetted egészségesen is...:) A Párom ma azzal hívott fel, hogy ő máglyarakást, meggylevest és négerkockát szeretne holnap ebédre...:) Mindig ez van ha dolgozik, másnapra valami finomságot szeretne, na de ennyi félét. Na, de a néger kocka azért elkészül. A meggyleves, és a rántott csirke mellé...:) Köszi Barbi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen Lilla! Hihetetlen mennyi energiád van! :) Köszi, puszi! :)

      Törlés
  8. A Norbi lisztet mivel lehet helyettesiteni?

    VálaszTörlés
  9. Ma én is megcsináltam kókuszzsírral a krémet, de szétfolyt, és a habkifehéredett. Köszönöm a segítséget.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...