Már rég kinéztem magamnak Erikánál egy irtó guszta banánkenyeret, aztán a minap megakadt a szemem 3 banánon, ami már ehetetlenre érett. :) Így született egy új recept és azért nevezném újnak mert a mostani egészséges étkezésünkhöz alakítottam. Komolyan mondom annyira finom, hogy egymás után kétszer is megsütöttem! :)
- 250 g liszt (paleosoknak: 100 g zabliszt/kompromisszumos, 70 g darált mandula, 30 g darált dió, 25 g gesztenyeliszt, 25 g kókuszliszt)
 - 2 teáskanál sütőpor
 - 125 g puha kókuszzsír vagy puha vaj a nem paleozoknak
 - 80 g xilit
 - 1 evőkanál folyékony édesítő
 - 3 nagyobb érett banán
 - 1 teáskanál vanília kivonat
 - 2 db tojás
 - étcsokoládé tetszés szerint
 
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
 - A gyümölcskenyér formát sütőpapírral béleljük.
 - A liszteket és a sütőport összekeverjük.
 - A puha kókuszzsírt vagy vajat a xilittel és édesítővel habosra keverjük
 - A villával összenyomkodott banánokat a tojásokat és a vanília kivonatot a zsírhoz/vajhoz keverjük.
 - A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük.
 - A kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd csokoládédarabokat a tésztába nyomkodjuk, végül a tészta tetejét egy szilikonlapáttal elsimítjuk.
 - Tűpróbáig sütjük.
 - Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.Lekvárral is mennyei! :)
 
Jó étvágyat! 




A semmiből olyan finom dolgokat tudsz kreálni, hogy kész vagyok... Kár, hogy nem tudom megkóstolni... :o)
VálaszTörlésNyami.......
VálaszTörlés