2013. január 19., szombat

Rántsunk húst sütőben


Tudom sokan félnek tőle, és van aki próbálta is, mégsem szerette meg, de, ha így készítitek nem látom esélyét, hogy csalódjatok! Finom ropogós lesz, és a panír hólyagos, ahogy sokan szeretjük. :)
Nem kell mást tenni, mint liszt, tojás, házi zsemlemorzsa sorrendben panírozni, - ezt gondolom mindenki így csinálja - majd a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatni és a tetejüket kókuszolajba vagy olvasztott zsírba mártott ecsettel megpaskolni. Akinek van olajszóró spray-je annak még könnyebb dolga lesz. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, néha megnézve az alját, hogy le ne égjen.
Sokkal egészségesebb és ízre nem sok különbséget fedezhetünk fel, sőt még ropogósabb lesz mint az "eredeti". Pár előnye még, hogy nem kell mellette állni, nem lesz olajszag és papírtörlő sem kell a felesleges olaj felitatásához. :)


Kivételesen saláta is készült melléje, köztudottan, ritkán eszem, de mostanság igyekszem erre is figyelni, kisebb-nagyobb sikerrel. Nagyon finom!

Hozzávalók:
  • rukkola
  • madárbegy
  • retekcsíra
  • saláta
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipetsó
  • cukor  ízlés szerint
A zöldeket egy tálba összekeverjük, az ecetet, citromot, olajat, sót, cukrot összevegyítjük, majd a salátára öntjük és összeforgatjuk. A hozzávalókat, kedvünk szerint variálhatjuk és ízesíthetjük.

Jó étvágyat!

24 megjegyzés:

  1. "Igazinak" tűnik a rántott husi:-) Olvastam már, hogy sütőben is süthető, de még nem próbáltam. De most, hogy Te megtetted, bátorkodom én is. Férjem szerint amúgy is a rántott hús a legfinomabb süti:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyet értek a férjeddel. A rántott húst nagyon jó elnasizni ebéd után, mint valami sós süteményt. :D

      Törlés
    2. Ez a "süti" dolog nagyon igaz! :) Nálunk is nagy sláger a megmaradt darabokat délután csak úgy elrágcsálni! :)))
      A képen is látszik mennyire guszta lett így tepsiben sütve is! :) Próbáljátok ki!

      Törlés
  2. Én sem próbáltam még így, mi nem is szoktuk prézlibe mártani csak lisztbe s tojásba, úgy is finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati azt úgy tudom, párizsi szeletnek hívják, ezt meg "bécsinek", bár a bécsi szelet eredetileg borjúhúsból készül. :) Én nem szoktam párizsiasan panírozni, mert azt csak Apa szereti. :) Próbáld ki egyszer így is!

      Törlés
  3. Na holnap ki is próbálom, most olvad ki a husi:-)

    VálaszTörlés
  4. Évek óta így készítem a húst, mi nagyon szeretjük, meg szoktam fordítani őket félidőben, akkor egyenletesen sül meg mindkét oldal. A saláta is jól néz ki, én gyakran eszem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu ez a félidős fordítás, már fészen is elhangzott, úgyhogy biztosan kipróbálom legközelebb! :) Én is gyakrabban ennék, de az alapanyagok beszerzése, elég körülményes, raktározni pedig nem tudok, mert hamar megromlik. Csíráztani meg lusta vagyok, a petrezselymet is mindig tönkrevágom! :))))

      Törlés
  5. Én ha nem felejtem el akkor a tojáshoz szoktam kevés olajat önteni.Ha elfelejtem akkor cseppentek a husikra mikor tepsibe rakom.Viszont sosem kentem meg az egészet úgyhogy ezután kipróbálom úgy . Merthogy az enyémek nem ilyen szépek szoktak lenni csak isteni finomak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zsuzsi, remélem ilyen szépek lesznek legközelebb, bár az ízük biztosan úgy is finom! :)

      Törlés
  6. Az utóbbi időben én is rendszeresen a sütőben készítem a rántott húst. Nem csak azért,mert egészségesebb,hanem mert egyre drágább az olaj is... De az biztos,hogy így szerintem sokkal finomabb.Ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Same, milyen igazad van, azt el is felejtettem, hogy az olaj már aranyáron van! :)

      Törlés
  7. Hiszek neked,még nem próbáltam, és mivel az enyéim is rántott hús rajongók, biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És kb.hány perc alatt készül el?

      Törlés
    2. Márti, többen kérdezték az időt, de nem tudom, mert mindig érzésre készítem. Mikor már szép arany-piros a színe és az alja is pirulni kezd, készen van. A csirkemell egyébként is hamar megsül, nem lehet elrontani. :)

      Törlés
  8. Jó kis saláta recept! :) (bár én nem vagyok nagy salátaevő:))

    Én az elmúlt 1-2 évben mindent sütőben sütök, amit csak lehet! Nem csak azért, mert így kevesebb olaj kell (tehát még spórolás is:)), hanem egyrészt: nem fröcsög mindent össze az olaj a tűzhely körül (azt nagyon nem szeretem), másrészt: nem kell a tűzhely mellett állni, nyugodtan lehet más dolgot végezni, amíg sül a sütőben az étel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi teljesen egyetértek, olyan jó, mikor rendben a konyha, van időm másra, miközben készül az ebéd! :)

      Törlés
  9. Legközelebb én is így sütöm majd. Jónak tűnik! Legalább az olajszag lepipálva... :o)

    VálaszTörlés
  10. Nekem is bevált így! Csirkemell darabkákból is csináltam már, olyan "mekis" lesz ezzel a módszerrel, csak nem szabad kiszárítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. M@rti, igen lényeges, hogy ne szárítsuk ki. Örülök, hogy vannak még rajtam kívül olyanok akik szintén szeretik így a rántott húst! :)

      Törlés
  11. Nálunk is készült már sütőben sütve, teljesen jól működik, a számos említett előnye mellett még finom is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hankka üdv a klubba, ahogy elnézem mi "sütőben sütők" vagyunk kevesebben, de a hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy talán egyre többen leszünk! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...