Tudom sokan félnek tőle, és van aki próbálta is, mégsem szerette meg, de, ha így készítitek nem látom esélyét, hogy csalódjatok! Finom ropogós lesz, és a panír hólyagos, ahogy sokan szeretjük. :)
Nem kell mást tenni, mint liszt, tojás, házi zsemlemorzsa sorrendben panírozni, - ezt gondolom mindenki így csinálja - majd a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatni és a tetejüket kókuszolajba vagy olvasztott zsírba mártott ecsettel megpaskolni. Akinek van olajszóró spray-je annak még könnyebb dolga lesz. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, néha megnézve az alját, hogy le ne égjen.
Sokkal egészségesebb és ízre nem sok különbséget fedezhetünk fel, sőt még ropogósabb lesz mint az "eredeti". Pár előnye még, hogy nem kell mellette állni, nem lesz olajszag és papírtörlő sem kell a felesleges olaj felitatásához. :)
Kivételesen saláta is készült melléje, köztudottan, ritkán eszem, de mostanság igyekszem erre is figyelni, kisebb-nagyobb sikerrel. Nagyon finom!
Hozzávalók:
- rukkola
- madárbegy
- retekcsíra
- saláta
- 1 kávéskanál balzsamecet
- 1 kávéskanál citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- csipetsó
- cukor ízlés szerint
Jó étvágyat!
"Igazinak" tűnik a rántott husi:-) Olvastam már, hogy sütőben is süthető, de még nem próbáltam. De most, hogy Te megtetted, bátorkodom én is. Férjem szerint amúgy is a rántott hús a legfinomabb süti:-)
VálaszTörlésTeljesen egyet értek a férjeddel. A rántott húst nagyon jó elnasizni ebéd után, mint valami sós süteményt. :D
TörlésEz a "süti" dolog nagyon igaz! :) Nálunk is nagy sláger a megmaradt darabokat délután csak úgy elrágcsálni! :)))
TörlésA képen is látszik mennyire guszta lett így tepsiben sütve is! :) Próbáljátok ki!
Én sem próbáltam még így, mi nem is szoktuk prézlibe mártani csak lisztbe s tojásba, úgy is finom:)
VálaszTörlésKati azt úgy tudom, párizsi szeletnek hívják, ezt meg "bécsinek", bár a bécsi szelet eredetileg borjúhúsból készül. :) Én nem szoktam párizsiasan panírozni, mert azt csak Apa szereti. :) Próbáld ki egyszer így is!
TörlésNa holnap ki is próbálom, most olvad ki a husi:-)
VálaszTörlésHajni remélem megtudom, hogy Nektek bevált-e! :)
TörlésÉvek óta így készítem a húst, mi nagyon szeretjük, meg szoktam fordítani őket félidőben, akkor egyenletesen sül meg mindkét oldal. A saláta is jól néz ki, én gyakran eszem:)
VálaszTörléstrollanyu ez a félidős fordítás, már fészen is elhangzott, úgyhogy biztosan kipróbálom legközelebb! :) Én is gyakrabban ennék, de az alapanyagok beszerzése, elég körülményes, raktározni pedig nem tudok, mert hamar megromlik. Csíráztani meg lusta vagyok, a petrezselymet is mindig tönkrevágom! :))))
TörlésÉn ha nem felejtem el akkor a tojáshoz szoktam kevés olajat önteni.Ha elfelejtem akkor cseppentek a husikra mikor tepsibe rakom.Viszont sosem kentem meg az egészet úgyhogy ezután kipróbálom úgy . Merthogy az enyémek nem ilyen szépek szoktak lenni csak isteni finomak.
VálaszTörlésKöszi Zsuzsi, remélem ilyen szépek lesznek legközelebb, bár az ízük biztosan úgy is finom! :)
TörlésAz utóbbi időben én is rendszeresen a sütőben készítem a rántott húst. Nem csak azért,mert egészségesebb,hanem mert egyre drágább az olaj is... De az biztos,hogy így szerintem sokkal finomabb.Ajánlom mindenkinek.
VálaszTörlésSame, milyen igazad van, azt el is felejtettem, hogy az olaj már aranyáron van! :)
TörlésHiszek neked,még nem próbáltam, és mivel az enyéim is rántott hús rajongók, biztos kipróbálom!
VálaszTörlésÉs kb.hány perc alatt készül el?
TörlésMárti, többen kérdezték az időt, de nem tudom, mert mindig érzésre készítem. Mikor már szép arany-piros a színe és az alja is pirulni kezd, készen van. A csirkemell egyébként is hamar megsül, nem lehet elrontani. :)
TörlésJó kis saláta recept! :) (bár én nem vagyok nagy salátaevő:))
VálaszTörlésÉn az elmúlt 1-2 évben mindent sütőben sütök, amit csak lehet! Nem csak azért, mert így kevesebb olaj kell (tehát még spórolás is:)), hanem egyrészt: nem fröcsög mindent össze az olaj a tűzhely körül (azt nagyon nem szeretem), másrészt: nem kell a tűzhely mellett állni, nyugodtan lehet más dolgot végezni, amíg sül a sütőben az étel. :)
Gabi teljesen egyetértek, olyan jó, mikor rendben a konyha, van időm másra, miközben készül az ebéd! :)
TörlésLegközelebb én is így sütöm majd. Jónak tűnik! Legalább az olajszag lepipálva... :o)
VálaszTörlésRemélem Kriszti Nektek is ízleni fog! :)
TörlésNekem is bevált így! Csirkemell darabkákból is csináltam már, olyan "mekis" lesz ezzel a módszerrel, csak nem szabad kiszárítani.
VálaszTörlésM@rti, igen lényeges, hogy ne szárítsuk ki. Örülök, hogy vannak még rajtam kívül olyanok akik szintén szeretik így a rántott húst! :)
TörlésNálunk is készült már sütőben sütve, teljesen jól működik, a számos említett előnye mellett még finom is! :)
VálaszTörléshankka üdv a klubba, ahogy elnézem mi "sütőben sütők" vagyunk kevesebben, de a hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy talán egyre többen leszünk! :)
Törlés