2012. szeptember 23., vasárnap

Szilvás mákos lepény

Azt hiszem egy utolsó szilvás sütemény még belefér erre az évre. Szemitől kaptam hozzá kedvet, nagyon finom, reggelire is megállja a helyét a pohár tejjel.
Köszi Szemi, ezt is betettem a Tőled készült kedvenceim mellé! ♥


Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 80 ml olaj
  • 1,5 evőkanál rum
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

  • 75 dkg magozott szilva
  • 10 dkg darált mák
  • 3 evőkanál porcukor
  • pici fahéj

  1. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a tojást, a citrom levét és a rumot, majd a sütőporos lisztet az olajjal felváltva.
  2. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
  3. A tetejére tesszük a kimagozott szilvát a héjával lefelé, nehogy eláztassa a tésztát. A a cukorral és fahéjjal elkevert darált mákot a tetejére szórjuk.
  4. 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percig sütjük.

Jó étvágyat!

18 megjegyzés:

  1. Isteni, én is készítettem nemrég egy hasonlót:)

    VálaszTörlés
  2. Valahogy a mák nekem mindenhez passzol, mert szeretem:) Klassz és egyszerű recept, ha nem is szilvával, de ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  3. nekem a szilva nagy kedvencem, kora ősztöl mindig van itthon...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom sütemény, már volt szerencsém megkóstolni! Nagyon szép képek, pont ilyen bögrém van... :o)

    VálaszTörlés
  5. Érdekessége, hogy a mák a tetején van, nincs belekavarva a tésztába.Finom lehet.

    VálaszTörlés
  6. Rajongok a mákért,ezt ki fogom próbálni?))

    VálaszTörlés
  7. A szilvát mákkal még nem párosítottam, de nagyon-nagyon guszta a süti a képeken, úgyhogy biztosan nagyon finom így együtt! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett! :) Tetszenek a fotók is, az a szív a mákban.. ♥

    VálaszTörlés
  9. Annak idején az Nlc-n rengeteg jó kis recept cserélt gazdát. :) Ez is nagyon jól hangzik. A tetején a mákos cucc ráolvad, vagy inkább szárazabb marad? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahol a szilvával érintkezik ott finom krémes, ahol csak a tésztával ott száraz, de nem zavaró! :) Nekem nagyon bejött még reggelire is tejjel. :)

      Törlés
  10. Eddig nem rajongtam a mákért, de azt hiszem ő nálam is kedvenc lenne...:)

    VálaszTörlés
  11. Te aztán nem hagytad ki a szilvát az idén:) Ez is nagyon guszta, akár csak a régebbiek.

    VálaszTörlés
  12. Én imádom a mákot a szilvát már nem annyira, de ilyen formában biztos, hogy megeszem (megenném, ha lehetne, de biztos, hogy meg fogom sütni, a receptet mentettem)!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi meggyel próbáld ki az biztosan szereted! :)) Köszi, hogy itt vagy! :))

      Törlés
  13. Nagyon guszta és a fotód is csuda jó! ;)

    VálaszTörlés
  14. Szép! Imádom a szilvát, a mákot viszont nem annyira, lehet a beigli miatt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anna, képzeld én mindig csak a diós bejglit és diós sütiket ettem meg, most pedig nem is emlékszem mióta, de a mákosért vagyok oda!! Annyira, hogy, ha van valami édesség vele, akkor addig járok rá míg bírok! :))
      Nagyon köszönöm, hogy írtál! :)

      Törlés
  15. Nagyon köszönöm mindenkinek, olyan rendületlenül jöttök és írtok, el sem tudom mondani milyen öröm ez nekem!
    Pedig én igen elmaradozok néha a hozzászólásokkal, amiért mindenkitől bocsánatot kérek, de egyszerűen nem bírom, túl sok a tennivaló mostanában.
    Örülök, hogy ennyire tetszett nektek Szemi sütije!
    Puszi mindenkinek! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...