Azt hiszem pitefüggők leszünk!
Annak ellenére, hogy ezt a pitét minden tekintetben elszúrtam, kezdve a meggyes pudingos krémmel, ami kevésnek bizonyult, majd a mákos krémmel amit szintén kevésre méreteztem, ráadásul a tojásfehérje felfogásakor, egy nüansznyi sárga is utánamászott, ebből ugye nem lehet habot verni, de én azért nagyképűen úgy csináltam. :DDD Szóval kudarc a köbön, de! Annyira finom lett, hogy átírtam a receptet és ezentúl más gyümölccsel is készítek, mert fantasztikusan jó lett, és ezt nem csak egymagam állítom!
Aztán készítettem egy olyan fotót (direkt!) amit sokan teszünk kezdő korunkban, és nincs is vele semmi baj, csak éppen nem biztos, hogy mindenki gusztust kap a sütinkre. Főleg, hogy úgy néz ki mintha éppen az udvaron folyó kőműves munkák alapkellékét a maltert kentem volna a meggy tetejére.
De látni fogjátok azt is, hogy erről a cseppet sem bizalomgerjesztő sütiről lehet szép és étvágygerjesztő képeket kattintani.
Ezzel a sütivel egyébként Verus "Jöhet a desszert...Játékra fel!" c. játékára neveznék!
Íme a csúf fotó! Persze ez is nézőpont kérdése,
mert van akinek így is étvágygerjesztő! :)
Hozzávalók a meggyes krémhez:
- 700 g magozott meggy
- 2 pupozott ek. vaníliás pudingpor
- fél dl víz
- 4-5 ek. kristálycukor
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg mák
- 5 dkg reszelt étcsoki
- 3 tojássárgája
- 250 g liszt
- 100 g puha vaj
- 100 g porcukor
- egy csipet só
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 190 fokra
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl lágy akkor adjunk hozzá még lisztet.
- Béleljünk ki vele egy nagyobb piteformát, villával szurkáljuk meg és süssük elő 10-15 percig.
- A meggyet a cukorral vízzel és pudingporral, főzzük össze.
- A 3 tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd a cukros mákot és a reszelt csokit forgassuk bele.
- A tésztát töltsük meg a meggyes krémmel, majd igazítsuk el a tetején a habos mákot.
- 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt elkészül.
- Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva, vagy vaníliafagyival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Lehet, hogy malteros, de ide dobhatnád, nagyon megenném, végre kezdek ízeket érezni és megint éhes lenni, szuper lett a sütikéd, sajnálom, hogy nem ti laktok a szomdédomban, most mennék kóstolni, vittem a receptet:-)))))
VálaszTörlésAnikó, ilyen sokáig tart ez a nyavalya?? Nagyon szívesen vittem volna át Neked ebből a sütiből is, már biztosan meggyógyultál volna!!! :)
TörlésBarbi, ez gyönyörű lett! Meggyes mákos párosítást még soha nem ettem, de a képek alapján isteni lehet :-) Köszönöm a receptet, örülök, hogy csatlakoztál a játékhoz.
VálaszTörlésVerus köszi!! Szeretem a játékokat, csak időm legyen! :))
TörlésTetszik, már viszem is, köszönöm.
VálaszTörlésA tésztához ugye 3 tojássárgája kell? Nagyon bizonytalan a kérdésem, mert nálam sokkal jobb sütő-főző vagy, de egyszerűen nem tudom másképp elképzelni a receptet.
Igazából az eredeti recept 2 egész tojást ír, de a tojás fehérje kell a mákos habhoz, így bekerül a tésztába és nincs veszteség. De, ha van egy bevált linzertészta recept azzal is helyettesítheted! :) Köszi, remélem jó lesz! :)
TörlésHű, ez a pite nagyon ott van, imádjuk a meggy-mák kombót!!! Jöhet az a malteros, egye fene :-DDD
VálaszTörlésIrtóra tetszik ez a hasonlat :-DD
Köszi Viki!!! :))
TörlésBarbi!
VálaszTörlésTudod mindig azt mondom,amit megboldogult színész kollégám is mondott, az íze a fontos,majd megesszük kanállal a tepsiből.Mert ugye kinek sikerül mindig minden.
Meggy és a mák a tökéletes páros!!!
Drága vagy és igaz minden szavad! Szívesen kanalazom az elszúrt sütiket! :))
TörlésKöszönöm!!! :)
Ma estem én is bűnbe,miután hetekig hoztam haza a hetipiacról a kisebb-nagyobb darab
VálaszTörlésszalonnákat.Ezért kedvenc hentesemtől hosszú dorgálásban részesített (utólag bebizonyosodott,hogy igaza volt,ami az árat illeti)
Alig vártam,hogy hazaérjek,fazekat ragadtam és most a hűtőben kucorog a hasaalja,kellően kiagyusztálva!Logikus,hogy ebben a melegben mit készítsünk!
Zsóka, a hasaalja szalonnát bármilyen évszakban megenném, a férjemről nem is beszélve! :)) Én simán bekapcsolom a sütőt ebben a nagy melegben is! :)
TörlésMeggyes-mákos párosításból szerintem nem lehet csúfat készíteni, csakis szuperbajnok kreációkat! Ha eszembe jut nagymamám meggyes-mákos rétese...hmmmmm
VálaszTörlésJaj ne!! Rétesről ne is beszéljünk, mert azt is imádom, de ott túróssal indítok! :)) Köszi! :)
TörlésNekem tök mindegy mit sütsz, mindet megenném, ha csúnya ha nem:)
VálaszTörlésSajnos én meg is eszem!!! :)) Aztán hízokhízokhízok! :DDD
TörlésÍgy is elfogadnék egy szeletkét belőle, nem számit milyen, a lényeg hogy guszta :)
VálaszTörlésKöszi, meg is kínálnálak!! :))
TörlésNekem tetszik, és szívesen meg is kóstoltam volna. Legközelebbre pedig már a mennyiségeket is kitapasztaltad a piteformádhoz, úgyhogy semmi probléma. :) Ilyesmi mindenkivel előfordul szerintem... :D
VálaszTörlésJó éjt!
Gabi köszi, velem egyébként rendszeresen előfordulnak ilyen melléfogások, ha teljesen improvizálni akarok, bár mostanában egyre többször sikerül amit megtervezek! :)))
TörlésNekem sem vetted el az étvágyamat, sőt! nem tudom miért, de ha pitéről van szó, azonnal a meggyes ugrik be elsőre!
VálaszTörlésMárti igazad van a meggyes pite a legismertebb számomra is! Köszi!! :))
TörlésBarbi! Ez tényleg isteni lehetett! És nincs vele semmi baj, szép is!! Még mindig nem vagyok egy nagy sütis, de ezt szívesen megkóstolnám:)!!
VálaszTörlésMaría, de irigyellek, én naponta eszem édességet mert már szerintem függő vagyok. Néha arra gondolok, de jó lenne egyik napról a másikra megutálni őket. De aztán eszembe jut mennyi finom sütemény van a világon amiket még nem kóstoltam!!! :))
Törlésmalterszín ide vagy oda, én is kérnék belőle. Amúgy a porcukor ápol és eltakar, de minek...Így jó, ahogy kisült!
VálaszTörlésKriszti igazad van, de mások nem tudják milyen íze van így legalább a látvány adjon esélyt a sütinek. :DDD Köszi!
TörlésBarbi sose bánd amit megeszel,mert sokkal szebb látvány egy nőies nő mint egy piszkafa.Így aztán csak együnk bátran,mert úgyis annyit eszünk amennyi belénk fér.A szalonnát én is imádnám,valamikor teljesen lekapartam még bőrkét is,de mára már az epém nem akarja.Sajnos.Pedig az igazi kenyérszalonna,jaj paprika paradicsom uborka stb.Majd nyáron leizzadjuk!::):)
VálaszTörlésJúúúj, én is imádom a szalonnát, van is fent abált szalonna a blogon, meg jöhet a bőrös császár, kolbász, oldalas stb. stb. Apa pedig tényleg csak ezeket eszi, nála még jöhet a pacal, zúzapörkölt.. :)))
TörlésEgy pasi is úgy jó,ha jól táplált és jól át lehet ölelni!!!:):)
TörlésHa jól táplált, már nem biztos, hogy át lehet ölelni! :)))))))
TörlésNem azt mondtam,hogy dagadt!!!:):)
TörlésÉrtem én!!! :DDD Az én uram jól táplált az biztos, de még szép ;D így is!!! :))
TörlésTényleg jól sikerültek a későbbi képek :) Tuti, hogy finom lett annak ellenére, hogy nem úgy sikerült, ahogy eltervezted :)
VálaszTörlésSzia Barbi! Régen jártam nálad, így most jutottam el a csodás sütijeidhez:))
VálaszTörlésNekem nagy kanállal is ízlene.:) Persze, hogy a látvány fontos, de nem minden sikerül tökéletesre! Én megeszem a tökéletlen kinézetű sütit is, hiszen tökéletes ízre; azt meg kimeri elvitatni???!!! puszi:)) Tücsi
Köszönöm! Tény, hogy vannak fura külsejű sütemények, de annál finomabbak, és ez pont olyan ! :))
TörlésÉn most készülök megcsinálni, mert maradt egy csomó tojásfehérjém. :) Remélem jól látom, hogy csak az kell bele :))
VálaszTörlésAranyos, mosolyogtató amit írtál a sütiről. Nem tudom de én annyira jónak látom a képen,hogy este biztosan megcsinálom és holnap viszek a munkahelyemre belőle.Imádom a meggyes-mákos sütiket.
VálaszTörlésZsuzsiiii remélem elnyeri majd a tetszésed!!! :D Köszi!
Törlés