2011. október 6., csütörtök

Pesto-s, parmezános kifli

Ez a kifli megint a mami kakaós csigájának tésztájából készült egy kicsit másképpen. Hétvégén, sós nassolni valóra vágytam és eszembe jutott, hogy imádom a pesto-s tésztát parmezánnal, mi lenne, ha ezzel tölteném meg a kifliket. Féltem rendesen, hogy a sáskák mit szólnak a nem szokványos ízekhez, de egy szem sem maradt, ami szerintem csak egyet jelenthet. :D



Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 3 dl tej
  • fél csomag (25 g) élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 3 ek. olaj
  • 1 egész krumpli megfőzve és összetörve (elhagyható)
  • só kb. 1 kávéskanál

Töltelék:
  • pesto
  • parmezán sajt vagy trappista vagy mindkettő


 Elkészítés:
  1. A lisztet a dagasztótálba, én a kenyérsütő üstjébe tettem, egy kis mélyedésbe teszünk 1 kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni.
  2. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd kettévesszük és  félcenti vastagságú kört nyújtunk. Megkenjük pesto-val megszórjuk a sajtokkal. Ezt a műveletet kétféleképpen próbáltam, a fotón látszik is, nekem az vált be ahol az egészet megkentem és megszórtam, majd pizzavágóval cikkekre vágtam.
  5. Feltekerjük a kifliket, majd a sütőpapiros tepsire fektetjük őket egymástól kb. 1 cm távolságra.
  6. Letakarva fél órát még kelesztjük, majd megkenjük a tojásfehérjével és 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!

21 megjegyzés:

  1. De jól néznek ki ezek a kiflik! Csak az uram meg ne lássa, nálunk ő nagy pesto rajongó... Pestos tészta, pesto-s csirkemell, kifli még nem volt....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták lettek, biztos nagyon finom! A kislányodnak is ízlik milyen átéléssel kóstolgatja, kevesebbet kellett mosogatnod!:)

    VálaszTörlés
  3. Hűamindenitneki! Ez aztán a pikantériás kiflike! No, de a kis kukta az a legcukibb! Egyem az apró ujjacskáit, ahogy csipegeti a megmaradt sajtot...nagyon édes! :o)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták,látszik a képen,hogy milyen puhák,nem csodálom,hogy tetszett a családnak.
    A csöppséged nagyon aranyos ahogy nézi az ujjacskáit:))

    VálaszTörlés
  5. Én is nagyon szeretem a pestót, a diéta ellenére bevállalnék párat:) Nagyon finom lehet,abban biztos vagyok, és a kislányod tündéri kukta:)

    VálaszTörlés
  6. Látom a kis Főkóstolód leellenőrizte előtte a töltelék megfelelő minőségét :-)...teljesen igaza van, biztos ami biztos ;-)

    VálaszTörlés
  7. Annácska jó kis segítséged volt! Nagyon guszták a kiflik (szokás szerint), a töltelék is nagyon tetszik, meg a burgonyás kelt tészta. :))

    VálaszTörlés
  8. Hú Barbi, ez nagyon guszta (megint belógtam munkaidőben)!
    Nekem is meg kell csinálnom, de ma éppen elutazunk, nem tudom, mikor lesz időm a konyhára Most éppen fügebor érik nálunk, más "sütés" nemigen, mivel nem vagyok otthon, meg a csapat sem, aki elpusztítsa. De ezt meg kell csinálnom, ja és a fogyikúra!!

    VálaszTörlés
  9. Nekem is van egy hasonló kifli receptem, amit a múltkor én is pestoval dobtam fel, azóta a férjem is már csak pestosan rendeli. :)))) Majd én is felrakom a blogra az enyémet ;)

    VálaszTörlés
  10. De jó, én is nagyon szeretem a pestot, ki is próbálom egyszer, receptet mentem.

    VálaszTörlés
  11. Hm. ez nagyon fincsi és Anna irtó cuki, de tuti írtam már, hogy meg kell zabálni :))

    VálaszTörlés
  12. Nagyon köszönöm mindenkinek! Anna mindig jön és segédkezik, vagy eszi a hozzávalókat, vagy kap egy darab tésztát és gyurmázik, vagy a liszttel behintett asztalon rajzol! :))
    A pestos kiflit azóta is emlegetik és meg kellett ígérnem, hogy készül még, bár mióta blogot írok, legtöbbször új ételek, sütemények készülnek, mert a lekváros kenyeret ugye mégsem rakhatom fel. Már be kell valljam, hogy házi baracklekváros kenyeret eszem már napok óta és nem tudom megunni, ja, és egyszerűbb elkészíteni mint bármilyen sütit!
    Na, hát ennyit mára, nagy öröm, nekem, hogy ennyien írtatok! ☺

    VálaszTörlés
  13. Barbi nézzél már be hozzám légyszíves szeretnék eg díjat adni !

    VálaszTörlés
  14. Éva köszönöm szépen, hogy rám is gondoltál! :D

    VálaszTörlés
  15. Barbi, a blogod lett a szakácskönyvem :)
    Ma megsütöttem ezt is, és bár sosem ettem még pesto-t, a fotók alapján muszáj volt vennem, hogy elkészíhessem a kifliket :)

    Isteni finom lett, egyetlen dolgot hiányolok, mégpedig a sót. Megkóstoltam a pesto-t, mivel az elég sósnak tűnt, gondoltam csak kevés sót teszek a tésztába, de a végeredmény nekem még így is sótlan. Persze ez csak az én szájízem (mondjuk alapból nem eszem sósan az ételeket)

    Remélem, nem baj, hogy ezt is megosztottam, a lényeg, hogy nagyon-nagyon finom és biztosan készítek még ilyet :)

    VálaszTörlés
  16. Barbi!!
    Ezek a kiflik is szuper jól néznek ki,elraktározom ezt is,végig néztem az oldalt,addig amíg utoljára voltam itt,szuper jókat készítesz!!!!!

    VálaszTörlés
  17. Jxcii, nagy megtiszteltetés amit írsz, és az is, jó, hogy figyelmeztetsz a sót kihagytam a reciből, persze tettem bele, csak ide nem írtam! Bocsánat, pótolom. :D Próbálj ki mást is nyugodtan!! :))

    mellissina2, aranyos vagy köszönöm!!! :D

    VálaszTörlés
  18. Csatlakozom Jxcii-hez,miszerint nekem is a blogod lett a szakácskönyvem.Ha új ételt főzök,sütök,a férjem kérdése:ez is Barbitól?Nagyon jó ez a kifli is!!!Holnap tarja lesz...

    VálaszTörlés
  19. Ez nagy megtiszteltetés nekem! Remélem nem csalódtok semmiben! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...