Igazi sárgabarack fagyi, aminek az ízével
nem veheti fel a versenyt egy cukrászdai fagyi sem!
nem veheti fel a versenyt egy cukrászdai fagyi sem!
Ha igazán kellemes nyári desszertre vágyunk,
ne legyünk lusták magunk elkészíteni,
ne legyünk lusták magunk elkészíteni,
még akkor is, ha egyszerűbb megvenni a házhoz guruló,
csilingelős, nagy választékú jégkrémárustól.
Hát nem gyönyörű!? |
Első lépésben:
- 400 g magozott sárgabarack
- 80 g cukor
- 1 kk. citromlé
Ezeket összefőztem, míg a barack jól meg nem puhult (kb. 15 -20 perc), majd botmixerrel pürésítettem. Lehűtés után lezárt edényben a hűtőbe tettem másnapig.
Aki nem szeretné, hogy a pürésített barackhéj benne maradjon, az vagy pucolja meg a barackot feldolgozás előtt, vagy paszírozza át egy szűrőn miután összefőzte a cukorral.
Aki nem szeretné, hogy a pürésített barackhéj benne maradjon, az vagy pucolja meg a barackot feldolgozás előtt, vagy paszírozza át egy szűrőn miután összefőzte a cukorral.
A következő lépéshez:
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 100 g cukor
A tejet karikán felforraltam és takarékon hagytam gyöngyözni.
A tojássárgákat a cukorral kikevertem, majd a tejszín felét is hozzákevertem.
A tejszín másik felét a felforralt tejhez adtam, majd egy keverés után rögtön öntöttem hozzá a tojássárgás krémet.
Addig főztem folyamatosan kevergetve amíg felforrt és alig láthatóan besűrűsödött. Visszahűtöttem, majd ezt is lezárva hűtőbe tettem másnapig.
Másnap a két alkotórészt összekevertem a többit pedig elvégezte helyettem a fagyigép!
A tojássárgákat a cukorral kikevertem, majd a tejszín felét is hozzákevertem.
A tejszín másik felét a felforralt tejhez adtam, majd egy keverés után rögtön öntöttem hozzá a tojássárgás krémet.
Addig főztem folyamatosan kevergetve amíg felforrt és alig láthatóan besűrűsödött. Visszahűtöttem, majd ezt is lezárva hűtőbe tettem másnapig.
Másnap a két alkotórészt összekevertem a többit pedig elvégezte helyettem a fagyigép!
Tálaláskor vajkaramellát reszeltem rá, de csokiöntettel is ettük! Kihagyhatatlan nyári édesség!
Jó étvágyat!
Jönnék!!!!!
VálaszTörlésTényleg gyönyörű! Én is nemrég csináltam, de fagyigép nélkül.
VálaszTörlésTényleg nagyon guszta! Az mit jelent, hogy karikán forralod a tejet? Valamin forralod, vagy teszel valamit a lábos aljába? Én úgy tudom / még nem próbáltam../,hogy ha kistányért teszünk a lábosba, akkora tej nem fut ki..Hm?! Ki tudja...No, mindegy a fagyid nagyon csábító!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és mint mindig, most is gyönyörűek a képek! :)
VálaszTörlésHű, de guszta. Imádom a savanykás gyümölcsfagyikat. Nálam tegnap készült meggyből :D
VálaszTörlésVajkaramella a tetejére...eszembe sem jutott volna, de nagyon jó ötlet.
Mellissina2 szívesen látlak! :D
VálaszTörlésZsófi, nyugodtan lehet ezt is fagyigép nélkül. :) Köszi! :D
Kriszti :)))) nekem gáztűzhelyem van és a gázrózsára teszek vaslemezből egy kör alakú lángelosztót, így már biztosan érted mit akartam a karikával, mi így hívjuk. Tehát nem közvetlenül a láng éri a lábos alját, mert akkor biztosan odakozmálna a tej, még takaréklángon is! :D Különben köszi! :)))
Csilla, aranyos vagy, köszi! :D
Petra, köszi, bár ez a vajkaramella ötlet nem olyan nagy szám mint a te gipszkiöntős rózsád!! Meg még a többi amiket láttam! :) Meggyfagyit még nem is ettem, nagyon jól hangzik, meg is kukkantom, ha felrakod. :))
Engem meggyőztél :)) Ez így tényleg nagyon finom lehet! :))
VálaszTörlésBarbi, köszi. A hétvégén kerül fel. :)
VálaszTörlésDe, de gyönyörű! :) Tuti finom is! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és csak elkébzelni tudom, hogy milyen nagyon finom lehet!
VálaszTörlésRemekül fest, nagyon finom lehet
VálaszTörlésLátom egyre jár az eszünk :)a te gombócaid formásabbak lettek !
VálaszTörlésPanna köszi! :)
VálaszTörlésPetra, oké figyelni fogom! :)
Emőke, tuti finom! Köszi! :)
Éva, köszönöm a dicséretet! :)
Bianka, köszi!
Márti, szerintem most sokunknak sárgabarack szezon van! ;D
Amúgy pedig nem a külső a lényeg, igaz? :)))
Pompásan néz ki! Mesés lehet, már csak az illata is :)
VálaszTörlésAnazar köszönöm! Nincs finomabb a házi fagyinál!! :))
VálaszTörlés