A legfinomabb vaníliafagyi, aminek alapja egycsipet blogjáról származik,
de én kicsit felturbóztam egy tábla fehércsokival.
Nekem még mindig a vaníliás a fagyik királynője!
Ajánlom mindenkinek, persze csokirajongók messzire kerüljék! ;-D
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1 vaníliarúd (itt 1 tk. aroma)
- 4 tojás sárgája
- 160 g cukor
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 2 dl tejszín
- 100 g fehércsoki
- valamint további 2 dl tejszín, félkemény habbá verve a fagyasztás előtt
A tejet a felhasított vaníliát, vagy aromát felforraljuk és takarékon egy kicsit hagyjuk rotyogni. Addig a tojássárgákat a cukorral és keményítővel kikeverjük, kis tejszínnel higítjuk. A maradék tejszínt a felforralt vaníliás tejhez öntjük, kivesszük a vanília rudat, majd szépen hozzácsurgatjuk tojásos tejszínt. Forrásig melegítjük, folyamatosan kevergetve, míg besűrűsödik. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk és az előző krémhez keverjük. Kihűtjük és mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a másik 2 dl tejszínt gyenge habbá verjük és a vaníliás krémhez keverjük. A többi a fagyigép dolga! Rögtön fogyasztható, vagy egy műanyag tárolódobozba a fagyasztóba raktározhatjuk!
Másnap a másik 2 dl tejszínt gyenge habbá verjük és a vaníliás krémhez keverjük. A többi a fagyigép dolga! Rögtön fogyasztható, vagy egy műanyag tárolódobozba a fagyasztóba raktározhatjuk!
Tálaláskor szórjuk meg bármilyen gyümölccsel, akár vegyesen, de reszelhetünk rá vajkaramellát és csokit is.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta!
VálaszTörlésDe jó krémes, látni hogy selymes az állaga. Az ilyen fagylaltokat szeretem! Nagyon csábítóan néz ki!!!
VálaszTörlésA "felturbózás" gondolom csak dobott még rajta. Friss málnával csodás lehet! Mondom én, online kóstolás...:DDD
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, guszta! A málna igen jól mutat rajta, de még jobb lenne ha itt lenne előttem!:-))
VálaszTörlésNagyon finom, guszta
VálaszTörlésIgazán finom lehet, a mai 37 fokban ideális lenne nekem :)))
VálaszTörlésZsófi, köszi! :)
VálaszTörlésKriszti, bizony lágy, krémes, olvadós, isteni finom fagyi lett!!!! Próbáld ki! :D
Petra, így igaz, a fehércsoki szenzációs ötlet volt, és bármilyen gyümölccsel egy csodás kelyhet készíthetünk. Jól mondod, feltalálhatná már valaki az online kóstolás!!! :)))
Éva, köszönöm! Lehet bonyolultnak tűnik az elkészítése, de nem az, sőt pofonegyszerű, így mindenkinek ajánlom, hogy készítse el bátran! Akkor aztán egy jó méretes tállal falatozhatsz. :)
Bianka, köszi! :)
Ami, köszönöm, tényleg ideális édesség az ilyen meleg napokra, édességért sütőt kapcsolni most vétek! :)
Nagyon guszta és finom. Miért nem láttam még ezt a fagyidat??Vittem a fehércsoki miatt is:)Köszi!
VálaszTörlésTudnál abban tanácsot adni, hogy esetleg fagyigép nélkül is megoldható? Időnként átkeverve?...Vagy úgy nem lesz ilyen csodásan krémes? Nagyooooon szeretném elkészíteni! :-)
VálaszTörlésSzia Pocok! :) Úgy tudom a fagyasztóba téve és robotgéppel időnként 10-15 percenként átkeverve is tökéletes fagyit lehet készíteni, de én még nem próbáltam. :)
TörlésKöszönöm a választ! Rendben, akkor majd beszámolok, kipróbálom hamarosan :-)
TörlésNos, jelentem, elkészült a mélyhűtős verzió és sajnos van egy nagyon nagy hibája a receptnek: nincs az a mennyiség, ami elég lenne!!! :-D
TörlésSzóval, fantasztikusan jó lett így is! Elég sokáig tartott ugyan, óránként kevertem át és az ötödik-hatodik keverés táján lett igazán jó az állaga. Viszont csodásan krémes maradt, komolyan alig lehet abbahagyni :-o
Szóval, fagyigép nélkül is hajrá, és köszönöm a sokadik remek receptet!
Nagyon jó, hogy van egy hely, ahol már nem is kell gondolkoznom, hogy ez vajon finom lesz-e, mert kizárólag szuper receptjeid vannak! Köszönöm :-)
(lehet, hogy kétszer írom be, de nem jelent meg: az lemaradt, hogy néhai 'pocok' vagyok, csak átestem egy kis frissítésen :-)
TörlésKedves Cicelle, öröm volt olvasni a soraidat, nagyon köszönöm!!! :)
TörlésIgyekszem pontos lenni a receptekkel és csak olyat teszek fel amit kipróbáltam és ízlett, nemhiába írom mindig, hogy ez egy virtuális receptkönyv a lányaimnak és nekem. Ráadásul így hozzád hasonlóan sokan mások is beleolvashatnak a lapjaiba. :)