Íme a recept:
Kakaós túrós kuglóf
Tésztához:
- 400 g búzaliszt
- 25 g friss élesztő vagy e tasak Dr. Oetker instant élesztő
- 100 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 200 ml langyos tej
- 100 g nagyon puha ráma v. vaj
- 1 közepes tojás
Töltelékhez:
- 500 g túró
- 3 ek. búzadara
- 4 ek. cukor
- 1 egész tojás
- 1 kk. citromlé
- 3 ek. porcukor
- 2 csapot ek. kakaópor
Elkészítés:
- A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe kis mélyedésbe kerül a cukorból egy evőkanál, a szétmorzsolt élesztő és a langyos tej. 10 perc alatt felfuttatjuk.
- Hozzátesszük a tészta többi alapanyagát és tésztát dagasztunk, majd hagyjuk 1 óráig vagy a duplájára kelni.
- Míg kel a tészta összeállítjuk a túrót. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a citrommal folytatjuk. A túrót, búzadarát, tojássárgát összetörjük, keverjük és végül elegyítjük a habbal.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük, kinyújtjuk.
- Megkenjük a túrós krém feléve és rászórjuk a cukros kakaókeverék szintén felét.
- Feltekerjük és ugyanezt tesszük a másik tésztával. Ezután a két tésztarudat összetekerjük és a vajazott, lisztezett kuglóf formába igazítjuk. Fél órát kelesztjük majd hideg sütőben indítva a sütést, 160 C fokon vagy 3-as fokozaton kb. 40 perc alatt megsütjük.
- A tetejét a végefelé le lehet takarni nehogy megégjen.
Ma megsütöttem, nagyon-nagyon finom lett! Köszi a receptet :)
VálaszTörlésKicsit túró rudi fíling nekem, úgyhogy nálam tuti befutó (a család többi tagja se panaszkodott, sőt :))
Adél nagyon örülök, egészségetekre!!!! Már régen sütöttem, én is szívesen megenném! :)
VálaszTörlés