Egyszerű és gyors ebéd volt a feladat, ezért választottam halat. Szerencsére nálunk mindenki imádja, így nagy baj nem lehet, még így sem, hogy teljesen saját kútfőből kellett merítkezzek. Megint az döntött, hogy milyen hozzávaló van itthon. Ez lett belőle! Megsúgom, olyan finomra sikeredett, hogy ha nem lenne kellő önuralmam, felfalnám az összeset!!!
Íme a recept:
Hozzávalók:
4 szép szelet pangasius halfilé
Panírkrémhez:
- 1 púpozott ek. liszt (bármilyen)
- 2 ek. mustár
- 2 ek. olaj
- 1 ek. felaprított friss vagy szárított petrezselyemzöld
- 1 pohár 12%-os tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma (ki mennyire szereti), kinyomva
- só, bors
Elkészítés:
- A halszeleteket tejben áztatva kiolvasztjuk.
- Papírtörlővel felitatjuk a halról a tejet, félbevágjuk, majd enyhén megsózzuk.
- A krémhez valókat összekeverjük.
- Egy tűzálló tál aljára teszünk egy kis krémet, utána a halszeleteket, újra krém és halszelet. A legtetejére krém kerüljön.
- Még egy kis petrezselyem és olívaolaj mehet a tetejére.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, max. 30 perc alatt készre sütjük.
Fogyókúrához tökéletes, főleg, ha a krumplipürét vaj helyett tejföllel és tejjel dúsítjuk, vagy a köretet salátára cseréljük!
Jó étvágyat!
Kedves Barbi. Tetszik a recept, és nagyon jól sikerült. Én is imádom a Pangasiust. Ennek ellenére, nem szeretnék "bezavarni", de kérlek, hogy olvasd el. Ha tudsz róla, akkor tárgytalan. http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/hogyan-lett-gyanus-a-pangasius
VálaszTörlésKedves Foodafok!
VálaszTörlésNa, ez volt az utolsó ilyen halam! Keresek valami megbízhatóbbat. Köszi! Esetleg valami alternatív megoldás, pl. más hal, ami szálkamentes és gyereknek is bátran adható? Tonhafilé? Örülök, hogy benéztél! :)
Szia Barbi!
VálaszTörlésÉn ma tőkehal filéből elkészítettem,nagyon finom volt!
Köszi a receptet!
Nice content, keep sharing with us. Credit Cards
VálaszTörlés