2011. március 17., csütörtök

Krumplifőzelék paprikáskrumpliból


Remélem nem orrol meg rám senki, mert egy ilyen egyszerű ételt teszek a blogra, de biztosan van olyan aki ezt is elrontotta valamikor. Én is! És van olyan aki még csak most tanulja! Ezt az egyszerű ételt is lehet többféleképpen készíteni, nekem a sok próbálkozásból ez vált be a legjobban. Igazából egy paprikás krumpli készítése az első lépés, innentől én döntöm el, hogy tovább gondolom a dolgot vagy maradok a paprikás krumplinál. :)


Hozzávalók:
  • fejenként 2 közepes krumpli (nálam 7 db volt ;-) )
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 doboz 12 %-os tejföl
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • kb. 2 ek. liszt
  • olaj, só


Elkészítése:
  1. A krumplit megpucolom és felkockázom.
  2. A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre párolom.
  3. Félrehúzom a tűzről és rádobom a pirospaprikát.
  4. Összekeverem, belerakom a krumplit, babérlevelet, sót és felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyival több legyen mint a krumpli, majd puhára párolom.
  5. Egy tálba teszem a tejfölt, hozzáadom a lisztet és jól kikeverem.
  6. Hozzáöntök kb. 2 dl hideg vizet és újra elkeverem, majd a krumpli főzővizéből hozzámerek, hogy kiegyenlítsem a hőmérséklet különbséget.
  7. Az egészet a megfőtt krumplira öntöm, folyamatos keverés mellett.
  8. Ha sűrű akkor még vízzel higítom, esetleg utánasózom.
  9. Még egyszer összerottyantom és készen van.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...