Remélem nem orrol meg rám senki, mert egy ilyen egyszerű ételt teszek a blogra, de biztosan van olyan aki ezt is elrontotta valamikor. Én is! És van olyan aki még csak most tanulja! Ezt az egyszerű ételt is lehet többféleképpen készíteni, nekem a sok próbálkozásból ez vált be a legjobban. Igazából egy paprikás krumpli készítése az első lépés, innentől én döntöm el, hogy tovább gondolom a dolgot vagy maradok a paprikás krumplinál. :)
Hozzávalók:
- fejenként 2 közepes krumpli (nálam 7 db volt ;-) )
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 doboz 12 %-os tejföl
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál pirospaprika
- kb. 2 ek. liszt
- olaj, só
Elkészítése:
- A krumplit megpucolom és felkockázom.
- A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre párolom.
- Félrehúzom a tűzről és rádobom a pirospaprikát.
- Összekeverem, belerakom a krumplit, babérlevelet, sót és felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyival több legyen mint a krumpli, majd puhára párolom.
- Egy tálba teszem a tejfölt, hozzáadom a lisztet és jól kikeverem.
- Hozzáöntök kb. 2 dl hideg vizet és újra elkeverem, majd a krumpli főzővizéből hozzámerek, hogy kiegyenlítsem a hőmérséklet különbséget.
- Az egészet a megfőtt krumplira öntöm, folyamatos keverés mellett.
- Ha sűrű akkor még vízzel higítom, esetleg utánasózom.
- Még egyszer összerottyantom és készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése