Kedves Barátném sütötte és küldte mms-ben a fotót erről az ételről és olyan gusztusos látvány volt, hogy azonnal megéheztem. Gondoltam tartok egy húsmentes napot, ami nálunk azért nehéz, mert a nagylányom és kedves férjem is ragadozók! ;-) Ha lányomtól nem is, de férjemtől és anyukájától jó visszajelzést kaptam! Nekem is ízlett, majd variálom még ezt. Fogyókúrához kiváló, a sajt is bőven belefér!
Jöjjön a recept:
Csőben sült zöldségek
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 fej brokkoli
- 8-10 golyó kelbimbó
- 4-5 közepes burgonya
Öntethez:
- 1 nagy pohár zsírszegény tejföl
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg reszelt sajt (trappista)
- só, bors
Elkészítése:
- A karfiolt, brokkolit, kelbimbót majdnem puhára főzzük pár perc alatt.
- A burgonyát felkockázva szintén megfőzzük.
- Az öntethez valókat elkeverjük.
- Egy olajozott jénai tál aljára rakjuk a karfiolt, brokkolit, kelbimbót majd a krumplit és nyakon öntjük a tejfölös krémmel.
- A tetejére még sajtot reszelünk (trappista és füstölt karaván vegyesen), ízlés szerint.
- Sütőben fedél nélkül pirulásig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése