Nem tudom mi van velem, de újra lendületet kaptam, és olyan sűrűn és könnyedén veszem elő a dagasztógépet, és gyújtom be a sütőt, hogy magam is meglepődöm. 2016-ban és 2017-ben, 4-4 posztot tettem ki, és a múlt év sem volt sokkal termékenyebb. Valamiért elvesztettem a motivációmat és persze a kézápoló szakma olyan szerelem lett az életemben, hogy nagyon nem is érdekelt más.
Valószínűleg most állt be az egyensúly és elkezdett hiányozni a új sütemények tesztelése, a kísérletezés varázsa és persze a blog írás a hálás Olvasóimnak. Remélem nem csak pillanatnyi lelkesedésről van szó. 😊
Ezt a kelt tésztát oly nagy örömmel készítettem, remélem nektek is örömet okoz majd, ha elkészítitek.
Valószínűleg most állt be az egyensúly és elkezdett hiányozni a új sütemények tesztelése, a kísérletezés varázsa és persze a blog írás a hálás Olvasóimnak. Remélem nem csak pillanatnyi lelkesedésről van szó. 😊
Ezt a kelt tésztát oly nagy örömmel készítettem, remélem nektek is örömet okoz majd, ha elkészítitek.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 80 g porcukor
- 80 g olvasztott vaj
- 40 g friss élesztő
- 2 dl tej
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
A töltelékhez:
- 2 tasak Oetkeres vaníliapuding
- 6 evőkanál cukor
- 7 dl tej
- Pár szem eper
Elkészítés:
- A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk. Ezután letakarva egy órát kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, a pudingport a cukorral és egy pici tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A gáztepsiket sütőpapírral kibéleljük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk a munkapulton, majd két részre osztjuk.
- Mindegyiket kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra, és pizzavágóval harmadoljuk oldalanként, így 9 db négyzetet kapunk.
- Mindegyik tésztadarabra tegyünk átlósan eligazítva, saroktól-sarokig a vaníliapudingból, és a másik két sarkot pedig hajtsuk rá, és kicsit csípjük hozzá, hogy süléskor ne nyíljon szét. A két sarkából kikandikáló krémbe szúrjunk egy-egy eperdarabot.
- Sütőpapiros tepsire helyezzük őket és míg a sütő melegszik, kb. 15 percig még hagyjuk kelni, letakarni sem kell.
- Mielőtt sütőbe tennénk, kenjük le egy egész tojás keverékével.
- 170 fokon, légkeverésen, aranybarnára sütjük, kb. 10-15 perc.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése