2019. május 27., hétfő

Vaníliás, epres papucsok 🍓

Nem tudom mi van velem, de újra lendületet kaptam, és olyan sűrűn és könnyedén veszem elő a dagasztógépet, és gyújtom be a sütőt, hogy magam is meglepődöm. 2016-ban és 2017-ben, 4-4 posztot tettem ki, és a múlt év sem volt sokkal termékenyebb. Valamiért elvesztettem a motivációmat és persze a kézápoló szakma olyan szerelem lett az életemben, hogy nagyon nem is érdekelt más.
Valószínűleg most állt be az egyensúly és elkezdett hiányozni a új sütemények tesztelése, a kísérletezés varázsa és persze a blog írás a hálás Olvasóimnak. Remélem nem csak pillanatnyi lelkesedésről van szó. 😊
Ezt a kelt tésztát oly nagy örömmel készítettem, remélem nektek is örömet okoz majd, ha elkészítitek.





Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 80 g olvasztott vaj
  • 40 g friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája


A töltelékhez:
  • 2 tasak Oetkeres vaníliapuding
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 dl tej

  • Pár szem eper



Elkészítés:
  1. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk. Ezután letakarva egy órát kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, a pudingport a cukorral és egy pici tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A gáztepsiket sütőpapírral kibéleljük.
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk a munkapulton, majd két részre osztjuk.
  5. Mindegyiket kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra, és pizzavágóval harmadoljuk oldalanként, így 9 db négyzetet kapunk.
  6. Mindegyik tésztadarabra tegyünk átlósan eligazítva, saroktól-sarokig a vaníliapudingból, és a másik két sarkot pedig hajtsuk rá, és kicsit csípjük hozzá, hogy süléskor ne nyíljon szét. A két sarkából kikandikáló krémbe szúrjunk egy-egy eperdarabot.
  7. Sütőpapiros tepsire helyezzük őket és míg a sütő melegszik, kb. 15 percig még hagyjuk kelni, letakarni sem kell.
  8. Mielőtt sütőbe tennénk, kenjük le egy egész tojás keverékével.
  9. 170 fokon, légkeverésen, aranybarnára sütjük, kb. 10-15 perc.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...