Nem is kellett olyan sokat várni, itt van amit ígértem. :)
Ez a vaníliakrémes sütemény nem hiába kapta tőlem ezt a nevet. Ugyanis a krém amit ott láttok a fotókon, nem külön készült főzés, kavarás hatására, hanem a tészta amit a tepsibe öntünk ezt produkálja sütés, majd hűtés után. Tehát nincs más teendő, csak összekeverjük a tészta hozzávalóit és mehet is a sütőbe. Hűtés után pedig ilyen szép krémest kapunk ajándékba, jutalmul azért, mert elhittük, hogy ez egy csodasüti és elkészítettük! :))
Ez a vaníliakrémes sütemény nem hiába kapta tőlem ezt a nevet. Ugyanis a krém amit ott láttok a fotókon, nem külön készült főzés, kavarás hatására, hanem a tészta amit a tepsibe öntünk ezt produkálja sütés, majd hűtés után. Tehát nincs más teendő, csak összekeverjük a tészta hozzávalóit és mehet is a sütőbe. Hűtés után pedig ilyen szép krémest kapunk ajándékba, jutalmul azért, mert elhittük, hogy ez egy csodasüti és elkészítettük! :))
Lágy krém, könnyű piskóta, valóban nagyon finom! |
Gyönyörű, hatalmas virágú árvácskákat nevelgetek az ablakban, gondoltam megmutatom nektek is. |
20x30 cm-es tepsi kivajazva és kilisztezve az oldala is!
- 4 tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 evőkanál víz
- 125 g olvasztott vaj
- 115 g liszt
- 500 ml langyos tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, gázsütőnél 3-as fokozat.
- Vegyük külön a tojások sárgáját, és fehérjét.
- Robotgép segítségével keverjük össze a tojások sárgáját a cukorral, amíg a keverék habos nem lesz, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, vanília magokat, és az átszitált lisztet apránként.
- Ezután hozzáadjuk a tejet és a vizet. Ne ijedjünk meg, híg állagú egyveleget kapunk.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
- Ebbe a kemény habba öntsük az előző folyós krémet és egy kézi(!) habverővel óvatosan forgassuk össze. Még mindig lágy és folyós, mint egy darabos palacsintatészta, ne essünk pánikba, így jó!
- Öntsük a tésztát a kivajazott és lisztezett (oldalát is!) tepsibe, és süssük 50-60 percig 160 fokon (gáz 3-as fokozat), amíg a tészta teteje aranyszínű nem lesz.
- Tepsistől tegyük egy fadeszkára és hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe minimum 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára, mert így fog tökéletesen összeállni, megszilárdulni, és könnyen szeletelhető lesz.
- Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Mindenszentekre éppen koszorúkat vásároltam, mikor megláttam ezt a kicsi pozsgás dísznövényt, gondolom sejtitek, hogy nem tudtam otthagyni. :))) |
Jó étvágyat!
Köszönöm ! Vasárnap megsütöm, nagyon biztatóan néz ki !
VálaszTörlésAkkor finom desszertetek lesz!!! :) Köszi, Pixy!
TörlésJuj, ezt én is kipróbálom!!! <3
VálaszTörlésÖrülök!!!! Köszi! :-*
TörlésEz valami csoda! Muszáj megsütnöm:))
VálaszTörlésMónika ez tényleg egy csoda, és hihetetlen milyen finom! :) Köszi!
TörlésMár a sütőben van. Kíváncsi vagyok sikerül-e?
TörlésHasonló mint az intelligens krémes. Nagyon finom, én már kakaósan is elkészítettem. Nagyon guszta!
VálaszTörlésIgen, de csak hasonló, megnéztem a recepteket, ez eltér mindegyiktől, és a krém-tészta arány más, mint az intelligensnél. Nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni, csak a tálalásig eltelt idő hosszú! :))) Köszi!
TörlésEz olyasmi mint a tejpite. Már többször csináltam.
VálaszTörlésAndrea, a tejpitéhez nem hasonlít szerintem, próbáld ki aztán meglátod! :)
TörlésKedves Barbi!
VálaszTörlésMilyen sütőben sütöd? Az enyém légkeveréses, azzal, vagy anélkül sütöd 160 fokon?
Szia Gabi, nekem régi gázsütőm van, nem nagyon tudom, hogy a tiéddel hogyan lenne jó... :)
TörlésNagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésSzerintem is, és még finom is! :))
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, jövő héten ki is próbálom:)
VálaszTörlésRemélem nektek is ízleni fog Vera!!! :)
TörlésEz nagyon finom süti, köszönöm. Csak hát ugye a tepsi mérete....na az nincs leírva, úgyhogy elég lapos lett, nem ilyen szép magas, mint a képen. 20x30cm-esben elég lapos.
VálaszTörlésA tepsi mérete le van írva, pont 20x30 cm-es, és nálam ilyen magas lett. Nekem régi gázsütőm van, nincs semmi extra légkeverésem stb. :) Azért örülök, hogy ízlett és ehetőre sikerült! :)
TörlésSzia. Zabtejből is meglehet sütni? Sajnos tejallergiások vagyunk.
VálaszTörlésSzia Mónika, egy próbát megér, szerintem van esély rá, hogy sikerül. :) Majd írd meg, hogy mi lett a végeredmény! :)
TörlésEnnek a sütinek valóban ez a neve, Zauberkuchen, azaz csodasüti. :) Jól néz ki. :)
VálaszTörlésEz majdnem olyan, mint az intelligens krémes :)
VálaszTörlésOja, ez egy valóban különleges "sütemény" Már nagyon régóta ismerem és sürün is sütöm, a Zauberkuchen-t.
VálaszTörlésSajnos nekem sincs köszönő viszonyban sem a képen szereplő sütemény méretével! Ugyanúgy 20x30-as tepsiben olyan lapos lett, mint a képen a legalsó réteg, pedig mindent a leirtak szerint csinaltam!
VálaszTörlésA képen szereplő süti nagyon guszta, az enyém -bár nem szeretem ezt a szót használni egy ételre, de mivel ez a szemétben végezte, mert borzasztó lett, sajnos nem találok az általam készített süteményre jobb jelzőt, mint a- gusztustalan!
Nagyon sajnálom! :(
Pedig mielőtt kipróbáltam a receptet direkt vettem egy sütőhőmerőt is, hogy biztosra menjek!
Ez sajna nem az én(mi) sütink! :((((
a nemet recept 20 x 20 cm formaban suti ... ime az eredeti recept
Törléshttps://www.chilirosen.de/2015/10/magic-cake-zauberkuchen-mit-3-schichten/