2015. május 6., szerda

Madártej szelet ♥

Újabb krémes sütemény, mert szeretjük a krémeseket, főleg a vendégségbe érkező kedves rokonok. Ilyenkor csakis valami hasonló készülhet. :) Tojásfehérje piskótaalapon, lágy főzött vaníliás krém, tejszínhabbal díszítve. Nemcsak mennyei de rendkívül mutatós, sőt mondhatom, hogy ünnepi megjelenésű. Főleg így, mentalevéllel és muskátli virág nyíló bimbóival díszítve. Ha még nem próbáltátok, akkor tessék pótolni. :) A muskátli virágokat azért ne egyétek meg! :))





A tésztához 38x22 cm-es tepsihez:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finom liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 dl tej
      +
  • 200 g vaj
  • 5 evőkanál porcukor

Tetejére:
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag dr. Oetker habfixáló
Elkészítés:
  1. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 38x22 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral a vaníliakivonattal és a liszttel elkeverjük, először egy kevés tejjel kikeverjük, utána a maradék tejjel pedig csomómentesre keverjük. Pudingot főzünk belőle, folyamatosan kevergessük, nehogy csomós legyen.
  3. Hagyjuk kihűlni, közben a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a már kihűlt krémet.
  4. Rákenjük piskótára majd hűtőbe tesszük, amíg a tejszínhabot elkészítjük.
  5. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval a csomagoláson leírt módon felverjük. Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és díszítjük a süteményt, de csak úgy simán rá is kenhetjük.


 Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Kár hogy a virágot nem lehet megenni :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki!!!És fincsi!

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos! Én is mennék szívesen vendégségbe hozzád.... :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...