Nagy előnye ennek az ételnek, hogy gyorsan megvan, meg persze finom is ezért hétvégére is kitűnő ebédötlet. Nem kell órákig a konyhában állni, előételnek mondjuk egy krémes karfiollevest is összedobhatunk, én is ezt tettem. Finom főétel, amit kezdők is bátran elkészíthetnek.
Hozzávalók:
- 3 szép nagy filézett csirkemell
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 mokkáskanál kurkuma
- 250 g zsíros tejföl
- 50 g vaj vagy zsír a sütéshez
- 1 teáskanál zabpehelyliszt
- só, bors, bio vagy házi ételízesítő
Elkészítés:
- A húsokat a tenyerünk alatt 3 szeletre vágjuk, majd a szeleteket megfelezzük.
- Egy nagyobb serpenyőt éppen hogy megzsírozunk és húsokat fehéredésig hirtelen megsütjük, majd egy tányérra szedjük.
- A meleg serpenyőbe dobjuk a vajat vagy zsírt és az apróra vágott hagymát a szintén apróra vágott paprikával megdinszteljük. Visszatesszük a húsokat, fűszerezzük, majd pótoljuk a zsiradékot, ha túl száraz lenne. Lefedjük és takarékon, hagyjuk addig míg finom puha nem lesz.
- Ha túl sok levet engedne a hús, akkor tekerjük fel a lángot és tovább sütjük míg kicsit elfogy, ezután a liszttel elkevert tejfölt ráöntjük és átrottyantjuk. Rizzsel tálaljuk.
Nálam a Penny-ben kapható Itáliai zöldségkeverékkel készül mostanában a rizs.
Nem kell hozzá egy egész zacskó csak az egyharmada, plusz 250-300 g rizs.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta lett és biztosan finom is! A képek pedig nagyon szépek, mint mindig! :)
VálaszTörlésKöszönöm!!! :))
TörlésNagyon szuper recept! Mostanában a gyors kajákat részesítem előnyben! Vittem, köszi! Én is zöldségkeverékkel főzöm a rizst egy ideje. Ki fogom próbálni ezt a keveréket is! :) Köszi a tippet! :)
VálaszTörlésPazar lakoma! Kár, hogy most láttam meg...tegnap sajtkrémes csirke volt.. Na majd legközelebb! Csodásak a fotók!
VálaszTörlésEz nagyon guszta, ki fogom próbálni!!
VálaszTörlés