2014. szeptember 1., hétfő

Csokoládés mazsoladrazséval töltött linzertekercs

Megint a Mákos linzertekercsem nagy sikerű tésztáját használtam egy újabb fantáziasüteményhez. A Szilvás linzerkosárkák sütésekor a tészta egyik feléből tettem egy próbát, ami olyan jól sikerült, hogy másnap egy egész adagot kellett sütnöm a család és a vendégek nagy örömére. Van még pár ötletem ennek a tésztának a variálására! :) Most viszont jöjjön ez a cseppet sem kalóriaszegény, de annál finomabb sütemény.

 
 

Hozzávalók a tésztához, 3 rúdhoz:
  • 500 g liszt
  • 250 g puha vaj
  • 1 kis doboz (175 g) 12%-os tejföl
  • egy csipet só

Töltelék:
  • 5 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • sárgabaracklekvár
  • kb. 3 kismarék csokoládés mazsoladrazsé

  • + 1 tojássárga a kenéshez és jégcukor a díszítéshez
 

Elkészítés:
  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy még kell hozzá egy kicsi tejföl, hogy összeálljon.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, addig a tészta pihenjen a hűtőben.
  3. Közben a porcukrot a kristálycukorral és a kakaóporral összekeverjük.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, egyik cipót kinyújtjuk kb. 3 mm vastag kör alakra, megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk a cukros kakaó 1/3-ával, majd megszórjuk a drazséval, de ne vigyük túlzásba, kb. úgy mint a fotón látható.
  5. Rúdba feltekerjük, a széleit alája hajtjuk. Sütőpapiros tepsire tesszük, majd a másik két tésztacipóval ugyanezeket a műveleteket elvégezzük.
  6. A rudak tetejét pici vízzel kevert tojássárgával lekenjük és jégcukorral megszórjuk.
  7. 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
  8. Szeletelés előtt hagyjuk egy órát hűlni.
 
 Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. hát ez valami nagyon finom dolog lehet, könnyű Nektek, nálatok senkinek nem kell a vonalai figyelni, főleg a lányoknak, így van közönség.!! Azért elteszem a receptet, majd nálunk is lesz később, aki megeszi!

    VálaszTörlés
  2. Ötletes és biztosan finom is! Szeretek benne mindent! Kaphatok egy szeletkét holnap reggelire?

    VálaszTörlés
  3. Megkóstolni nem tudom, de látszik a finomság rajta.

    VálaszTörlés
  4. A mákos korábban nagyon megfogott, a listámon is van. Ki tudja mikor, de egyszer sorra kerül. Így csokisan se rossz! Mi van a cicával? Nem került elő?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...