Imádom ezt a tölteléket, de eddig csak csirkébe jutott belőle. Szerettem volna karajjal is elkészíteni, de mivel nem volt kedvem göngyölgetni így hát rétegezve tettem a tepsibe. Brutál finom lett, és nem csak én állítom, mert megint sokan voltunk rá! :) Úgyhogy tessék kipróbálni! :))
Hozzávalók:
- 20 szelet karaj
- 200 g csirkemáj
- 4 db zsemle
- 2 egész tojás
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál piros paprika
- kb. 10 szeletelt bacon
- só, bors
- A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk.
- A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön.
- A zsemléket vízbe áztatjuk.
- A megmosott májat egy késsel szétkaparjuk.
- A zsemléket kinyomkodjuk és a májjal, hagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal pirospaprikával, a kinyomott fokhagymával, tojással összekeverjük és annyi zsemlemorzsát keverünk még bele, hogy ne legyen túl lágy a töltelék.
- Egy közepes tepsi alját kizsírozzuk, 10 karajt terítünk rá, az összes tölteléket rásimítjuk és a másik 10 szelet karajjal betakarjuk.
- A legtetejét bacon szeletekkel borítjuk.
- Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd a fólia nélkül a szalonna réteget megpirítjuk.
Fantasztikusan finom, nagyon szeretem én is!!! Csodás fotók, Barbi :)
VálaszTörlésHát ez a rakott hús nem semmi! Isteni finom lehet! A képek is gyönyörűek, Barbi :) A pillangós csúcs!
VálaszTörlésCsodás képek, jó kis kaja :)
VálaszTörlésA karajt elkészítem húsvétra :-) Nagyon tetszik. Valahova sajtot még csempészek bele. A fotók mint mindig csodaszépek! Gyönyörű az almafátok :-)
VálaszTörlésBarbi, hogy micsoda szépségeket-finomságokat készítesz Te nap mint nap! :)
VálaszTörlésCsodaszép fotók,az étel pedig...nálunk is kedvenc lenne :)
VálaszTörlés