2014. április 10., csütörtök

Réteges töltött karaj

Imádom ezt a tölteléket, de eddig csak csirkébe jutott belőle. Szerettem volna karajjal is elkészíteni, de mivel nem volt kedvem göngyölgetni így hát rétegezve tettem a tepsibe. Brutál finom lett, és nem csak én állítom, mert megint sokan voltunk rá! :) Úgyhogy tessék kipróbálni! :))



Hozzávalók:
  • 20 szelet karaj
  • 200 g csirkemáj
  • 4 db zsemle
  • 2 egész tojás
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál piros paprika
  • kb. 10 szeletelt bacon
  • só, bors
Elkészítés:
  1. A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön.
  3. A zsemléket vízbe áztatjuk.
  4. A megmosott májat egy késsel szétkaparjuk.
  5. A zsemléket kinyomkodjuk és a májjal, hagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal pirospaprikával, a kinyomott fokhagymával, tojással összekeverjük és annyi zsemlemorzsát keverünk még bele, hogy ne legyen túl lágy a töltelék.
  6. Egy közepes tepsi alját kizsírozzuk, 10 karajt terítünk rá, az összes tölteléket rásimítjuk és a másik 10 szelet karajjal betakarjuk.
  7. A legtetejét bacon szeletekkel borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd a fólia nélkül a szalonna réteget megpirítjuk.
 Jó étvágyat!

 És pár saját fotó a kertünkben virágzó almafáról
és a viharos szél elől menedéket kereső Pávaszemes lepkéről.
Utoljára pedig egy panorámafotó
a kertünk végében található kilátásról, már csak egy magasles hiányzik!


 
 

6 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan finom, nagyon szeretem én is!!! Csodás fotók, Barbi :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez a rakott hús nem semmi! Isteni finom lehet! A képek is gyönyörűek, Barbi :) A pillangós csúcs!

    VálaszTörlés
  3. A karajt elkészítem húsvétra :-) Nagyon tetszik. Valahova sajtot még csempészek bele. A fotók mint mindig csodaszépek! Gyönyörű az almafátok :-)

    VálaszTörlés
  4. Barbi, hogy micsoda szépségeket-finomságokat készítesz Te nap mint nap! :)

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép fotók,az étel pedig...nálunk is kedvenc lenne :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...