Olyan csodálatos banánkenyeret sütöttem, hogy türtőztetnem kell magam, nehogy mind megegyem! Remélem a Paleo recepteket gyártó team (kedvenceim), alakítanak rajta még annyit, hogy teljesen gluténmentes legyen. Nagyon vágytunk már egy olyan reggelire, ami több napig is finom és valamilyen szinten glutén- és cukormentes. A Sparban pár hónapja vettem egy csomag gluténmentes lisztet és tettem egy próbát vele. Meglepetésemre nagyon jól szuperált, bár teljes egészében nem merném kiváltani vele a lisztet, nem hiszem, hogy jó eredményt születne.
Az itt leírt recept a teljesen hagyományos konyhát vezetőknek íródott, de zárójelben odaírtam, hogyan készítettem én.
Az itt leírt recept a teljesen hagyományos konyhát vezetőknek íródott, de zárójelben odaírtam, hogyan készítettem én.
Hozzávalók:
- 230 g sima liszt (nálam 100 g zabliszt, 40 g sima liszt, 90 g Spar-os Free From Gluténmentes liszt)
- 40 g kakaópor
- 200 g cukor (nálam 180 g xilit)
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 110 g olvasztott vaj
- 2 nagy vagy 3 kisebb banán pépesítve
- 50 g dió nagyobb darabokra összetörve
- 50 g durvára vágott étcsokoládé
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral.
- Egy mély tálban a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport, só összekeverjük.
- A banánokat villával pépesítjük, majd az olvasztotta vajat és a tojásokat hozzákeverjük.
- A lisztes és a banános keveréket fakanállal összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a diót és csokoládét, majd a formába simítjuk a masszát.
- kb. 55-60 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
- Házi szilvalekvárral isteni! :))
Forrás: axi's kitchen blog
Jó étvágyat!
Hát ez tényleg szuper!
VálaszTörlésÍgy csokival felturbózva még finomabb lehet. Guszta nagyon!
VálaszTörlésIsteni finom lehet! Nagyon jól néz ki! De ilyen későn bűn arra gondolni, hogy milyen szívesen megenném :)
VálaszTörlésTényleg csodajól néz ki:) Nem használtam még gluténmentes lisztet, de ezk szerint jól működik:) Egyszerűen paleosítható szerintem, ha lesz időm, mindenképpen kipróbálom:)
VálaszTörlésMost sül...mert pont volt itthon néhány túlérett banán:) Ami ritkán fordul elő(ez is csak azért,mert éretten kaptunk vagy 3 kg-ot :)
VálaszTörlésKöszönöm Nektek, hogy írtatok! :) Rebarbara, én dugdosom az utolsó szeleteket holnap reggelire, de holnap sütöm újra!!! :)
VálaszTörlésIsteni finom,bár én picurkát változtattam rajta. Örülök,hogy végre kipróbáltam egy banánkenyér receptet. Sűrűn fog készülni.
VálaszTörlés