Hozzávalók:
- 50 g mandulaliszt
- 50 g kókuszliszt
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 6 nagy tojás
- 130 g xilit, nálam egy evőkanál Ezerédes folyékony édesítő
- 8 dkg kókuszzsír vagy esetleg vaj
- csipet só
- 2 evőkanál kókusztej
- fél citrom leve
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- kb. két maroknyi cukormentes étcsoki darabok
Tetejére:
- 50-100 g cukormentes étcsoki
- kókuszreszelék
Elkészítés:
- A liszteket és a szódabikarbónát összekeverjük.
- A puha zsírt vagy vajat a xilittel, sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és nagyjából habosra keverjük.
- Mehet hozzá a kókusztej, a vaníliaaroma és a citrom leve és szakaszonként a lisztes keverék. Végül a csokoládédarabokat is beleforgatjuk.
- A tojásfehérjéket külön habbá verjük majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Sütőpapírral kibélelünk egy gyümölcskenyér vagy őzgerinc formát, belekanalazzuk a tésztát és 180 fokon kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Az alapötlet innen származik.
Guszta és nagyon finom lehet! Kár hogy sok olyan összetevője van ami az én konyhámban nem található. Bár mindent lehet valami mással helyettesíteni igaz?:-)
VálaszTörlésÉva nem tudom biztosan, hogy a lisztek fehér liszttel helyettesítve ugyanezt adnák, lehet egyszer megpróbálom. :) Köszönöm!
TörlésEz igazán csodásan néz ki. Én is szeretem és használom is a mogyoró-és kókuszlisztet. Igaz én nem gyakran sütök, de akkorr... :)
VálaszTörlésWanna örülök, hogy ezt írod, a mogyoró lisztnek utánanézek! :) Köszönöm!
TörlésRégen a háziasszonyok szerintem el sem tudták volna képzelni, hogy liszt és cukor nélkül is lehet majd sütni...Sőt valamibe tojás sem kell...Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, igazad van eddig én sem gondoltam volna! :)
TörlésIsteni finom lehet,de sajnos a kókusz és én,nem értjük egymást!
VálaszTörlésIgazából nem is érződne rajta, ha nem szórtam volna meg a tetejét. :)))
TörlésMegcsináltam és nagyon finom!Köszi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett, és köszönöm, hogy megírtad!
TörlésMegsütöttem én is:) ! Nagyon finom(bár nekem túl édes=)) ! Köszönöm a receptet:D amùgy nekem a sütès jòval tovàbb tartott;)
VálaszTörlésIgen, sütője válogatja az időt, nekem nagyon régi Vesta gáztűzhelyem van, szenvedek is vele! :)))
TörlésÖrülök, hogy ízlett!
Kedves Barbara!
VálaszTörlésNagyon jól sikerült a süti, bar nem minden volt itthon :) Nagyon köszönöm, hogy megosztod a recepteket, hálás köszönet.
Barbi:)
Kedves Barbi! Köszönöm szépen a receptet, az előbb készítettem el és nagyon ízlik, ilyen finom paleo sütit még nem ettem. Valóban nem dominál benne a kókuszliszt :)
VálaszTörlésÁgi
Kedves Ágica, örülök, hogy kipróbáltad és ízlett, lassan de hozogatom az ilyen recepteket is! :)
TörlésKedves Barbi!
VálaszTörlésÉn gesztenye lisztet használtam, mert nem volt itthon mandula liszt. Így is nagyon finom lett, de nekem is tovább kellett sütnöm (kb. 15 perccel). Nem lett olyan laza a tésztája mint neked a képen. Nem voltam elég óvatos mikor belekevertem a tojásfehérjét?
A csokimázat hogyan készítetted?
Köszönöm!
Marcsi
Kedves Marcsi, én mindig szilikonlapáttal óvatosan forgatom a habot a sűrűbb részhez, de alapvetően ez a sütemény tömörebb mint az a képen látszik. :)
TörlésA csokoládét megolvasztottam egy kanál olajjal vízgőz felett és azzal vontam be.
Barbi! Egyedül mandula lisztem nincsen. Mivel helyettesíthetném?
VálaszTörlésMarcsi kommentjében látom, hogy gesztenye liszttel is működik, de szerintem ezzel is gondod lesz beszerzés terén..., viszont nemigen tudok mást ajánlani a helyettesítésére, mert magam is csak próbálkozom ezekkel az anyagokkal. :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés