Úgy tudom már évek óta árulják és érthetetlen számomra, miért csak most jutottam el odáig, hogy megkóstoljam... Iszonyat finom!!! Két nap sem telt el és én már meg is sütöttem, hála Liliannak a Zamat és illat blog írójának, mert a recept ott keltette fel a kíváncsiságomat! Nem vélek különbséget felfedezni, tökéletes recept, és biztosan rendszeresen fogom sütni. Imádom!
Hát nem gyönyörű? ♥
Hozzávalók 13 darabhoz:
- 10 dkg vaj
- 180 g barna cukor (nálam kókuszvirág cukor és fehér cukor vegyesen)
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál instant kávé
- 130 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 35 g holland kakaó
- 100 g étcsoki megolvasztva
- 50 g étcsoki darabokban
- 100 g fehércsoki darabokban
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük.
- A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levéve addig keverjük míg az egész felolvad. Így nem kell sokat várni, hogy éppen langyos legyen mikor majd a vajas habhoz keverjük.
- A vajat a barna cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a kávét, a vaníliát és az egészet habosra keverjük.
- Belekeverjük a már langyos de folyékony csokoládét, majd a lisztes keveréket, végül a csokidarabokat.
- Nálam ez a művelet már kézzel történt, ezután fél órára a hűtőbe tesszük.
- 13 kekszet formáztam belőle, kb. fél centi vastagra lapítottam, így lettek szép tenyérnyiek.
- Sütőpapiros tepsire tesszük őket egymástól, kb. 2 cm távolságra.
- Kettő tepsire is szükségünk lesz.
- Gázsütőben 180 fokon 10 perc(!) alatt készre sülnek. Mikor kivesszük a sütőből és megnyomjuk, még nyersnek tűnik, de ne ijedjünk meg, mert ahogy a tepsiben hűl, szépen megszilárdul, de nem szárad ki, finom puha marad!
Jó étvágyat!
csodásak!Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésHmmm, megérte megvárni a receptet...:)
VálaszTörlésEz nagyon tetszik, brutál csokis:-)))
VálaszTörlésDehogynem gyönyörű, az a kettétört szelet annyira étvágygerjesztő! :) Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésHmmm nagyon tetszik, azt hiszem elviszem a receptet. Szeretjük a kekszeket mi is, szerintem ezzel nem lehet leállni:)
VálaszTörlésFinom lehet ez a keksz, viszem a receptet én is:-) egy apró kérdés: a barnacukorból olyan kevés kell, az egy olyan evőkanálnyi, vagy 180 g?
VálaszTörlésMegvan, látom a csoki adja az édes ízt neki. Jól átböngésztem a receptet, megkóstóljuk:-)
TörlésJaj Zoli, 180 g kell csak elírtam, pedig annyiszor átnéztem, ez van a mai napom rá csak ilyen! :)
TörlésKöszi Barbi, nekem is előfordul néha:-)
TörlésHajni:-)
Még nem kóstoltam, mert nekem a McCafé túl drága, de nagyon jól néz ki, így lehet a házi változatot kipróbálom.
VálaszTörlésGyönyörűek ezek a kekszek:)
VálaszTörlésGYÖNYÖRŰ!és biztos nagyon finom is, dehát nem lehet!!! (Timi tiltja)
VálaszTörlésBár Mi nem vagyunk annyira kekszrajongók, és a Mc Cafe-ban sem ettem még csokis kekszet, de azért néha-néha megkívánjuk az ilyen nasikat. ;-) Ráadásul olyan beleéléssel írtál róla, a recept is klassz, a fotóidon pedig annyira "élethű", hogy már harapnék is bele. :D Köszi Barbi.
VálaszTörlésSzuperül néznek ki a kekszek, szívesen megkóstolnám...... és meg is fogom hamarosan, mert biztos elfogom készíteni.;) Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésÉn sem kóstoltam még:(, de fincsi lehet.
VálaszTörlésÉn is készítettem már ilyet, imádom.:) Jól néznek ki a kekszeid!
VálaszTörlésHuhúúú!!! Már sütöm is! Szóval azt mondod, puha marad? Mert a múltkor csináltam egy cookie-t, azzal simán ölni lehetett volna, ha valakit megdobtam volna vele, olyan kökemény lett. Tejbe mártogatva mondjuk finom volt, de most inkább ilyenre vágynék, mint a te kekszed!
VálaszTörlésNekem nagyon bejön, alig várom, hogy sort kerítsek rá...:)
VálaszTörlésÉn sem kóstoltam még azt a kekszet, de ha mondod, hogy finom, el is hiszem neked! Nagyon guszták, nálunk 5 percig sem tartanának. Sajnos este a TV. előtt esik a legjobban...
VálaszTörlésNah tessék! Csokis kekszet akarok sütni, egy receptet sem találok. Nem akarok sütni,erre itt van ez a finomság, és még pár más, pl az előttem szólónál;-D. Tehát, most csokis kekszet KELL sütnöm, ebben a ronda időben!!! :-))
VálaszTörlésCsodásak, ki kéne próbálnom, ha nem is sütök valami gyakran :)
VálaszTörlésHmm, de, gyönyörű! Bár én nem vagyok Mc...párti, erre a házi változatra viszont vevő lennék :)
VálaszTörlésMég egy fincsi keksz! (Előbb Trollanyunál láttam egy nem kevésbé csábítót.) Hányszor elhatároztam, hogy gyakrabban sütök kekszeket, legyen rágcsálnivaló, meg gyerekeknek szendvics mellé a suliba egy kis nasi. De havonta egyszer ha rászánom magam. Pedig receptért lenne hová nyúlni:-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!! Tényleg nem kemény, hanem finom puha a széle pedig roppanós, szerintem nem okoz csalódást senkinek sem!
VálaszTörlésA cukornál vigyázat mert elsőre rossz mennyiséget írtam, de már át van javítva!!
Örülök, hogy ennyien benéztetek! Puszi mindenkinek! :)
Barbi, ezt a csokis kekszet már megnéztem,egyetlen dolog miatt nem készítem el most,a csoki olvasztás miatt,valahogy nincs hozzá kedvem,csak azért mert nincs mikróm.Valamelyek reggel talán rászánom magam.Mert ahogy elnézem nagyon fincsi lehet.
VálaszTörlésNe hagyd ki!!! Nem baj, ha nincs mikród akkor is egyszerű az olvasztás, le is írtam én hogyan olvasztom, ennyi fáradtságot megér, hidd el! :) Örülök, hogy újra itt vagy!!! :)
TörlésBarbi!
VálaszTörlésEz is isteni finom lett :)!!!Kihagytam belőle a kávét,tettem bele egy kis durvára tört diót;).Valami mennyei!
Köszi a receptet!
Ágnes nagyon örülök, hogy sikerült!! Ügyes vagy és látom követted a receptet, mert volt aki kőkeményre sütötte, mert felületesen olvasta el amit írtam! :D
TörlésSzép hétvégét Nektek! :)
Jéééééézusom, ez csodálatos, épp olyan lett, amilyennek leírtad! <3 Én sem kóstoltam az eredetit, de kizárt, hogy ennél finomabb legyen! :-D
VálaszTörlés(Azt hiszem, szerencse, hogy az utolsó pillanatban leeset, hogy valószínűleg nem véletlen a két tepsi és a tepsiben kihűlés...nem tudom, hogy ettől-e, mindenesetre tökéletes lett az állaga, kívül ropog, belül puha, mmmmm.)
Kösziiiiii megint :-)
Én is köszönöm Cicelle!!! :)))
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésDrága Barbi!Ez nem az első recept,amit elkészítettem.Tetszik, hogy a hozzávalókból mindíg a megadott mennyiség a pontos,se több,se kevesebb.Köszönöm, hogy rátaláltam a blogodra.Szeretettel Gabi! 😊🤘
VálaszTörlésKedves Gabi! Szentírás a barna cukor? Mert cukor betegek vagyunk a férjemmel és én mindent eritrittel v. nyírfa cukorral édesítek. A csokik is diabetikusak, de jó minőségűek. A férjem mindent felfal ami édes és nem szabad, ezért nekem kell ügyelnem rá!Előre is köszönöm a válaszodat, mert ha kötelező a barna cukor akkor inkább nem sütöm meg, mert biztos nagyon gyorsan elfogyna! Üdvözöllek: Zsuzsa
VálaszTörlésKedves Barbi! Bocsi, nem tudom miért kereszteltelek el Gabinak, pedig távol-közel sincs Gabi a környezetembe! Még egyszer elnézést: Zsuzsa
VálaszTörlés