2012. október 11., csütörtök

Csokoládés keksz - Mc Café-s

Úgy tudom már évek óta árulják és érthetetlen számomra, miért csak most jutottam el odáig, hogy megkóstoljam... Iszonyat finom!!! Két nap sem telt el és én már meg is sütöttem, hála Liliannak a Zamat és illat blog írójának, mert a recept ott keltette fel a kíváncsiságomat! Nem vélek különbséget felfedezni, tökéletes recept, és biztosan rendszeresen fogom sütni. Imádom!

Hát nem gyönyörű?

 Hozzávalók 13 darabhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 180 g barna cukor (nálam kókuszvirág cukor és fehér cukor vegyesen)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 130 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 35 g holland kakaó
  • 100 g étcsoki megolvasztva
  • 50 g étcsoki darabokban
  • 100 g fehércsoki darabokban


  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük.
  2. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levéve addig keverjük míg az egész felolvad. Így nem kell sokat várni, hogy éppen langyos legyen mikor majd a vajas  habhoz keverjük.
  3. A vajat a barna cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a kávét, a vaníliát és az egészet habosra keverjük.
  4. Belekeverjük a már langyos de folyékony csokoládét, majd a lisztes keveréket, végül a csokidarabokat.
  5. Nálam ez a művelet már kézzel történt, ezután fél órára a hűtőbe tesszük.
  6. 13 kekszet formáztam belőle, kb. fél centi vastagra lapítottam, így lettek szép tenyérnyiek.
  7. Sütőpapiros tepsire tesszük őket egymástól, kb. 2 cm távolságra.
  8. Kettő tepsire is szükségünk lesz.
  9. Gázsütőben 180 fokon 10 perc(!) alatt készre sülnek. Mikor kivesszük a sütőből és megnyomjuk, még nyersnek tűnik, de ne ijedjünk meg, mert ahogy a tepsiben hűl, szépen megszilárdul, de nem szárad ki, finom puha marad!


Jó étvágyat!

34 megjegyzés:

  1. Hmmm, megérte megvárni a receptet...:)

    VálaszTörlés
  2. Dehogynem gyönyörű, az a kettétört szelet annyira étvágygerjesztő! :) Nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm nagyon tetszik, azt hiszem elviszem a receptet. Szeretjük a kekszeket mi is, szerintem ezzel nem lehet leállni:)

    VálaszTörlés
  4. Finom lehet ez a keksz, viszem a receptet én is:-) egy apró kérdés: a barnacukorból olyan kevés kell, az egy olyan evőkanálnyi, vagy 180 g?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megvan, látom a csoki adja az édes ízt neki. Jól átböngésztem a receptet, megkóstóljuk:-)

      Törlés
    2. Jaj Zoli, 180 g kell csak elírtam, pedig annyiszor átnéztem, ez van a mai napom rá csak ilyen! :)

      Törlés
    3. Köszi Barbi, nekem is előfordul néha:-)
      Hajni:-)

      Törlés
  5. Még nem kóstoltam, mert nekem a McCafé túl drága, de nagyon jól néz ki, így lehet a házi változatot kipróbálom.

    VálaszTörlés
  6. GYÖNYÖRŰ!és biztos nagyon finom is, dehát nem lehet!!! (Timi tiltja)

    VálaszTörlés
  7. Bár Mi nem vagyunk annyira kekszrajongók, és a Mc Cafe-ban sem ettem még csokis kekszet, de azért néha-néha megkívánjuk az ilyen nasikat. ;-) Ráadásul olyan beleéléssel írtál róla, a recept is klassz, a fotóidon pedig annyira "élethű", hogy már harapnék is bele. :D Köszi Barbi.

    VálaszTörlés
  8. Szuperül néznek ki a kekszek, szívesen megkóstolnám...... és meg is fogom hamarosan, mert biztos elfogom készíteni.;) Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  9. Én sem kóstoltam még:(, de fincsi lehet.

    VálaszTörlés
  10. Én is készítettem már ilyet, imádom.:) Jól néznek ki a kekszeid!

    VálaszTörlés
  11. Huhúúú!!! Már sütöm is! Szóval azt mondod, puha marad? Mert a múltkor csináltam egy cookie-t, azzal simán ölni lehetett volna, ha valakit megdobtam volna vele, olyan kökemény lett. Tejbe mártogatva mondjuk finom volt, de most inkább ilyenre vágynék, mint a te kekszed!

    VálaszTörlés
  12. Nekem nagyon bejön, alig várom, hogy sort kerítsek rá...:)

    VálaszTörlés
  13. Én sem kóstoltam még azt a kekszet, de ha mondod, hogy finom, el is hiszem neked! Nagyon guszták, nálunk 5 percig sem tartanának. Sajnos este a TV. előtt esik a legjobban...

    VálaszTörlés
  14. Nah tessék! Csokis kekszet akarok sütni, egy receptet sem találok. Nem akarok sütni,erre itt van ez a finomság, és még pár más, pl az előttem szólónál;-D. Tehát, most csokis kekszet KELL sütnöm, ebben a ronda időben!!! :-))

    VálaszTörlés
  15. Csodásak, ki kéne próbálnom, ha nem is sütök valami gyakran :)

    VálaszTörlés
  16. Hmm, de, gyönyörű! Bár én nem vagyok Mc...párti, erre a házi változatra viszont vevő lennék :)

    VálaszTörlés
  17. Még egy fincsi keksz! (Előbb Trollanyunál láttam egy nem kevésbé csábítót.) Hányszor elhatároztam, hogy gyakrabban sütök kekszeket, legyen rágcsálnivaló, meg gyerekeknek szendvics mellé a suliba egy kis nasi. De havonta egyszer ha rászánom magam. Pedig receptért lenne hová nyúlni:-)

    VálaszTörlés
  18. Köszönöm szépen!!! Tényleg nem kemény, hanem finom puha a széle pedig roppanós, szerintem nem okoz csalódást senkinek sem!
    A cukornál vigyázat mert elsőre rossz mennyiséget írtam, de már át van javítva!!
    Örülök, hogy ennyien benéztetek! Puszi mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  19. Barbi, ezt a csokis kekszet már megnéztem,egyetlen dolog miatt nem készítem el most,a csoki olvasztás miatt,valahogy nincs hozzá kedvem,csak azért mert nincs mikróm.Valamelyek reggel talán rászánom magam.Mert ahogy elnézem nagyon fincsi lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne hagyd ki!!! Nem baj, ha nincs mikród akkor is egyszerű az olvasztás, le is írtam én hogyan olvasztom, ennyi fáradtságot megér, hidd el! :) Örülök, hogy újra itt vagy!!! :)

      Törlés
  20. Barbi!
    Ez is isteni finom lett :)!!!Kihagytam belőle a kávét,tettem bele egy kis durvára tört diót;).Valami mennyei!
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágnes nagyon örülök, hogy sikerült!! Ügyes vagy és látom követted a receptet, mert volt aki kőkeményre sütötte, mert felületesen olvasta el amit írtam! :D
      Szép hétvégét Nektek! :)

      Törlés
  21. Jéééééézusom, ez csodálatos, épp olyan lett, amilyennek leírtad! <3 Én sem kóstoltam az eredetit, de kizárt, hogy ennél finomabb legyen! :-D
    (Azt hiszem, szerencse, hogy az utolsó pillanatban leeset, hogy valószínűleg nem véletlen a két tepsi és a tepsiben kihűlés...nem tudom, hogy ettől-e, mindenesetre tökéletes lett az állaga, kívül ropog, belül puha, mmmmm.)
    Kösziiiiii megint :-)

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. Drága Barbi!Ez nem az első recept,amit elkészítettem.Tetszik, hogy a hozzávalókból mindíg a megadott mennyiség a pontos,se több,se kevesebb.Köszönöm, hogy rátaláltam a blogodra.Szeretettel Gabi! 😊🤘

    VálaszTörlés
  24. Kedves Gabi! Szentírás a barna cukor? Mert cukor betegek vagyunk a férjemmel és én mindent eritrittel v. nyírfa cukorral édesítek. A csokik is diabetikusak, de jó minőségűek. A férjem mindent felfal ami édes és nem szabad, ezért nekem kell ügyelnem rá!Előre is köszönöm a válaszodat, mert ha kötelező a barna cukor akkor inkább nem sütöm meg, mert biztos nagyon gyorsan elfogyna! Üdvözöllek: Zsuzsa

    VálaszTörlés
  25. Kedves Barbi! Bocsi, nem tudom miért kereszteltelek el Gabinak, pedig távol-közel sincs Gabi a környezetembe! Még egyszer elnézést: Zsuzsa

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...