2012. október 21., vasárnap

Blogkóstoló 5. - Négy emelet mennyország


Megvan!!! Komolyan azt hittem szószegővé válok, de egyszerűen nincs időm semmire!!!
Tehát megvan a Blogkóstoló 5-re készült  alkotásom Lencsilánytól - Lina blogjáról! Bevallom nehéz dolgom volt, mert kreatív kézműves dolgokból több volt az oldalon mint konyhai finomságokból, és már azon gondolkoztam gyurmafülbevalókat gyártok, de aztán rátaláltam erre a csodálatos süteményre. Ma készült el és most nyeltem le az utolsó falatokat, a nem kis szeletemből! Tényleg maga a mennyország!

Én maradok a Négy emelet mennyország elnevezésnél :)




Hozzávalók a kakaós keksz réteghez:
  • 1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g)
  • 30 g puha vaj
  • annyi tej, hogy kicsit összeálljon
Világos kekszréteghez:
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 30 g puha vaj
  • annyi tej, hogy kicsit összeálljon
Túrós krémhez:
  • 250 g túró
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
  • 4 és 3 evőkanál porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Vaníliás krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília puding
  • 6-8 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
  • 100 g puha vaj 2 evőkanál porcukorral habosra keverve
A tetejére:
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
  • 3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint

  1. Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben.
  2. A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, majd egy kevés tejjel nagyjából összeállítjuk, nem baj ha kicsit darabosnak tűnik, mert jobban bele tudjuk nyomkodni a formába.
  3. Utána a világos kekszréteget is hasonlóan elkészítjük, majd a kakaós rétegre nyomkodjuk.
  4. A túrót a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral villával jól kikeverjük és félretesszük.
  5. A tejszínt a cukorral elkezdjük verni, majd pár perc múlva a habfixálót is hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
  6. A habot és a túrót szilikonlapáttal vagy fakanállal összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszrétegekre.
  7. Letakarjuk és hűtőbe tesszük míg a pudingos krémet elkészítjük.
  8. A pudingokat a tejjel és cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűlni, de közben többször átkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.
  9. Ezalatt a vajat a 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
  10. Mikor a puding már kihűlt, robotgéppel belekeverjük a habosított vajat, majd a túrókrémre simítjuk.
  11. A tetejére a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, a már előbb leírtak szerint felverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
  12. Darabolt étcsokoládéval megszórjuk, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!

21 megjegyzés:

  1. Annyira örülök, hogy szorítottál rá időt! :) Megérte, gyönyörűséges sütit készítettél, az ízéről már nem is beszélve! :) Mesés! :)

    VálaszTörlés
  2. Barbi,csodás a tortád,csak ne lenne négy emelet! De majd egyszer talán felmászok négy emeletet!A szószegés ma idő függő!:):)

    VálaszTörlés
  3. Csuda jól néz ki, kár lett volna kihagynod! :)

    VálaszTörlés
  4. Megint gyönyörű tortát alkottál :)

    VálaszTörlés
  5. Jó választás. Látványos és valami isteni lehet. :)

    VálaszTörlés
  6. Csatlakozom...ez tényleg a mennyország...már én is kacérkodtam ezzel a finomsággal a nyáron de még nem készült el...helyette viszont tegnap a te recepted alapján készült az almás krémes a párom nagy örömére már másodszor...:):)a végeredményt a blogomban találod...:):)Köszönet a nagyszerű receptért...:):)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett, gratulálok! Látom, nem csak én vagyok az utolsó pillanatban "beeső", ez most megnyugtatott :-)!

    VálaszTörlés
  8. Csak nyelek itt nagyokat és elképzelem, milyen finom íze lehet. Külalakra is szemet gyönyörködtető, szerintem méltán megérdemli a nevét !

    VálaszTörlés
  9. Hú ez aztán nem semmi! Nekem most nagyon jól esne, egy szeletke...:)

    VálaszTörlés
  10. Nem is kételkedem benne, hogy maga a mennyország. Már a látvány is az.

    VálaszTörlés
  11. Mmm ez fincsi süti:)A mi repertoárunkba is szerepel:)

    VálaszTörlés
  12. Szuper a kinézete, ez csak finom lehet!

    VálaszTörlés
  13. Szia! Örülök, hogy sikerült végül időt szakítani, és annak meg még inkább, hogy végül találtál nálam olyat,ami tetszik:). Köszönöm, hogy megtisztelted a blogomat, csodálatosan néz ki a sütid elkészítve, és a fotók is szuperek:). Sajnos annó, mikor én készítettem, még nem volt fényképezőgépem, és egy telefonos kép van fenn. Így viszont gyönyörű. És valóban a négy emelet mennyország névre hallgat, csak akkor ezt még nem tudtam, utána meg már nem akartam átírni:). Lehet, hogy kedvet kapok és újra elkészítem;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy benéztél!!! A nagylányom már nyaggat a második felvonásért!
      Isteni finom lett és a sógornőm is minden falat után sóhajtott egy elégedettet. Biztosan készítem még! Köszönöm, hogy írtál és a receptet is! :)

      Törlés
  14. Jaj, ismerem! Ez olyan "lábról-levevős" torta! Nagyon finom, igazi különlegesség. Érdekes, én csak egy sor kekszmasszával ismertem, de így még izgalmasabb! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm szépen mindenkinek a kedves szavakat!!!
    Érdemes elkészíteni, ha gyorsan szeretnénk valami finom krémes-habos édességet! :)

    VálaszTörlés
  16. Csuda jól néz ki! Hasonló tortát sütöttem szülinapra, de az enyém csak a képzeletemben lett ilyen szép :( Meg sem mutatom inkább..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsi Panna mutasd csak meg, mert nincs olyan, hogy csúnya sütemény, csak olyan, hogy rossz és ehetetlen! :)) Köszönöm szépen, hogy írtál! :)

      Törlés
  17. Most azon gondolkodom, hogy kinek lesz legközelebb a családban szülinapja, mert ezt fogom elkészíteni. Valami csodás! Megvan, decemberben sógoromnak:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elkészül, kíváncsian várom majd a kritikákat! ;) Köszönöm!!!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...