Nem rajongok a pulykáért, igazából nem is tudom megmondani miért. Viszont akciósan tudtam venni pulykacomb felsőt és úgy okoskodtam, hogy csak van már annyi rutinom, hogy kisüssek belőle valamit. ;D
A pozitív hozzáállást siker koronázta, olyannyira, hogy a tegnapi próba után ma is ezt készítettem ebédre! :))
Hozzávalók:
- 2 filézett pulyka felső comb
- 2 vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál házi ételízesítő (ebben az esetben nem kell külön sózni is)
Fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál lestyán
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 kávéskanál petrezselyem
- A fűszereket egy kis tálkába összekeverjük.
- A húsokat átmossuk, és 4-5 darabra vágjuk mindegyiket.
- A hagymákat felaprítjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd a húsokat sózás nélkül fehéredésig pirítjuk mindkét oldalukon. Ezután szórjuk rá a fűszerkeveréket és a házi ételízesítőt.
- Fedő alatt puhítjuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
Jó étvágyat!
Én is hadilábon állok a pulykával. De a képeidet elnézve lehet változtatni fogok ezen. Nagyon ínycsiklandó lett és nagyon jól el lett találva a fűszerezése is. Biztosan finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, én most már biztosan bátrabban kísérletezem majd! :))
TörlésJól hangzik, biztosan nagyon finom! :) Mostanában én sem vettem pulykahúst, de ha látok majd combot, biztosan eszembe jut a recepted és kipróbálom! :)
VálaszTörlésHmmm... Jól néz ki ez az adag és szuper mind a két fotó!
VálaszTörlésIstenien néz ki:) Nálunk a pulykamell a kelendő, de combot még nem is láttam sehol, itt valahogy nem eszik. Szuper a fűszerezése, tetszik:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a húsi,guszta az egész!
VálaszTörlésA szárnyát is szeretem, hasonlóképpen fűszerezve, cseréptálban megsütve, jó szaftosan hmmm. :-)
VálaszTörlésAnya lencséhez és sárgaborsóhoz készítette, mivel én sertést nem eszem, ez viszont nagyon jól helyettesíti ízben.
Én szeretem a pulyka combot lesütve, így máris mentem a fűszerezését. Ki fogom próbálni mert nagyon ínycsiklandóan néz ki!!!
VálaszTörlésNekem jöhetne, bár a pulyka helyett szívesebben enném én is mondjuk sertés karajjal...:)
VálaszTörlésKöszönöm lányok, szerintem más hússal is tökéletes, de főleg sötétebb húsokhoz az igazi. Nagyon gyorsan és könnyen elkészül, időhiányban szenvedőknek kitűnő választás!!! :)
VálaszTörlésEz nagyon fincsi lehetett, jöhetne belőle egy kis kóstoló :)
VálaszTörlés