2012. július 19., csütörtök

Habsipkás túrós palacsinta

Katuci meghirdetett SAD 7. fordulójára hoztam ezt az egyszerű édességet. Bár az elkészítése, már nem olyan egyszerű, kissé hosszadalmas, de egy jó leves mellé simán elmegy főfogásnak!
A túrós az első helyen áll nálam a  palacsinták között, aztán jön a házi baracklekváros, majd a nutellás-lekváros! Igazából itt a receptben, a palacsinták töltelékét mindenki a saját ízvilágához alakíthatja.

Különben ilyen hosszú kihagyásom talán csak tavaly nyáron volt, de Kati játékának köszönhetően mégis bejelentkeztem! :)) Akkor jöjjön a recept:



Hozzávalók kb. 15 palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2-3 dl víz
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál olaj
  • + olaj a serpenyő kenéséhez

túrós töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

pudingos öntethez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)
  • 1 l tej
  • 6 db tojás sárgája
  • 8 evőkanál cukor

habos tetőhöz:

  • 6 db tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál citromlé


  • pár kocka étcsokoládé




  1. Elkészítjük a palacsintatésztát. A tojásokat a cukorral, sóval és egy kevés tejjel összekeverjük, majd a liszttel és folyadékokkal felváltva csomómentesre keverjük, végül az olajat is hozzáadjuk. Hagyjuk pihenni a tésztát fél órát, utána süssük ki a majd tegyük félre míg a túrót és pudingot elkészítjük.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. A túrót villával törjük össze, majd keverjük a többi hozzávalóval egyenletesre.
  4. Töltsük meg a palacsintákat, tekerjük fel, majd vágjuk őket 4 részre. Egy kivajazott tepsibe fektessük a csigákat, kis hézagot hagyva köztük. Ha nem fér bele, akkor a következő réteget keresztbe tegyük az alsó sorra. Szórjuk rá a csokoládé kockákat.
  5. A pudingport a tojássárgákkal, cukorral és egy pici tejjel keverjük csomómentesre, majd a többi tej hozzáadásával főzzük addig amíg lágy krémet kapunk, és semmiképpen ne sűrítsük a megszokott állagig.
  6. Így könnyen rá tudjuk önteni a palacsintákra, és a hézagok közé is be tud folyni.
  7. Toljuk a már meleg sütőbe és süssük 30 percig.
  8. A sütési idő vége felé a tojásfehérjéket a citromlével verjük kemény habbá, a porcukor folyamatos adagolásával, majd a 30 perc leteltével, kenjük a süteményre és egy késsel tekerjünk csigákat a habba.
  9. Toljuk vissza a sütőbe és 30-40 percig szárítsuk 160 fokon.  Ha nagyon pirulna a hab és még tudunk levenni a  hőfokból, tegyük meg, vagy terítsünk sütőpapírt a már száraz habra és úgy süssük tovább.
  10. Langyosan a legfinomabb, de másnap a hűtőből kivéve is nagyon finom desszert!

Jó étvágyat!

18 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, guszta! Ezzel a habbal nagyon finom lehet és milyen jól mutat!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Küldhetnél belőle, bár már késő van az ilyen édességekhez, de holnap ebéd után simán jöhetne vagy akár már reggelire is :D

    VálaszTörlés
  3. Isteni:) Én sosem vagyok képes ennyit bibelődni egy palacsintával, sajnos:)

    VálaszTörlés
  4. Tetszetős ez a palacsinta,s egy ízkavalkád, de nem kevés munka van vele.

    VálaszTörlés
  5. Barbi,ez valami szuper, hidegen langyosan,de leginkább hidegen,és viszem a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik! Nekem palacsinta jöhet bármikor, bármivel, bárhogy:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ötletes :) Épp ma kínoztak a gyerkőcök egy kis palacsintáért, ebben a formában meg is csináltam volna.

    VálaszTörlés
  8. Annyira finom lehetett!:-)))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta! Finom habos desszert! :o)

    VálaszTörlés
  10. Kicsit tényleg hosszadalmas de a végeredményt látva abszolút megéri ráfordítani az időt! Csodásan néznek ki a fotókon! :)

    VálaszTörlés
  11. Tetszik nagyon! Nem nagyon tudok palacsintát sütni :(, de próbálkozom, ha mégsem, akkor csíkokra metélem :)

    VálaszTörlés
  12. Nem semmi munka volt ezzel a desszerttel, minden elismerésem a tied!nagyon finom lehetett, a képek magukért beszélnek. Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon-nagyon guszta, isteni finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  14. De aranyosak vagytok, köszönöm mindenkinek!! :)
    Tényleg megéri a ráfordított időt, mert nagyon finom és nem hazudok, mikor azt írom, hogy másnap hidegen is nagyon jólesett mindannyiunknak.
    Óriási adag lett, akik kevesebben vannak csökkenthetik a mennyiséget, mi 5-en voltunk rá.

    Wanna nyugodtan darabokban is összerakhatod és a túrókrémet rákenheted, majd újra szórsz rá tésztát aztán mehet a puding végül a hab. Ugyanilyen lesz. :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon guszta! Jöhetne gyorsan egy szeletke...:)

    VálaszTörlés
  16. Nekem is jöhetne egy kis vagy nagy:) szelet!Csoda jó.Én hab és csoki nélkül szoktam,de így is kipróbálom!

    VálaszTörlés
  17. Érdemes kipróbálni, mert nagyon különleges és kiadós! :) Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  18. Így jó ahogy van, csak itt is lenne belőle!!!! A gyönyörű képek magukért beszélnek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...