2012. február 6., hétfő

Zöldségágyon sült csirkecombok és hó helyett napsütés

Szombati ebédünk volt ez a finom comb. A beígért hóból semmi nem ért ide hozzánk, sőt vasárnap ragyogó napsütésre ébredtünk és napközben is folytatódott. Bent a konyha ablakomban pedig kivirágzott a jácint és orchideáim!! Nem is bánjuk, gyönyörködünk az általatok felrakott havas képekben, én pedig hozok egy szikrázó napsütésest!

Most pedig a receptről.


Hozzávalók:

  • 8 db egész csirkecomb
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • házi ételízesítő



A tepsit kicsit kizsírozzuk.
A zöldségeket vastagabb csíkokra vágjuk, a hagymákat karikára és a tepsi aljába szórjuk.
A húsokat megsózzuk és ráfektetjük a zöldségekre, majd mindegyikre teszünk egy pici pirospaprikát és ételízesítőt. A tepsit lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, majd fedő nélkül egy kicsit még pirítjuk.


Anna és Eszti gyurma remekei, de fotózáskor a nagylány már nem volt együttműködő! :DD
A jácint pedig gyönyörű, öröm ránézni, ezért is gondoltam, hogy felrakom nektek! :)
Ezen a lenti képen pedig a napsütéses, hómentes udvarunk.

32 megjegyzés:

  1. Az ebédetek finom volt.A lányok szépeket alkottak!:)A jácint gyönyörű.Hihetetlen, hogy nálatok nincs hó, nálunk tegnap volt ahol 60 cm-t is mértek.Ma rengeteget dobáltunk el, mára újabb adagot mondanak.:(Én szívesen küldenék egy kicsit Nektek is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli köszi! Ma már néha szálingózik itt is, de semmi nem marad belőle. Hmm majd meglátjuk! Most már kinyílt a harmadik jácint is, és gyönyörű lila a színe, öröm ránézni!! :D

      Törlés
  2. Havat én is küldhetek, bár a lapátolós részéből idén kimaradtam, szerencsére!:) Nagyon szépen hullt most este is, a gyerekek nagyon élvezték! Az ebédre készített csirke comb nagyon guszta lett! A lánykáid nagyon ügyesek, és a kis fotómodell is gyönyörű, valamint a jácintod is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marika lapátolni nem szeretek én sem, de olykor muszáj, bár a javát apa (kisuram) végzi. Köszi, hogy benéztél! :))

      Törlés
  3. A csirkét én is gyakran sütöm zöldségekkel. Nagyon guszta lett nálad! Annád lenyűgözött, mint mindig. :)
    Nálunk hatalmas a hó. A gyerekeim azt mondták, hogy olyan mint azt északi sark. :DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülnék én is a nagy hónak, ha jókor időzítene, de ez sosem jön össze! :DDD
      Most pedig inkább kerüljön el minket, mert annyi a tennivaló! :) Amúgy a rizs és a krumpli helyett kísérletezem körettel. Aztán mindig rájövök, hogy nem tudok ezek nélkül létezni! :)) Köszi!

      Törlés
  4. Örülök, hogy legalább nemcsak nálunk nincs hó...:) Bár most már mondják, hogy ma itt is esni fog. A csirkéd mint mindig nagyon szuper! Én is úgy szeretném, ha a kedvenc orchideám elkezdene virágot hozni ismét, de szerintem egy kicsit megviselte a költözés...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla ez igaz lehet mert az orchideák nem szeretik, ha változtatják a helyüket. Majd megszokja aztán beindul, persze, ha tetszik is neki az új környezet. :)) Nekem imádják a konyhaablakom, csak délelőtt kapnak egy kis napot, volt, hogy 5-6 különböző orchidea virágzott egyszerre, folyamatosan, többször is! Köszi, hogy benéztél! :))

      Törlés
  5. Az étel nagyon szuper, imádom a sült csirkét, a zöldségeket meg pláne.
    Anna imádnivaló - hú, Milánnak eddig még nem vettünk gyurmát, hisz' még csak 2 éves, de már kezdtünk rajta gondolkodni, mert lassan lehet, hogy lekötné - viszont úgy látom, hogy akkor az étkezőasztalnak nálunk is "annyi lesz"! :-)))
    A virágaidat irigylem ám, mert - mint említettem már v.melyik nap - Én is minden február körül veszek pár cserép jácint, primula, nárcisz, tulipán virágokat, de az idén még nem jutottam el odáig és bizony hiányoznak. De leginkább annak örülnék, ha már az udvaron bújnának elő és nyílnának ki...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anna nálunk már 2 évesen gyurmázott, de olyan világot vágott a konyhában, hogy egy időre eldugtuk és pár hónapja vettük elő újra. Most is ott kell ülni vele, mert szétmorzsolja és mi meg széthordjuk a lakásba a lehullott darabokat! :DD
      Viszont ennek a gyurmának (Play-Doh), nagy előnye, hogy nem zsíros, nem ragad és kenődik, és a lepotyogott darabok, pár óra alatt kiszáradnak így könnyen összetakarítható!!! Szerintem megpróbálhatjátok. :))
      Jelentem, most már porhó esik, de a talajon még nincs nyoma.
      Én is nagyon várom a tavaszt! :DD Köszi!!

      Törlés
  6. Az ételed ínycsiklandozó, a kicsi lányod tündéri, a jácintod csodás!:)

    VálaszTörlés
  7. Ez a szombati ebéd így ahogy van tökéletes!
    Barbi,télen bizony szép látvány a Hó!!!Én szeretem,főleg belülről nézni kifelé!!!
    A kislányod és a virágok pedig gyönyörűek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mellissina, nekem egészen addig a tél volt a kedvenc hónapom, míg el nem költöztünk egy messzi faluba! :)) Most is imádom a hó látványát és titkon reménykedtem, hogy behavazódunk és a férjem itthon ragad, de most olyan munkáink vannak, hogy ez a luxus nem fér bele!!! :(
      Különben nálad mindig pompás ebédeket találok, ráadásul a választék is óriási egy-egy ilyen alkalommal! :) Köszönöm!

      Törlés
  8. Mázlista, hogy nálatok nem esett. Habár most a gyerekek ellen beszéltem, de nekem nem hiányzik...Csak kirándulni szeretek hóesésben. A városi latyakot utálom. Az ebéd nagyon fincsi! A lánykád tündi-bündi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti, eddig tartott a mázli! :DDD
      A városi latyak nekem sem hiányzik, jobb a havazás falun, mert nincs olyan forgalom, hogy szétgyúrja. Az ebéd tényleg nagyon fini volt. Köszi!! :))

      Törlés
  9. Nálunk sincs hó, bár én nem bánom. :) Remélem, hogy a határ felfogja. Állítólag most esik Győrben, talán felétek is megmutatja magát. ;)

    guszta ez a husi nagyon, én répás-főtt tojásos töltelékkel szoktam hasonlót csinálni néha. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bambi láttam azt a husidat és nagyon tetszett, jó, hogy eszembe juttattad! A hó pedig megérkezett ide is! Köszi! :))

      Törlés
  10. Nagyon fincsi ez a csirkecomb! Na, itt esett a hó bőven, és hideg is van :( hiába, nyugatabbra még az idő is szebb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márti azért ez ritka, mert itt szokott inkább cudar idő lenni, most örülünk is nagyon, hogy megúsztuk! :))) Köszi a csirkecomb nevében is! :D

      Törlés
  11. Hmm, nagyon ínycsiklandozó a husi! Szívesen beleharapnék! :D Gyönyörű Annád, és a virágod is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki köszönöm mindhármuk és a magam nevében is! :DD

      Törlés
  12. Ez fincsi lehet:) Tetszik:) Meg akartam már rég kérdezni tőled, hogy te hogyan töltötted le a kalóriaszámláló programot, mert az én gépemen egyáltalán nem akar működni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati már nagyon régen letöltöttem, nem nagyon emlékszem, de az biztos, hogy követve az utasításokat elsőre sikerült. Megnéztem most, és írja, hogy az alkalmazás futtatásához szükségesek bizonyos beállítások és letöltések, sokban függ attól milyen operációs rendszer van a gépeden. Szerintem kérj segítséget olyantól aki ért ezekhez a dolgokhoz. Bocs, hogy nem tudok segíteni, remélem sikerül beindítani, mert meglátod milyen okos kis program!! :))

      Törlés
  13. Nagyon finom ebédetek volt, a lányok pedig ügyesek:) Én azt "szeretem", hogy utána mindenhol találni ilyen kis színes gyurmadarabokat:) Most sokan irígyelnek téged, hogy nincs nálatok hó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu én is nagyon "szeretem" mikor gyurmáznak és tele a lakás vele! :DDD
      Igaz, hogy leesett a hó, de ez még nem vészes!! :)) Köszönöm!

      Törlés
  14. Na, nálunk van, hó, és szikrázó napsütés is, de nem is bánom, elvégre tél van, vagy mi?, meg aztán kisebbik imád szánkózni. :))) Gyönyörűek a képek, mindegyik! :) A gyurmafigurák, agyagművek, rajzok, és festmények, gyöngyfűzés, vagy éppen vasalós, mind- mind megtalálható nálunk is, időnként szanaszét. :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annám még nem szánkózott, mert nem volt olyan hó mióta megszületett, meg szánkónk sincs, be is kéne szerezni egyet!! Gyöngyfűzés még nincs mert ahhoz még picike, viszont már régóta festeget és rajzolgat, bár a ceruzát markolja, remélem megtanulja rendesen fogni! :DDD Imádja a mesekönyveit így esténként sokat olvasok neki! :))

      Törlés
  15. Finomat ettetek! A lányok meg jókat alkottak, a virág is gyönyörű ;) Na nálunk már minden hófehér :) Lehet szánkózni menni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panna akkor mosolyfiúval is lehet szánkózni! Köszi, hogy benéztél!! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...