2012. február 17., péntek

Csirkemell zöldségekkel

Lehet már unalmas, de megint egy tepsis, rakott csirkét hozok. Mi nagyon szeretjük, és a mostani rohanós napokban ideális ebédnek való! :)
Mindenkitől elnézést kérek a ritka kommentelések miatt, de mostanában kevesebb időm jut rá, ami nem jelenti azt, hogy nem nézek körül, de írni már ritkábban írok. Nem tudom észre vettétek-e, hogy a kommentelés végén egyre bonyolultabb, olvashatatlanabb és hosszabb szóellenőrzések jelennek meg, bizonyítandó, hogy nem vagyunk robotok. :D

Most pedig íme:
Csirkemell, az éppen itthon lelt zöldségekkel, sajt és bacon takaró alatt sütve



Hozzávalók:
  • 4 db filézett csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 nagy zöldpaprika
  • 5 db koktélparadicsom
  • 8-10 szelet bacon
  • 20 dkg trappista
  • só, grill fűszerkeverék


  1. Ezek a hozzávalók változhatnak, attól függően kinek milyen és mennyi zöldsége, sajtja van otthon.
  2. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, majd meglocsoljuk olajjal. Én egy éjszakára hűtőbe tettem.
  3. Másnap a hagymát felaprítjuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot 4 felé vágjuk, a sajtot pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  4. A hússzeleteket egy felhevített serpenyőben mindkét oldalukon hirtelen megsütjük, majd szépen kirakjuk velük az olajjal kikent tepsi alját. Rászórjuk a hagymát, eligazítjuk a paprikát és paradicsomot, majd a sajttal megszórjuk, és végül a bacon szeletekkel letakarjuk.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük amíg a szalonna ropogósra és pirosra sült.

Jó étvágyat!


☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺


Szerelem!


Egy kis vidámság Kovtama oldaláról az EZISAZIS blog tulajdonosánál láttam! :DD

40 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a zöldséges csirkéd. Tényleg elég nehézkes elolvasni a szóellenőrzéshez szükséges szöveget, de ha így bztonságosabb azt hiszem én is bevezetem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nem hülyeség amit belinkeltem, de szerintem is érdemes használni, mert valószínű, hogy nem szórakozásból, vagy bosszantásból találták ki. :)) Köszi a csirke nevében is!! :))

      Törlés
  2. Nagyon guszta!Tetszik nagyon!:)Köszi a hasznos infókat!

    VálaszTörlés
  3. Barbi, ebből kérek szépen,annyira guszta és jól mutat,hogy itt csorog a nyálam(bocs) Imádom az ilyen tepsis megoldásokat,de az enyémek nem rajonganak érte,így elég ritkán készítek.
    Én most kiszedtem a szó ellenőrzést,ha kellemetlenségem lesz emiatt,visszaállítom majd.Tény,hogy nagyon kellemetlen azzal tölteni az így is kevés időt,hogy értelmetlen szavakat gépeljünk,meg kivárni,míg frissíti az ablakokat.Én nem csinálok belőle problémát,hogy ki mennyit kommentel,én sem annak függvényében adom vissza.Szeretném,ha annyi időm lenne,hogy mindenkinél megtegyem és válaszoljak is mindenkiére,de sajna nincs :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aleda, nem is gondoltam volna, hogy valaki ezeket a tepsis húsokat nem szereti! :D Nálunk például egyedül én eszem a spenótot és képes vagyok készíteni csak magamnak. :DD
      Eddig nem zavart nagyon a szóellenőrzés, de most olyan bonyolult és alig olvasható szavakat találok, hogy volt amikor háromszori nekirugaszkodásra sikerült kibogoznom, mit is írtak. :( Remélem nem lesz gondod a kivétel miatt!

      Törlés
  4. Szívesen elfogadnám ebédre, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Tök jó ez a csirke:) Gyorsan én is betettem a szóellenőrzést, köszi!

    VálaszTörlés
  6. Imádom az ilyen tepsis cuccokat (a családom is)! De ezt lehet, írtam már... Azért is a kedvencem, mert könnyen elkészíthetők kevés macera nélkül, mint ahogy Te szoktad írni. :D Ez a tepsis étel is nagyon tetszik, melyek most készítettél, meg is jegyzem, ill. mentem. :)

    Jelen pillanatban fogalmam nincs, hogy nálam van-e szóellenőrzés... Amikor kommentelsz hozzám, akkor van? No, mindjárt utána nézek. Eddig nem foglalkoztam ezzel.

    Különben már hiányoltalak. Azt hittem elmentetek valahová síelni - már irigykedtem is itt magamban. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi mi kisgyerekesek tudjuk, hogy minden perc számít, ezért ezek a tepsis kaják nagyon nagy segítséget jelentenek, és nem utolsó szempont, hogy finomak!! :)
      Megnéztem, nálad van szóellenőrzés, nem is kell keresgélned az állítást!! :))
      Sosem síeltünk még, pedig nyaggatom apát, hogy legalább a gyerekek jó lenne ha megtanulnák!! :)

      Törlés
  7. Ha esetleg több lett egy tányérral, azt kérném szépen :) Szeretek tepsis, rakott kajákat készíteni, mindig sikere van! Én is bosszankodom annak bizonygatásán, hogy nem vagyok robot, szemüvegesként nem nagy öröm, de a spamektől megkímél mindenkit ez a lehetőség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, eddig nem volt gondom a szóellenőrzéssel, de most nagyon megbonyolították, lehet a robotok is profibbak lettek? :DD

      Törlés
  8. Szerintem tökéletes,minden ami tepsiben készül!!!!

    VálaszTörlés
  9. Ez a csirke nagyon guszta! :) Én nem is tudtam, hogy ez a spam ennyi bajt okozhat! Köszi az infóért! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom lehet ez a tepsis csirke, a tálalás szuper. Én nem használok szóellenőrzést, eddig szerencsésm volt, nem fedezték fel a spammerek a blogomat. Engem viszont idegesít, hogy amikor kommentelek, sokszor csak sejtem, hogy mi a beírandó szöveg. Már többször visszadobta a rendszer azzal, hogy nem jó. Volt, hogy inkább eltekintettem a megjegyzés írásától. Nem volt kedvem újra, meg újra próbálkozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában én is így járok, és nem a rossz szemem az oka, hanem az olvashatatlanságuk. Viszont nem csak az a baj, hogy blogot találják meg, hanem az e-mail címünket, vagy IP címünket és így már a gépünk is bajba kerülhet.
      Köszi, hogy írtál, a csirke tényleg szuper! :)

      Törlés
  11. Nagyon guszta és finom így zöldségekkel ! A hétvégén csináltam én is csirkemellből ebédet de az egy másfajta recept .
    A szóellenőrzés engem is zavar egy kicsit, nem látom jól!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan sok variációja lehet az ilyen húsoknak, ezért is szeretem! A mostani szóellenőrzést még én sem tudom kibetűzni! :(

      Törlés
  12. Én bizony nem unom az ilyen finomságokat, úgyhogy csak osszad meg velünk nyugodtan ezeket a remek recepteket továbbra is. Nagyon-nagyon finom lehetett, most korgó gyomorral epekedek utána.:)

    Nálam nincs a blogba szóellenőrzés, viszont a napokba megjelent, hogy tettek fel valami spam ellenőrzést a blogokra. Nálam az üzenőfalon, ha megjelenik ismeretlen írás, rögtön törlöm, és letiltom, így többet nem tud a blogba írni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizi!! :))
      Nem is az üzenőfalra történő ismeretlen írásokkal van a baj, hanem, hogy bejutnak a gépünkbe, és ismeretlen e-mail-ekkel bombáznak minket vagy a bejegyzésekben kárt tesznek, azt hiszem. Nekem is túl kacifántos, de a férjem javasolta, hogy tegyem vissza mert annak védelmi funkciója van. :)

      Törlés
  13. Ilyen csirkét még nem készítettem, de ez olyan finomnak tűnik, hogy ki fogom próbálni. Biztos örül majd a család!!
    - Tényleg nagyon megbonyolították a végén a "robotszűrést". Én utálom! Nem is használom. A régebbi blogomat rendszeresen megtalálják a robotok, hiába van spamszűrő is beállítva. Volt, hogy egy reggel 81 spamot töröltem ki. Egy bejegyzést is törölnöm kellett, mert örökké "teleszemetelték". Utána megszűnt a probléma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítsd el, biztosan ízleni fog mindenkinek! :)
      A Megjegyzés felirat alatt van egy Spam feliratú ablak, ott szoktál találni spam jellegű megjegyzéseket? És ott is szoktad törölni, mert én ilyennel még nem találkoztam és jelenleg ott üres a panel.
      2 napja észrevettem, hogy az egyik bejegyzésem szövegébe oda nem illő számok vannak feltűnő piros háttérrel, nem is értettem mi az, de mikor újra oda görgettem az egérrel már eltűnt. Ez a szemetelés?

      Törlés
    2. A régebbi blogom a Kulináris Világ oldalán keresztül működött (néha még most is küldök bele bejegyzést, ami a mostani blogban is szerepel), ott tapasztaltam a sok spam-et, szerencsére a blogspotban még nem (lekopogtam :D).
      Spam = levélszemét, a sok spamot hívtam szemetelésnek :D.

      Törlés
    3. Köszi! Remélem így is marad! :))

      Törlés
  14. Én sem tudom, hogy nálam van-e szóellenőrzés...Van? Tényleg nehéz mostanában elolvasni ezeket az elmosódott szavakat, úgy kell bogarásznom...A kis video a végén óriási, nagyon tetszett! A tepsis finomságod pedig....hm, mit is írjak róla...ISTENI!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti, úgy emlékszem nálad be van állítva, mert alapból adja a blog, és neked kell kikapcsolnod, ha nem szeretnéd, hogy működjön, tehát, ha nem kapcsoltál ki ilyen szóellenőrzés ikont akkor van nálad is! :)
      Köszi a csirkém nevében is a dicséretet! :))

      Törlés
  15. Nagyon guszta :) Nekem már pár hónapja nincs szóellenőrzés és szerencsére nem lett tele szeméttel a blogom sem.. Amúgy meg ez a szóellenőrzős bigyó néhol teljesen ki tud akasztani, főleg ez az újított verzió..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panna köszi!! :))
      Bizony engem is nagyon kiborít ez az új verzió, volt, hogy harmadszorra tudtam helyesen beírni! :( De valószínű, ez azért ilyen mostantól, mert a robotok egyre ügyesebbek! ;)

      Törlés
  16. Szia Barbi!
    alkalmazom az ebédedet most hétvégén, ha lesz időm - és nem rendetlenkedik az internetem, ami miatt én is elmaradok - akkor ki is írom, csak tarjából!
    Jó kis recept!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi örülök, hogy megcsinálod, biztosan nektek is ízleni fog!! :))
      Majd figyelem a bejegyzést! :) Köszi!!

      Törlés
  17. Najó, én is visszatettem, bár én sem szeretem, az egyik blogon jót nevettem, de azért bebizonyítottam, hogy nem vagyok robot. :DDD
    Tényleg idegesítő, hogy már ennyire bonyolult, persze nyilván már tök okosak a robotok. :DDD
    Viszont amit még megfigyeltem, nem jönnek válaszlevelek, pedig mindig kérek visszajelzést, ha valahová kommentelek. Ez miért lehet, másnál is van?
    Enyhén szólva bonyolultabb a válasz adása. :(
    Ja, és a lényeg! Nagyon guszta lett a csirkemell. )))

    VálaszTörlés
  18. Nagyon szeretem az ilyen húsokat!
    Szívemből szóltál! észrevettem, én is ezt az újdonságot,mérgelődöm is rajta, mert értem én, hogy Spam, meg minden, de attól még lehetne egyszerűbb és olvasható a formátuma.Na, mindegy, guszta a pipi hús :)

    VálaszTörlés
  19. Szerintem szóellenőrzés jó dolog,és még biztonságot adhat az is,ha előbb Te látod e -mailben,és csak utána teszed közzé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mellissina a moderálást még nem raktam be, de lehet megtenném, ha valaki elkezdene zaklatni, vagy szemtelenkedni! :)

      Törlés
  20. Barbi, még mindig imádom a blogodat :)
    Amikor épp nem jut eszembe semmi ebédnek való, ide jövök hozzád, és mindig találok valami finomságot. Ma erre esett a választásom, ez volt párommal az 5. évfordulós ünnepi ebédünk :))) Nála is sikert aratott, nagyon ízlett neki, úgyhogy biztosan készítem még máskor is! :)

    Köszönöm a szuper receptjeidet, ötleteidet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...