2011. december 16., péntek

Vajas camembert-es kifli és hamis gulyás

A kifli ugyanaz mint a pesto-s, parmezános kifli, csak más töltelékkel, ami olyan finom lett, hogy átvette a vezető helyet a családban! Ja, és ezt dagasztottam le először a robotgépemmel! Nagyon élveztem ahogy ott gyúrta a tésztát.
Ami mellé készült az pedig a hamis gulyás. Megjegyzem annyira hihetőre sikerült, hogy Apa a nagy kanalazgatás közben megkérdezte, hol a hús ebből a nagyon finom levesből. Aztán mikor megtudta a szomorú valóságot, döbbenten megjegyezte, hogy pedig nagyon jól sikerült a hús nélkül is! Szerintem is! :)

Különben így karácsony előtt inkább egyszerűbb ételeket kellene ennünk, készülve az óriási mennyiségű kalóriadús evészetekre! Szerintem ez is megteszi. :)



Tehát a kifli recept itt található,
a töltelék pedig a következő:

  • 1 kocka puha teavaj (100 g)
  • 3 db joghurtos medvesajt
  • petrezselyem, só
  • + camembert szeletek minden kiflibe




A fenti 3 alapanyagot jól kikevertem és a kifliket a fotón látható módon megkentem, majd ráhelyeztem a sajtszeleteket. Szintén a fotón látható módon feltekertem, hogy a vaj minél kevésbé folyjon ki. A tetejüket tojással lekentem és őrölt köménnyel megszórtam.



Hamis gulyás

Hozzávalók:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 6 db közepes krumpli
  • 3 db nagyobb sárgarépa
  • 1 csapott ek. kókuszolaj, vagy zsír
  • petrezselyem
  • 2 kk. pirospaprika
  • 3 ek. házi ételízesítő  (rohamosan fogy!!!)
  • 1 tyúkhúsleves kocka a húsos jellege miatt nem tudtam kihagyni,
    de akinek van maradék húsleve az azt használja!
  • 1 ek. petrezselyem
  • 2 db tojásból csipetke



A hagymát megdinszteljük az olajon, pici sóval és vízzel,  majd rádobjuk a sárgarépát és a pirospaprikát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje és félig puhára pároljuk a répát. Mehet hozzá a kockára vágott krumpli és még víz, kb. 3-4 ujjnyival több, mint a szárazanyag. Sózzuk, hozzádobjuk a petrezselymet, a leveskockát, házi ételízesítőt és puhára főzzük a krumplit is. A tojásokhoz annyi lisztet keverünk, hogy sűrűbb krémes állagú legyen, meg persze egy nagy csipet sót, majd kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha ezzel megvagyunk elzárhatjuk a gázt.

Jó étvágyat!

22 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta !Egészségetekre legyen!

    VálaszTörlés
  2. Klassz! A kifli rabul ejtett, a leves meg jöhet... :)

    VálaszTörlés
  3. Kiscsibém úgy örülök, hogy így élvezed a kis robotgépedet!)) Látom dolgoztatod is rendesen. Mikor Trollanyunál olvastam, hogy ő meg az új sütőjét várja, gondoltam, na szegény, még nem tudja hova kerül...dolgozhat! De látom nálatok is lesz keletje a kis családtagnak!)) Apát lassan leneveled a rizsől meg a húsról!:DDD

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta ez a kifli! Imádom a sajtot is. :) Jó lenne egyszer elkészíteni, csak nem tudom, mit kezdjünk a tojásfehérjékkel, mivel nem vagyunk nagy sütők. :-/
    A hamis gulyás is jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik ez a töltelék, és a hamis gulyás is!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta mindkettő! Mi sem eszünk annyit mostanában, csak olyan egyszerű ételeket...Úgy is nemsokára jön az eszem-iszom-dínom-dánom. Örülök, hogy jól bevált a masinád. Látom jól dolgozik, mert a kifli nagyon szuper!!

    VálaszTörlés
  8. A camembert nem annyira "menő" nálam, de olyan jól néznek ki a kiflijeid (pont éhes is vagyok:), így aztán most uzsonnára meg tudnám enni mindet, ami a tányéron van! :)
    A hamis leveske is guszta!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néz ki mindkét étel! Most nálunk is kifli készült - hamis hotdog, vagy mi.....

    Ezt a camembert-es verziót majd én is valamikor kipróbálom. Mindenesetre elmentem a többi kipróbálandó közé :)

    VálaszTörlés
  10. Na ha kifli, akkor minden formában jöhet, ma gyakorlatilag sokmagos kiflit ebédeltem, mivel útközben (karácsonyi sertepertélés) nemlehet mást enni. Gyönyörűek, most én híztam legalább 2 kg-ot.Az előbbihez (csak most olvastam), de jó lenne, ha az én párom is ezzel hívna fel, hogy még kétszer, hétvégére meg egy egész rudat süssél, irigyellek, az enyém nem eszi az édességet, halat meg nem tehetek be uzsonnára.

    VálaszTörlés
  11. Imádom az ilyen hamis leveseket! Gyakran hamisítok én is! :))) A kifli nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  12. A kiflit (még) nem, de a hamis gulyást ismerem. A házi ételízesítő nálam is nagyon fogy, jövőre háromszor ennyit gyártok. Szinte mindenbe belecsempészem:-)

    VálaszTörlés
  13. A kiflik csodásak, imádjuk a camambert sajtot:)A hamisgulyás is szuper ötlet, és igazad van, könnyű ételeket kéne enni ilyenkor, készíteni a helyet a sok finomságnak:)

    VálaszTörlés
  14. Nagyon finom ebédetek volt, akár a kifli akár a leves nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  15. Ezeket a guszta kifliket feltétlenül meg fogom sütni mihamarabb :)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon guszta!! Remek ebédet főztél, a kiflik csodaszépek, a levest meg legszívesebben bekanalaznám, és még a húst sem keresném benne.:)

    VálaszTörlés
  17. Olyan fantasztikusan néznek ki ezek a kiflik.
    Nem értem miért csak most találtam rád! :)

    VálaszTörlés
  18. Jó korán van még, még reggelizni sem reggeliztem, de most jó éhes lettem:) Guszta a süti a leves:)

    VálaszTörlés
  19. Szívesen járnék hozzád ebédelni... A kifli recept már mentve! :)

    VálaszTörlés
  20. Hát igen, a húsmentes levest nehéz lesz legyűrni a férfinép torkán, de ezzel a kiflivel lehet, hogy még az én Életemprája is megküzd, mivel nem kedveli a levesekhez a kenyeret, de a camembert egyenesen imádja. Próbáljuk ki! A könnyed étkezés nálunk a halban merül ki (Apa részéről), mi alapból is inkább csirkét eszünk, ami könnyű húsnak számít, még Karácsonykor is (tepsiben sült rántott húsként, így nem oljos annyira - dícsérj meg légyszíves, hisz már ez is közelít a fogyihoz).
    Boldog Adventet Neked és egész családodnak, leánykáidnak sok örömet a fa alatt is!!

    VálaszTörlés
  21. Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves szavakat!

    Gabi meg vagy dicsérve nagyon!!! :)))

    Elnézést, hogy ilyen szűkszavú vagyok, de próbálok az ünnepekre meggyógyulni, mert a lányok lefertőztek és kissé pocsék napjaim vannak, ráadásul még a készülődés is itt van a nyakamon!
    Ez van!

    Boldog Adventet mindenkinek! :)

    MrsSame, sosem késő! Örülök, hogy egymásra találtunk! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...