2011. november 28., hétfő

Elkészült!

Általában készen veszem az Adventi koszorút, de idén a kedvenc virágboltomban a virágkötőnek úgy tudom kisbabája lett, így nem tudtam az elképzeléseimet megvalósíttatni, és a készen kapható koszorúk külseje nem állt egyenes arányban az árukkal. Gondoltam Győrben az Adventi vásárban majd találok valami szépet, így szombaton nagy csalódás volt, mikor üres kézzel tértünk haza. Vagyis nem teljesen mert füstölt marhanyelvet azt vettünk, meg csodaszép hűtőmágneseket! (Ez a gyengém. ;P)
Na, de ilyen még nem történt velem, hogy Advent első vasárnapján nem volt koszorúnk. :(
Így ma döntöttem, és mivel tudtam, hogy valahol van egy ragasztópisztolyom, berongyoltam a virágboltba és vettem koszorúalapot, tobozokat, gyöngyöket, szalagot még katicát is. Hozzáteszem az eladó furán nézegette a hozzávalókat mert ránézésre neki nem passzoltak a tartozékok. Sikerült nagy örömömre lila és rózsaszín gyertyát is venni! Itthon aztán fél óra alatt összehoztam Annám kedvenc katicájával és pink színével díszített Adventi koszorúnkat.
Mikor Annával hazaértünk, éppen a konyhában pakolásztam mikor ezt hallom a nappaliból: "ez gyonyorúú"! Nem hiába raktam rá a katicát, oké nem odavaló, de tavaly még olyan kicsi volt, hogy fel sem fogta mi zajlik körülötte. Idén pedig várja a Mikulást, boldogan kiabált mikor meglátta a vásárban a hatalmas feldíszített karácsonyfát, és lelkesen adogatta a díszeket amikor felkerültek a fenyőgirlandok az ajtófélfákra. Öröm nézni ahogy rácsodálkozik a dolgokra!

Tehát a saját kezűleg készített koszorúm:






Békés boldog Adventet mindenkinek!

31 megjegyzés:

  1. Nagyon kedves Adventi koszorútok lett. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett és nagyon aranyos a katicákkal:) A kislányod biztos nagyon örült neki:)

    VálaszTörlés
  3. Jé, te is szereted a marhanyelvet? Vagy csak apa? Szerintem odaillik az a katica, megbontja azt a "komoly" egységet. Mert akkor már a rózsaszín golyó sem illik bele..nekem nix adventi izé. Amúgyis max a hangulata miatt venném, de gyertyám van ezer...és nem félek használni! Azt hiszem tavaly vettem kettőt, egyet a kutyáknak is. Semmi gond nem volt vele, kivéve az utolsó gyertya csonkjánál. Azt hiszem valami száraz gazhoz érhetett. Nem lángolt..akkor még..amikor bementem a szobába, csak irgalmatlan füst volt. Szerinted? A két majom feküdt a kosarában, és "élvezte", hogy lassan megfullad...Á, minek is szólni? Legalább egy hétig volt füstszag mindenhol. Azért jelzem, nem két kis nyeszlett pudli, hanem jó megtermett 40 kilós küzdőebek. Azt hiszem ilyenkor a szomszéd idegbeteg csivavája már szétordította volna magát...

    VálaszTörlés
  4. Ez gyonyorúú! De tényleg. Kedves-bájos, s a lényeg: egyedi:-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett, katicástól! Nálunk Csenge az első nagyon ködös reggelen, az ajtón kilépve felkiáltott: "Anya, minden poros!" Tényleg imádnivaló, ahogyan felfedezik a világot! Boldog adventi időszakot!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett a koszorúd, és a blogod háttere is. Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett!! Jövőre is készítsd el magad,legalább olyan lesz amilyennek megálmodod:)

    VálaszTörlés
  8. Nekem is nagyon tetszik, hangulatos lett :)

    VálaszTörlés
  9. Ezt nem hiszem el!Az utolsó képedet nézem,s az előző mondattal kiáltottam fel:)Az utolsó képeden létszik a tál....ami pont olyan mint a miénk,sőt nem is értem,mert én azt egy turkálóban "túrtam" még tavaly,ez komoly!
    A koszorú csodaszép!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép a blogháttér is és a főkép is!:)

    VálaszTörlés
  11. Tényleg gyonyorúú lett ;)) Boldog Adventet Nektek!

    VálaszTörlés
  12. Emőke köszi, aranyos vagy!!! :)

    Anita köszönöm, nagyon! :)

    trollanyu köszönöm! Az egész Családnak nagyon tetszett, de Annának különösen!! :)

    Anikó örülök, hogy tetszik, köszi! :)

    Petra köszi! :)

    Tea megnevettettél!!! A marhanyelvet majdnem megkóstoltam, de a lüke uram, megmutatta a tüskés szőrös tetejét és olyan undor fogott el a látványtól, hogy másnap reggel már mustráltam magam a tükörben, kijött-e a csúzom!
    A "majmaid" rendkívül higgadtak lehettek, szerencse, hogy neked jó a szaglásod! Még mindig jobb mint a minden ok nélkül ugató nyúzott eb. ;D

    Gizi, Gerdi, Gesztenye köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  13. Hankka, köszönöm, nagyon édes lehetett a kislányod! Gyönyörű neve van!! :)

    Csilla köszönöm!! :)

    Aleda köszönöm, már nem is tennék másképp, annyira élveztem mikor csináltam és olyan szép lett. :)

    Tündi, Márti, Róza, Bianka nagyon köszönöm nektek is! :)

    VálaszTörlés
  14. Kriszta látod milyen véletlenek vannak! :))
    Köszönöm a dicsérő szavakat, aranyos vagy! :)

    Panna köszönöm szépen!!! :)

    VálaszTörlés
  15. Nem jó a szaglásom, annyira nem...Csak símán bementem lecsekkolni mit csinálnak. Tömör ajtó van, úgyhogy semmi sem érződött. Igen, nagyon jó, hogy nyugik, de ha nem megyek, lehet egy-két óra múlva csak két pörzsölt malacot találok. Amúgy gondoltam, hogy nagyapinak lett véve az a nyelv...már csak a múltkori körömpörcsis majréd után is. Én mindkettőt imádom, sajnos itt nix füstölt marhanyelv. Ha még a békacombot is szereti azurad, akár kezet is foghatnánk így éteren keresztül...)))

    VálaszTörlés
  16. Tea akkor nyújtsd a kezed! :))
    Mert pont a marhanyelv látványától prüszkölő lányomnak mesélte apa, hogy:
    „...mikor még csak a járás szintjén voltunk anyáddal, elmentünk egy vendéglőbe és én békacombot ettem. Tudod, hogy néz ki a békacomb a tányéron?
    - Nem. - mondta Esztim, bár honnan is tudta volna. :D
    - Hát úgy képzeld el, hogy a felsőrésze hiányzik, az alsó lábai meg egyben ott terpeszkednek a tányérodon, kirántva."
    Erre Eszti megint rosszul lett, mi meg jót derültünk.
    Amúgy csigát, tintahalat, algalevest, kengurucombot is evett és én ehhez mindig partner voltam, de csak szemlélő üzemmódban! :D
    Viszont strucc combot és kolbászt már mindketten ettünk és én imádtam őket, ja és lókolbászt is szeressük! Szólok is a sógornőmnek, hogy szerezzen megint strucckolbászt!! :)
    Ja, és most mondja apa, hogy ki ne hagyjam a ló szívet, ami a piranháknak volt lefagyasztva, és faterja, - aki sajnos már nem él - elkészítette, majd ketten a "kisfiával" megették.
    És ezt mind halál komolyan írom!!!
    Na, kezet akarsz még fogni vele? :DD

    VálaszTörlés
  17. Szia BArbi!
    Ne hagyd magad, mindenkinek van egy saját ízlés világa, hová leszünk, ha már ezt is eléri a globalizáció. Ha Neked ilyen adventi kell, akkor Neked ilyen lesz. Szerintem nagyon szép, hisz saját kezeddel készítetted és beletetted anyai szívedet. Nálunk is nagyon megy ez a színösszeállítás, lassan visszatér a készítős kedvem - most van már koszorúnk - de jövőre én is készítek egyet.
    A kajáról pedig csak annyit, amikor páromat megismertem Münchenben élt, teljesen kiakadt rajtam, hogy mikor kimentem hozzá, az étteremben hagymás rostélyost rendeltem, mivel valami extra olasz étteremben voltunk, legalább kagylót kellett volna ennem (megkóstóltam az övét). aztán évek múlásával felvettem én is az elméletet, hogyha olyan helyen vagyunk, akkor az ottani különlegességeket meg kell kóstólni, hisz csak azalapján tudjuk eldönteni, hogy ízlik-e.
    Nektek pedig JÓ ÉTVÁGYAT, kóstóljatok meg mindent.

    VálaszTörlés
  18. Nem! És mégpedig azért nem mert lovat eszik. Nálam ez érzékeny pont. Társállatokat sosem ennék, se nem ölném le.

    VálaszTörlés
  19. Húha, beletenyereltem..
    Szóval. Nem öltünk lovat!! Ajándékba kaptuk, és, hát sajnos megettük, de megnyugtatlak, hogy azóta nem fogyasztottunk, mert inkább a disznó és néha, ha szezonja van a strucc a favorit. Meg tudtalak békíteni? Vagy örihari? .. :-(

    VálaszTörlés
  20. Gabi köszi, én annyira belejöttem, hogy ma készítek egyet a maminak (anyósom) is! Talán azt is felteszem. :))
    Különben ahogy egyre idősebb leszek én is sokkal több ételt megkóstolok és kipróbálok, szerencsére Eszti lányom, már most bátrabb mint anno én voltam. Ezt látja itthon és mi mindig kértük, hogy legalább egy falatot kóstoljon meg mindenből, aztán most már kérni sem kell! :))

    VálaszTörlés
  21. Nagyon hangulatos számomra ez a koszorú (gondolom számotokra is), és közben azon gondolkodtam, hogy milyen ügyes vagy!
    Nekem sem volt még ilyen, hogy Advent első vasárnapján ne legyen adventi koszorúm (minden évben Én készítek egy egyszerű kis koszorút), de az idén sajnos közbe jött valami... Emiatt nem csak hogy koszorúnk nincs még (amit ma este készülök "összeszerkeszteni", de még a ház sincs kidekorálva/feldíszítve, pedig nekem ez a gyengém > a dekorálás minden ünnep/évszak alkalmával). Főleg Advent időszakában lendülök bele az ilyesmibe, mert a Karácsony a kedvenc ünnepem!
    ...és bármi dekorációt készítesz, kéretik itt megmutatni, mert nagyon ügyi vagy és minden annyira hangulatos "Nálad"!
    További kellemes készülődést és szép Adventet kívánok Neked és családodnak! :)

    VálaszTörlés
  22. Gabriella nagyon kedves vagy, ígérem felteszem legközelebb is a hasonló ügyködéseimet! :D
    Különben nekem is ez a karácsonyi, tavaszi, húsvéti dekorálás a gyengém!!! :)
    Békés Adventet kívánok én is Neked és Családodnak! :)

    VálaszTörlés
  23. Csodás ez a koszorú! Én idén mézeskalácsból próbálkoztam, de még van hova fejlődnöm:D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...