2011. november 28., hétfő

Karaj zöldbabbal

Szeretjük az ilyen réteges húsételeket és hasonlót már készítettem brokkolival, de annyira guszta volt Marcsisnál az ételről készült fotó, hogy a zöldbab iránti ellenszenvem sem tudott eltántorítani attól, hogy elkészítsem. Nézzétek meg nála feltétlenül, mert gyönyörűek lettek a fázisfotók is!
Mindannyian jóízűen belaktunk! Be kell lássam, miszerint nincs olyan alapanyag ami nem finom, csak meg kell találni a megfelelő felhasználási módot, receptet.

Zöldbab élettani hatásai
Szabályozza a bélműködést, a vastagbélrák megelőzésére irányuló táplálkozás része lehet.
Említésre méltó, hogy antioxidáns tulajdonságú C-vitaminja csökkenti az emésztőrendszert érintő rákok kialakulásának veszélyét. Lúgosító zöldség.



A hozzávalók:

  • 6-8 szelet karaj (lehet, cs. mell, pulykamell, stb.)
  • 40 dkg zöldbab (lehet más zöldség is)
  • 1 kk. kókuszolaj
  • grillfűszer
  • só, bors
  • 15-20 dkg reszelt sajt


A besamelmártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4-5 dl tej
  • szerecsendió

  1. Kiklopfoljuk a húsokat, sózzuk, borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk és félretesszük.
  2. A zöldbabot feltesszük főni sós vízben, majd, ha kész, leszűrjük.
  3. Felforrósítunk egy serpenyőt egy kiskanál olajjal és a húsok mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  4. A tepsibe fektetjük a lesütött szeleteket.
  5. A tejet megmelegítjük.
  6. A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk. Apránként felöntjük a tejjel és besűrítjük. Sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
  7. A húsokra kanalazzuk a zöldbabot, majd a besamelt, végül vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.


Annám nagyon rossz evő! :(
Sajnos ebből sem evett pár falatnál többet,
pedig olyan lelkesen ette az első falatokat, hogy kezdtem örülni!
Igaz, előtte a húslevesből evett egy kisebb tányérral.
Néha teljesen elkeserít.

Pedig olyan finom volt ez az ebéd, hogy mindenkinek szívből ajánlom! :)

20 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom is volt. Tuti kipróbálásra fog kerülni nálam is. Nekem Dávid is nagyon rossz evő volt, meg a nagy is van, hogy csak a túlélésért eszik. Viszont a Béres csepp csodákra képes. Azon túl, hogy az immun rendszerét erősíti, még nagyon jó étvágy fokozó is. Egy próbát meg ér;) Ártani nem árt...

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jól néz ki és biztosan nagyon finom volt, bár én még soha semmit nem készítettem besamel mártással.

    VálaszTörlés
  3. Ismerős, ahogy turkál Anna a tányérba, nálunk Panna épp így csinálja, pedig már 7 éves...
    Vele küszködni kell néha, Zsófinak viszont öröm főzni! :)
    Szépséges lett a husi!
    Jó ez a karácsonyi hangulat Nálad! :)

    VálaszTörlés
  4. Tündi, de jó amit írtál!!! Veszek is, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe! Köszi!!! :))

    María, szerintem sokkal finomabb mint sima tejföllel, próbáld ki, akár más zöldséggel, mert nagyon finom! Köszi! :)

    marcsis akkor tudod milyen rossz érzés, különben a nagylány nálunk így kezdte, aztán mindenevő lett. :) A husiért köszönet, mostantól sűrűn készül, és nekem is tetszik ez a karácsonyi hangulat!! :))

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a tálalás, a dekoráció, mint mindig! A husi is gyönyörű és biztos fincsi is! Imádom a karácsonyi hangulatot Nálad, nagyon tetszik > Én különben is minden dekorációra és hangulatos dologra "vevő" vagyok, annyira szeretem az ilyesmit! A Te fotóidban pedig nem győzök gyönyörködni!
    Az Én kisfiam is nagyon "rossz evő" többnyire, úgyhogy megértelek > ez tényleg elkeserítő tud lenni néha... :(

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta ez az étel, s gyönyörűek a fotók. Nálad már Karácsony van.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki és imádom a zöldbabot! Nálunk nyerő kaja lenne.
    Annád esete ismerős... az enyémeket sem kerülte el. Azzal biztattak, hogy annyit esznek, amennyire szükségük van, s valószínűleg így is volt, mert szépen megnőttek, s egyik sem sovány:-)A te Picurod sem néz ki alultápláltnak...

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta amit főztél és biztosan finom! Látom a lányodnak az ötujjú villa tetszik, pedig úgy látni hogy jóízűen eszi! Ne erőltesd az evést amire szükséges van biztos megeszi. Nagyon szép lett a blogod, úgy meglepődtem hirtelen a sötétebb árnyalattól!:-)

    VálaszTörlés
  9. Csatlakozom, nagyon guszta, nem is merem otthon mutogatni a kisebbiknek, nehogy rávesse magát.
    A képeid elképesztőek!

    VálaszTörlés
  10. Hangulatos a blogod, ezzel a fotóval! Hihetetlen, hogy tényleg hamar itt a Karácsony...Nagyon finom lehet ez a babos husi, kár, hogy csak én enném meg...Guszta!!

    VálaszTörlés
  11. Gabriella nagyon köszönöm a sok dicsérő, kedves szót! :) Jól esik nagyon! Úgy látom a gyerekek mindenhol ilyen válogatósak, de most kipróbálom a Béres cseppet ahogy Tündi javasolta, aztán meglátjuk. :)

    Hobbychef köszönöm szépen!!

    Gerdi ez engem is mindig megnyugtat, hogy fejlődik rendesen. :D Köszi!

    Éva, nem erőltetem, inkább a mami az aki mindig etetni akarja, csak annyira rossz, hogy nem ül el velünk, eszegetve az asztalnál, hanem rohan a "dolgára". :)) Köszönöm! :)

    Gabi aranyos vagy köszi! Mutasd csak meg neki, hogy holnap ez lesz az ebéd. ;D

    Kriszti örülök, hogy tetszik, nálunk meg senki sem szereti a zöldbabot, de így jóízűen megettük!! A Karácsony pedig itt van a nyakunkon!!! :)))

    VálaszTörlés
  12. Nagyon guszta lett ez a karaj, ki kell, hogy próbáljam:) Ne keseredj el, meg fog változni. Az én gyerekeim is mind rossz evők voltak kicsinek és most néhány étel kivétlével mindent megesznek.

    VálaszTörlés
  13. trollanyu köszönöm, jó olvasni hogy más is járt ilyen cipőben! A nagylányom is ilyen volt, most meg már mindent megkóstol. :)

    VálaszTörlés
  14. Klassz recept már megint! Én is azt mondom, hogy Anna változni fog. A sajátjaimnál tapasztaltam. :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon guszta, imádom az ilyen rakott húsokat. Zöldbabot nagyon ritkán főzök, de ezt a receptet kikel hogy próbáljam.:)

    VálaszTörlés
  16. Petra köszi a biztatást, úgy látom ezen mindenki átmegy! :))

    Gizi feltétlenül próbáld ki mert, mára maradt két hús és mikor takarékon, fedő alatt átmelegítettem, ugyanolyan finom volt mintha frissen sütöttem volna, Apával másodszor is jót ettünk! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  17. Megint csak mesés a tálalás! ;) Ráadásul tetszik a karácsonyi hangulat is, ami már nálad uralkodik :))

    VálaszTörlés
  18. Panna köszi! Nagyon szeretem ezeket a karácsonyi dekorációkat! :)

    VálaszTörlés
  19. Én is szoktam hasonló zöldbabos húst csinálni, szeretem nagyon.:)
    A rossz evésről pedig az a véleményem, hogy nincs rossz evő gyerek. Csak nekünk tűnik annak. Én is a elcsodálkozom néha a fiamon, hogy miből él, amennyit eszik az egy hangyának elég lenne bőven...:) Amikor csak egy joghurtot eszik szinte egész nap arra gondolok, hogy mielőtt éhen hal csak szólna nem?:D A gyerekek, megfigyeltem szinte egész nap csipegetnek, hol egy kifli csücsök, hol egy alma, hol egy túró rudi, hol egy joghurt...hát persze hogy néha kevésnek tűnik nekünk az ebéd... szóval ne aggódj:) puszi

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm! Legtöbbször én is így gondolkozom, de a mami (anyósom), mindig beleülteti a bogarat a fülembe, olyankor én mondom neki pont ezeket, de mégis motoszkál bennem a dolog. :) Ilyen hüle vagyok, de szerintem sokan vannak így a témával.
    Ennél több fejtörést okoz néha a kiskamasz lányom!! :DD
    Örülök, hogy benéztél, keveset írsz mostanában magadnál..
    Békés Adventet kívánok Neked! Puszillak

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...