2011. október 29., szombat

Keksztekercs Teakert nyomán

Teakerthez pár napja tévedtem be és ahogy nézelődtem a jobbnál-jobb receptjei közt, rábukkantam egyik gyerekkori kedvencemre a keksztekercsre. De nem ám az a pici, vékony kis guriga, hanem olyan jó harapnivaló vastag szelet, hmmmm. Eddig bírtam, mert ma elkészült és az egyik rúdból már nem sok van, a másik holnap jön velünk vendégségbe! Én kettévettem a tésztát és így is szép vastag gurigák lettek! A krémen annyit változtattam, hogy a nanaimo szelet krémjét használtam duplán.
Tea nagyon köszönöm, ezentúl is így készítem, mert tökéletes!



Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • másfél dl sárgabarack lekvár
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál rum
  • 1 dl erős feketekávé

  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg főzés nélküli vaníliás puding (pl. Aranka)
  • 35 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejszín

  • kókuszreszelék a hempergetéshez



Összeállítása:
  1. A kekszet, diót, kakaót, vaníliás- és porcukrot összekeverjük, aztán belemorzsoljuk a vajat.
  2. A lekvárt, kávét rumot is hozzáadjuk, majd a tejszínből annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjunk. Hűtőbe tesszük egy órára.
  3. A krémhez a lágy vajat, pudingport, porcukrot, vaníliás cukrot, tejszínt a robotgéppel szépen egyneművé keverünk.
  4. Kettévesszük a tésztát és porcukorral hintett sütőpapíron - szerintem folpack-on is lehet - kinyújtjuk, majd a krém felét elsimítjuk rajta és szépen feltekerjük. Arra a végére ahol a feltekerést befejezzük, pár centire ne tegyünk krémet, mert ki fog nyomódni a tekerés során.
  5. Kókuszreszeléken átgörgetjük a rudat és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Ugyanezt a műveletsort végrehajtjuk a másik tésztával is.
  7. Ha jól lehűtjük, ami kb. pár óra, akkor szépen szeletelhetjük.


Jó étvágyat!

15 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett:) Nekem is az egyik kedvencem volt gyerekkoromban, az én gyerekeim is szeretik, márha készíteném gyakrabban:)

    VálaszTörlés
  2. Nahát Barbi! Nem gondoltam, hogy ekkora hatással lesz Rád a tekercském! Ha ízlett örülök!))) Képzeld mekkora szép guriga ha egyben marad, szinte beillik kisebb torta szeletnek. Azért én is figyelgettem ám a "kunsztjaidat", de sajnos egy hét múlva muszáj nekiugranom az önkínzó diétának. Bár lehet azért csak kimazsolázok valamit addig Tőled!)))

    VálaszTörlés
  3. Jujj,imádom!Az egyik kedvencem!Jöhet bármikor!:)
    Nagyon szép lett!A fotó hangulatos,nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. tollanyu köszönöm! Sajnos csak gyerekkoromban ettem, azóta anyu valamiért elfelejtett csinálni, már reklamáltam is nála többször, de most már én is el tudom készíteni! Hála a jó kis receptnek! :)

    Tea, bizony nagy hatással!!! Szuper jóóóó!
    El képzeltem a te gurigáid, mert ezek sem lettek ám kicsik! Ha valamelyik "kunsztomat" elkészíted, akkor kérek valami jelzést, hogy megúszta-e a kukát. ;D
    Jó is a diéta, csak kitartás legyen! Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  5. Kriszta, akkor már ketten vagyunk! Köszönöm a dicsérő szavakat! :)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Ez az a süti, ami nálunk akár minden héten lehetne, szerintem akkor se unnák meg. :)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett! Nálunk gyerekkoromban mindig nagymamám készítette, nagyon szerettük. Ki fogom próbálni, hátha rátalálok benne a régi ízre!

    VálaszTörlés
  8. Imádom! Azt a kis darabkát bevállalom szívesen... ;)

    VálaszTörlés
  9. A karácsonyi hangulat még mindig megvan, hozzá ínycsiklandó édesség... mi kell még? Egyébként gyerekkorunkban gyakran készült, de nem untam meg, sőt!

    VálaszTörlés
  10. Szép lett és a kép is hangulatos

    VálaszTörlés
  11. Ha ezt az én Jancsim meglátná, már állhatnék is neki a masszának! Imádja! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  12. Feladom Barbi! Légyszíves, ne kérdezz többet a diétáról, reménytelen, ilyen csoda látvány után szerintem lecsapom a laptop fedelét és kirohanok a konyhába elkészíteni! Vagy esetleg póstáznál belőle egy szeletkét!
    Nyitom is az ajtót, jöhet..
    (A pudingpor az főzésmentes? Mivel, hogy nem főzöd, vagy így is jó?)

    VálaszTörlés
  13. KÖSZI MINDENKINEK!! :)

    Csilla, vannak ilyen sütik, szerintem több is! :DD

    hankka, remélem nektek is ízleni fog! :)

    Petra én is imádom, azt a darabkát pedig csomagolom neked! :))

    Gerdi, szerintem ezt nem lehet megunni, a karácsonyi hangulat pedig egyre csak fokozódik majd, mert most ez olyan aktuális és hangulatos!

    Bianka köszönöm, kedves vagy! :)

    Kriszti akkor lepd meg vele! :)

    kolozsgabi én is feladom néha! :))
    A szeletet postázom, csak győzd kivárni!! :D
    A pudingpor főzés nélküli Aranka, már be is írtam a receptbe, mert tényleg nem volt egyértelmű úgy. Köszi!

    VálaszTörlés
  14. HAMM! Én már kinyitottam az ajtót, ablakot, csak a póstás késik! Biztos Haloween-wzik valahol!

    VálaszTörlés
  15. Gabi, majd legközelebb! :)) Köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...