2011. október 2., vasárnap

Csokoládépuding házilag

Krisztinél láttam meg, és egyik délután mikor édességre vágytam, eszembe jutott újra. Finomabb mint a bolti, de drágább is a sok kakaó miatt, aminek a mennyiségét kissé visszavettem. Az elkészítése is macerásabbnak tűnik elsőre, de szerintem néha megéri így készíteni, ha van egy kis időnk.
Én langyosan szeretem és ha bőrös a teteje! A mennyiségeket átírtam, nem mintha bármi baj lett volna az eredetivel, inkább csak a kakaó spórolás jegyében. :)
Sajnos a fotó este készült lámpafénynél, és a csoki is folyt mindenhol, nem voltam a helyzet magaslatán, kis merőkanál híjján, ezért lettek ilyen maszatosak a poharak! Krisztinél csodás fotókat találtok erről a finomságról! :)
Köszi Kriszti, nagyon finom lett!!!! :D



Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 púposabb evőkanál keményítő
  • 50 g kakaópor
  • 1 csipet só

Elkészítés:
5 dl tejet felmelegítünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.
A másik 5 dl tejben, elkeverjük a kakaóport és a keményítőt, és a forró tejhez öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Poharakba merjük, és lehűtjük.

Jó étvágyat!

18 megjegyzés:

  1. Hát nagyon guszta, megéri a fáradságot, biztosan finomabb így házilag.

    VálaszTörlés
  2. Lámpafény, vagy nem, ez remek akkor is!! Hol is maszatos a pohár? :)))

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is remek képek lettek :)) Kaphatok kóstolót?? :))

    VálaszTörlés
  4. Mrita, bizony megéri, Jó hogy Kriszti felrakta, mert különben csak Oetker-est ettünk volna továbbra is! :)

    Csilla :DDD Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Panna, köszönöm! :) Hát persze, hogy kaphatsz! ;D

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű lett nálad is:) Biztos finom is, meg kéne próbálnom, csak nem csokisat, mert az nem a kedvencem.De nem is most, mert úgysem szem belőle:)

    VálaszTörlés
  7. trollanyu, köszönöm! Én inkább vaníliás puding kedvelő vagyok, de ezt én is megettem! :D

    VálaszTörlés
  8. Lehet vaníliásan is, akkor kakaó helyett vaníliás cukrot teszel bele. Hasonló krémet főzök a sütikbe, csak ahhoz még kevés vajat keverek a forró krémbe. Mindig többet főzök, mert lelkesen kinyalogatom a tálakat, a fülemig krémes leszek, de az úgy jó :-)

    VálaszTörlés
  9. Csipike akkor olyan vagy mint én, egy csepp krémet sem hagytam kárba veszni, de mióta vettem szilikon lapátot, alig marad a tálban valami! Vaníliásat azért nem csinálhatok mert csak én enném egyedül, a többiek nem szeretik. :( Köszi! :D

    VálaszTörlés
  10. Szerintem nagyon szép a fotón. Hmmm... Csábító. :)))

    VálaszTörlés
  11. Örülök, hogy ízlett a puding! Egyébként erre a célra tökéletesen megfelel az olcsóbb kakaópor is, és akkor nem is olyan drága, és sokkal finomabb, úgy is, mint a zacskós. :o)))

    VálaszTörlés
  12. Azt hittem csak én vagyok olyan elvetemült, hogy szeretem a puding bőrös tetejét :)

    VálaszTörlés
  13. Petra, nagyon köszi!! :)))

    Kriszti, nagyon jó kis recept, többször elkészítem majd, köszi!! Az olcsóbb kakaó is jó ötlet! :D

    Zsiri, de jó, hogy valakinek feltűnt, milyen visszataszító dolgot szeretek, bár nálunk mindenki imádja! :DD

    VálaszTörlés
  14. Hát, szerintem gyönyörű szép! én is ugyan úgy szeretem, csokisan, langyosan, és bőrösen :)

    VálaszTörlés
  15. Márti, de jó, akkor te érted mi a fenéért jó, a langyos és bőrös puding! :DDD Köszi a dicséretet!

    Bianka, :DD

    VálaszTörlés
  16. Imádom a csokipudingot! Ki fogom próbálni így is!
    Köszönöm, hogy az olvasóm lettél! :)

    VálaszTörlés
  17. Most találtam rá erre a finomságra, itt nálad! Hmmm, én sem látom a maszatot a poharakon, a fotó pedig csodás! Imádjuk a pudingot, nálunk is a langyos és bőrös fázisban lévő a legfinomabb!!! Biztosan kipróbálom, köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marika, váljék egészségetekre!!! :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...