Krisztinél láttam meg, és egyik délután mikor édességre vágytam, eszembe jutott újra. Finomabb mint a bolti, de drágább is a sok kakaó miatt, aminek a mennyiségét kissé visszavettem. Az elkészítése is macerásabbnak tűnik elsőre, de szerintem néha megéri így készíteni, ha van egy kis időnk.
Én langyosan szeretem és ha bőrös a teteje! A mennyiségeket átírtam, nem mintha bármi baj lett volna az eredetivel, inkább csak a kakaó spórolás jegyében. :)
Én langyosan szeretem és ha bőrös a teteje! A mennyiségeket átírtam, nem mintha bármi baj lett volna az eredetivel, inkább csak a kakaó spórolás jegyében. :)
Sajnos a fotó este készült lámpafénynél, és a csoki is folyt mindenhol, nem voltam a helyzet magaslatán, kis merőkanál híjján, ezért lettek ilyen maszatosak a poharak! Krisztinél csodás fotókat találtok erről a finomságról! :)
Köszi Kriszti, nagyon finom lett!!!! :D
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dl tej
- 25 dkg cukor
- 2 púposabb evőkanál keményítő
- 50 g kakaópor
- 1 csipet só
Elkészítés:
5 dl tejet felmelegítünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.
A másik 5 dl tejben, elkeverjük a kakaóport és a keményítőt, és a forró tejhez öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Poharakba merjük, és lehűtjük.
Jó étvágyat!
Hát nagyon guszta, megéri a fáradságot, biztosan finomabb így házilag.
VálaszTörlésLámpafény, vagy nem, ez remek akkor is!! Hol is maszatos a pohár? :)))
VálaszTörlésSzerintem is remek képek lettek :)) Kaphatok kóstolót?? :))
VálaszTörlésMrita, bizony megéri, Jó hogy Kriszti felrakta, mert különben csak Oetker-est ettünk volna továbbra is! :)
VálaszTörlésCsilla :DDD Köszi!
Panna, köszönöm! :) Hát persze, hogy kaphatsz! ;D
VálaszTörlésGyönyörű lett nálad is:) Biztos finom is, meg kéne próbálnom, csak nem csokisat, mert az nem a kedvencem.De nem is most, mert úgysem szem belőle:)
VálaszTörléstrollanyu, köszönöm! Én inkább vaníliás puding kedvelő vagyok, de ezt én is megettem! :D
VálaszTörlésLehet vaníliásan is, akkor kakaó helyett vaníliás cukrot teszel bele. Hasonló krémet főzök a sütikbe, csak ahhoz még kevés vajat keverek a forró krémbe. Mindig többet főzök, mert lelkesen kinyalogatom a tálakat, a fülemig krémes leszek, de az úgy jó :-)
VálaszTörlésCsipike akkor olyan vagy mint én, egy csepp krémet sem hagytam kárba veszni, de mióta vettem szilikon lapátot, alig marad a tálban valami! Vaníliásat azért nem csinálhatok mert csak én enném egyedül, a többiek nem szeretik. :( Köszi! :D
VálaszTörlésSzerintem nagyon szép a fotón. Hmmm... Csábító. :)))
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett a puding! Egyébként erre a célra tökéletesen megfelel az olcsóbb kakaópor is, és akkor nem is olyan drága, és sokkal finomabb, úgy is, mint a zacskós. :o)))
VálaszTörlésAzt hittem csak én vagyok olyan elvetemült, hogy szeretem a puding bőrös tetejét :)
VálaszTörlésPetra, nagyon köszi!! :)))
VálaszTörlésKriszti, nagyon jó kis recept, többször elkészítem majd, köszi!! Az olcsóbb kakaó is jó ötlet! :D
Zsiri, de jó, hogy valakinek feltűnt, milyen visszataszító dolgot szeretek, bár nálunk mindenki imádja! :DD
Hát, szerintem gyönyörű szép! én is ugyan úgy szeretem, csokisan, langyosan, és bőrösen :)
VálaszTörlésMárti, de jó, akkor te érted mi a fenéért jó, a langyos és bőrös puding! :DDD Köszi a dicséretet!
VálaszTörlésBianka, :DD
Imádom a csokipudingot! Ki fogom próbálni így is!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy az olvasóm lettél! :)
Most találtam rá erre a finomságra, itt nálad! Hmmm, én sem látom a maszatot a poharakon, a fotó pedig csodás! Imádjuk a pudingot, nálunk is a langyos és bőrös fázisban lévő a legfinomabb!!! Biztosan kipróbálom, köszi!
VálaszTörlésKöszönöm Marika, váljék egészségetekre!!! :))
Törlés