Ő az a sütemény aki nekem az egyik mumus volt a lapok sütése miatt. Eddig! A lányom első számú kedvence és csak anyósom sütötte az egész famíliából! Nem volt választásom, nekiálltam hát a megvalósításának. Holnap vendégeket várok, nagy evés-ivás van ilyenkor, így gondoltam megcsinálom a sütit ma, mert pont holnapra puhul meg. Mondanom sem kell a süti már puha, és alig bírom menekíteni a sáskák elől, hogy holnapra is maradjon valami! Nekem ez az igazi mézes krémes. :)
Amúgy holnapra sült még mákos zserbó, amint időm engedi felrakom!
- 2 db tojás
- 10 dkg kr. cukor
- 2 kanál méz
Ezeket gőz felett simára főzzük, majd mikor KIHŰLT(!), hozzákeverünk 40 dkg lisztet, és egy késhegynyi szódabikarbónát.
3 lapot nyújtunk és gáztepsi hátán, kb. 8 perc alatt megsütjük, én 3-as gázfokozatot használtam.
3 lapot nyújtunk és gáztepsi hátán, kb. 8 perc alatt megsütjük, én 3-as gázfokozatot használtam.
Krém:
- fél liter tej
- 4 kanál liszt (enyhén púpozott)
- 20 dkg puha vaj v. margarin
- 20 dkg porcukor
- A tejből és lisztből sűrű krémet főzünk és hagyjuk KIHŰLNI!!
- Ne hagyjuk magára főzés közben mint én, mikor a porcukrot szitáltam nagy vehemensen, és hirtelen ránéztem a gázon fortyogó, köpködő körbe csápokat növesztő polipszerű masszára, majdnem hülyét kaptam! :DD Már elnézést! Tehát folyamatosan kevergessük!
- Majd a vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük
- Kettévesszük a krémet és az egyik felébe 1 cs. vaníliás cukrot, a másikba 1 ek. kakaóport keverünk.
- A lapok közül egy masszívabbat kiválasztunk alúlra és rákenjük a kakaós krémet, erre jön még egy tésztalap, aztán a vaníliás krém és végül a 3. lap, aminek a tetejére 1 ek. olajjal olvasztott tej- és étcsokoládét kenünk melegen. Kb. 20 percre tegyük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
Amint megpuhult a tészta már lehet pusztítani!
Jó étvágyat!
Annyi finomságot teszel fel, hogy csak csorog a nyálam:) Nagyon szeretjük ezt a sütit mi is, anyukám minden ünnepre megsütötte. Még sosem készítettem én sem pont a lapsütögetés miatt, útálom:) De sajnos anyukám már nem süt többet, nekem kell megpróbálnom idén karácsonyra és a receptedet fogom kipróbálni.
VálaszTörlésVállalom azt, hogy vigyázok rá, hogy kis sáskáid ne tudják megenni. Csak annyit tennék még hozzá, hogy anyukám a névnapomra mindig 2 sütit süt. A dunai hullámokat és mézes krémest :)
VálaszTörlés(az a második kép naggggyon harapnivaló!)
trollanyu, nagyon örülök neki, hogy ezt a receptet választod! Ígérem, nagyon elégedett leszel! Nekem is muszáj volt mert a mami már ritkán készíti, a lányom meg rágta a fülem, most már nem félek tőle. Képzeld a lapokat előző nap sütöttem és másnap pedig töltöttem! Pofon egyszerű, nem is értem miért nem szántam rá magam előbb! Pedig például bejglit minden évben sütök ami szerintem szintén egy ilyen mumus sokaknak. :) Köszi a sok dicséretet, meg sem érdemlem. :D
VálaszTörlésMónika, azt elhiszem, hogy ezek után vigyáznál rá! ;D Úgy látszik ez a süti is egy klasszikus kedvenc sok emberkénél! A duna hullámot Ottisnál láttam először és ránézésre beleszerettem, ja, és még sosem ettem, de már el van mentve az elkészítendők közé. :D Köszi, hogy benéztél! :))
VálaszTörlésBarbi,elképesztő dolgokat hozol,csak egy baj van,nem tud az ember dönteni,hogy mikor és melyiket készítse el.Úgy látom ez is azok közé tartozik,ami eteti magát,nonstop!!!!
VálaszTörlésMicsoda süteményeket varázsolsz ide nekünk nap mint nap! Megáll az ész...Ez is csoda finom lehet! Még nem sütöttem ezt a formációt, csak grízes-lekváros töltelékkel. Igen, ahogy Trollanyu mondta, a lap sütögetés az, ami visszatart a megsütésében. Pedig talán nem is akkora macera, mert mire az egyik lap megsül, addig elő lehet készíteni a másikat, és így tovább..Na, majd Karácsonykor... :o))
VálaszTörlésFinomabbnál finomabb süteményekkel elkényeztetsz minket. A lapsütögetés tart vissza engem is, de lehet, hogy kipróbálom, mert annyira guszta és finom.
VálaszTörlésNagyon szeretjük! :)))
VálaszTörlésNem tartozik a kedvenceim közé a lapsütögetés, de az ilyen sütik íze, hmmmm, aztán már feledteti ezt velem! :D
Nagyon guszta lett! De jó lesz azoknak a vendégeknek. :)))
VálaszTörlésNekem nincs gondom a lapsütögetéssel, gyerekkorom óta kedvenc süteményem!!! Jó, hogy eszembe juttattad, mert rég sütöttem, de megkívántam az ízét, ilyen fotók láttán nem is csoda! :)
VálaszTörlésAzt el is hiszem, hogy menekítened kell a család elől :))) Én tuti nem bírnám kivárni, amíg megpuhul :))
VálaszTörlésmellissina2 köszönöm! Pont így vagyok én is mikor a többi blogon böngészek, de most egy kis szünetet tartok, mert nem győzöm az iramot és szeretném a saját kedvenceimet is felrakni! :)
VálaszTörlésKriszti, KÖSZÍÍÍÍ! Ez volt az első lapsütésem és csak azt tudom neked javasolni, hogy ne félj tőle, mert pofonegyszerű, főleg neked, aki annyi csodálatos dolgot készítesz. Egyik nap megsütöd a lapokat másnap pedig betöltöd! Pik-pak megvan ahogy anyukám mondja mindig! ;D Karácsonyra tökéletes sütemény! :))
Mrita, köszönöm! Bátorság, és a jutalmad egy nagyon-nagyon finom sütemény!!!! :)
Csilla, én ezt a sütit anyósomnál ettem először és akkor beleszerettem, most meg már, hogy a lányom is oda van érte, muszáj volt megtanulnom. Így, hogy én készítettem, már nem is tűnik olyan macerásnak!! :)
Petra, köszi! Az én vendégeimnek mindig nagyon jó dolguk van, kb. 3 kg plusszal mennek haza minden alkalommal! :DD
Vicuska, látom van itt olyan aki rutinos az ilyen sütik sütésében, innen is látszik, hogy egyszer ki kell próbálni és utána, már nem is okoz gondot! Köszi!
Panna, mi is megkezdtük még a végső puhulás előtt, szépen levágtam a szélét körbe és eltüntettük! :D
Én legalább 10 évig nem sütöttem, mire bele mertem fogni, ugyanilyen félelmeim voltak, de arra gondoltam, nekem is ott nőtt ki a két karom, kezem, mint másnak és elsőre sikerült :) Onnantól kezdve megállíthatatlan a sütési kedv (a rutin jön magától) :D
VálaszTörlésVicuska, most jót derültem a kinőtt karon, és milyen igazad van!!! Már van pár hasonló lapsütögetős receptem, így bátrabban állok nekik!! :) Meglesz a rutin nálam is! :D
VálaszTörlésIMÁDOM
VálaszTörlésBianka, úgy látom ezt mindenki!! :)))
VálaszTörlés