2011. május 11., szerda

Rakott sült karaj

Nálunk a karaj általában rántva készült, amiről azt gondoltam, hogy egyszerű és nagyon finom is. Utóbbi valóban igaz, mármint, hogy finom, de az elkészítése elég sok mosogatnivalót termel. Mostanában rákaptam a tepsis, jénais stb. húsokra és meglepő, hogy milyen sokféle variáció létezik. Ráadásul előző nap összeállítva és a hűtőben pihentetve, másnap már csak a sütőbe kell tolnunk. Az előkészületekkel megspórolt időt pedig  pihenéssel tölthetjük!
Ez a rakott hús is hihetetlen finom, puha, krémes és abbahagyhatatlan! Imádjuk!

Recept Beácskától van a No Salty oldaláról!
Íme a recept!


Hozzávalók:
  • 10-12 szelet sertéskaraj
  • 15-20 dkg bacon szalonna
  • 10 dkg szeletelt szárazkolbász
  • 1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg sajt
  • bors

Elkészítés:
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.
  3. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön.
  4. A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján.
  5. Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Hogy "e" millen guszta lett!
    Bocs..... "E" is.... :D
    Hétvége? Szombatom szabad.

    VálaszTörlés
  2. Mézeskalács, tényleg nagyon finom! :)

    Kedves Márta barátném, hétvégére lepd meg a vendégeteket ezzel a guszta ebéddel! Puszi! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, szeretem én is az ilyen jellegű húsokat! :)

    VálaszTörlés
  4. Múlt hétvégén a húgom ezzel várta a vendégeit! Óriási sikere volt! :) Én imádom az ilyen tepsis, rakott húsokat, mert nincs vele macera és isteni! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...