2011. március 23., szerda

Pékkifli

Ezt a kiflit TücsökBogár oldalán találtam, aki pedig Kriszti oldalán kapott kedvet hozzá. Azóta láttam már pár blogon, de had ne írjam le, hogy hol, már nem is tudnám megmondani. Na ezek után mondja valaki, hogy ez egy egyszerű kis kiflike! ;-) Nálunk másnap ebből készült finom szendvics Eszti lányomak a suliba és kis férjemnek a munkába. Nem maradt el a dicséret!
Részemről pedig a köszönet, nektek TücsökBogár és Kriszti!


Összesen: 3496 kcal 434 g ch
1 db 219 Kcal 27 g ch

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 1 dl olívaolaj
- 1 kk.  cukor
- 2 kk. só

A kenéshez:
- 5 dkg vaj

A tetejére:

- 1 tojás sárgája



  1. A lisztet dagasztótálba tesszük, a közepébe kerül a cukor és az élesztő, majd ráöntjük a langyos tejet. Mikor az élesztő felfut, mehet hozzá a többi anyag és indulhat a dagasztás. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
  2. 16 részre osztjuk a tésztát (nálam 7 dkg-os lett 1-1 rész). Ovális alakúra nyújtjuk  A felső harmadát éles késsel 5 helyen bevágjuk, az alsó 2/3-át pedig megkenjük a puha vajjal. (Én olvasztottal kentem, úgy is finom lett!)
  3. A vajas részétől indulva tekerjük fel.
  4. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk. 30 percig újra kelesztjük.
  5. Lekenjük a tojássárgával. A bevágások mélyedéseit próbáljuk nem bekenni, hogy csíkos hatást keltsen, ha kisül.
  6. Hideg sütőbe tesszük a kifliket. 180 C-fokon kb. 30 perc alatt megsülnek.
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Annyira fincsi recept!
    Kriszti

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek! Látom Te is kunkorítottad. :) Kiflik közül szerintem ez a legfinomabb. :)))

    VálaszTörlés
  3. Kriszti!
    Elégedett vagyok mind az ízével, mind a kinézetével!!! Biztosan sütök még!

    TücsökBogár!
    Így jobban tetszik, de szendvicsnek, csomagolni lehet, hogy legközelebb egyenesen hagyom. :)

    Köszi, hogy benéztetek!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...