2011. március 11., péntek

Gesztenyés alagút sütés nélkül


Ezt a süteményt karácsonykor ettem a sógornőmnél, akinek anyósjelöltje készítette.
Ezúton is köszönöm!!!
Roppant egyszerűsége ellenére, meglepően finom édesség.
A lányaim születésnapjára, ami januárra esik (mindkettő!), el is készítettem és bizony nagy sikere volt!
Az írókázás a tetején, első próbálkozás, ezért sikeredett ilyen egyszerűre.
Sajnos megvágott süteményképet nem tudok mellékelni, mert akkor még nem gondoltam, hogy blog írásba kezdek. :-)

Gesztenyés alagút

Hozzávalók:
    • 2 csomag gesztenye massza
    • 5 dkg ráma
    • 1-2 ek. rum vagy rumaroma

    • 1 cs. vaníliás puding
    • 4 ek. kristály cukor
    • 3 dl tej

    • 2 dl tejszín
    • 2-3 ek. porcukor
    • fél csomag zselatin (dr. Oetker 20 grammos)

Máz:
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek. olaj
       összeolvasztani

  1. Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén rá tudjuk hajtani!
  2. A gesztenyét a rámát a rummal kézzel összegyúrjuk.
  3. Ezt a masszát beleigazítjuk a folpack-os gerincformába.
  4. A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük és KIHŰTJÜK!
  5. A tejszínt felverem félig és hozzáadom a zselatin felét majd kemény habbá verem.
  6. A tejszínt a pudinggal összekeverem, majd betöltöm a gesztenyés őzgerincformába.
  7. Babapiskótát rumba forgatunk (nem áztatunk!!), és rátesszük sorba a krém tetejére.
  8. A folpack-ot ráhajtjuk, majd min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  9. Utána tálra fordítjuk, lehúzzuk a folpack-ot és csokival bevonjuk. 
Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

  1. A hobbiból lesz a szenvedély, amit a családunk rendkívül értékel! :)) Nagyon szép lett a süteményed, az írókázás is tökéletes. Gondolom a lányoknak nagyon ízlett. A fenti képeket is megcsodáltam, örülhetnek, hogy ilyen mamájuk van!!!

    VálaszTörlés
  2. Tücsök Bogár
    Nagy örömet szereztél a bejegyzéssel!!!
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  3. Sok sikert kívánok a bloghoz! Mi kezdők tartsunk össze :)

    VálaszTörlés
  4. Mónika
    Méghogy Te kezdő? Köszönöm, hogy benéztél és megjelöltél! Gyönyörű a blogod!

    VálaszTörlés
  5. Én a nagy kánikulában próbálkoztam ezzel a finomsággal, igaz a csokimázat lehagytam a tetejéről, de a kis családomnál így is nagy sikere lett. KÖSZI!

    VálaszTörlés
  6. Katus, nagyon örülök, hogy ízlett a süti!!! Szívesen máskor is! Köszi én is! :D

    VálaszTörlés
  7. Kedves Barbi,felcsigázott ez a finom süti.Egyedül a zselatin-tejszín párosítás tart vissza.Gyakorlott sütő vagyok,de a zselatin elég kényes macera.Szóval hálás lennék,ha megírnád egész pontosan te,hogy rakod a bele.köszi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...