Ezt a süteményt karácsonykor ettem a sógornőmnél, akinek anyósjelöltje készítette.
Ezúton is köszönöm!!!
Roppant egyszerűsége ellenére, meglepően finom édesség.
A lányaim születésnapjára, ami januárra esik (mindkettő!), el is készítettem és bizony nagy sikere volt!
Az írókázás a tetején, első próbálkozás, ezért sikeredett ilyen egyszerűre.
Sajnos megvágott süteményképet nem tudok mellékelni, mert akkor még nem gondoltam, hogy blog írásba kezdek. :-)
Gesztenyés alagút
Hozzávalók:
• 2 csomag gesztenye massza• 5 dkg ráma
• 1-2 ek. rum vagy rumaroma
• 1 cs. vaníliás puding
• 4 ek. kristály cukor
• 3 dl tej
• 2 dl tejszín
• 2-3 ek. porcukor
• fél csomag zselatin (dr. Oetker 20 grammos)
Máz:
• 10 dkg étcsokoládé• 1 ek. olaj
összeolvasztani
- Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén rá tudjuk hajtani!
- A gesztenyét a rámát a rummal kézzel összegyúrjuk.
- Ezt a masszát beleigazítjuk a folpack-os gerincformába.
- A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük és KIHŰTJÜK!
- A tejszínt felverem félig és hozzáadom a zselatin felét majd kemény habbá verem.
- A tejszínt a pudinggal összekeverem, majd betöltöm a gesztenyés őzgerincformába.
- Babapiskótát rumba forgatunk (nem áztatunk!!), és rátesszük sorba a krém tetejére.
- A folpack-ot ráhajtjuk, majd min. 3 órára hűtőbe tesszük.
- Utána tálra fordítjuk, lehúzzuk a folpack-ot és csokival bevonjuk.
A hobbiból lesz a szenvedély, amit a családunk rendkívül értékel! :)) Nagyon szép lett a süteményed, az írókázás is tökéletes. Gondolom a lányoknak nagyon ízlett. A fenti képeket is megcsodáltam, örülhetnek, hogy ilyen mamájuk van!!!
VálaszTörlésTücsök Bogár
VálaszTörlésNagy örömet szereztél a bejegyzéssel!!!
Köszönöm szépen!
Sok sikert kívánok a bloghoz! Mi kezdők tartsunk össze :)
VálaszTörlésMónika
VálaszTörlésMéghogy Te kezdő? Köszönöm, hogy benéztél és megjelöltél! Gyönyörű a blogod!
Én a nagy kánikulában próbálkoztam ezzel a finomsággal, igaz a csokimázat lehagytam a tetejéről, de a kis családomnál így is nagy sikere lett. KÖSZI!
VálaszTörlésKatus, nagyon örülök, hogy ízlett a süti!!! Szívesen máskor is! Köszi én is! :D
VálaszTörlésGyönyörű!
VálaszTörlésKriszta édes vagy, köszönöm! :)
VálaszTörlésKedves Barbi,felcsigázott ez a finom süti.Egyedül a zselatin-tejszín párosítás tart vissza.Gyakorlott sütő vagyok,de a zselatin elég kényes macera.Szóval hálás lennék,ha megírnád egész pontosan te,hogy rakod a bele.köszi
VálaszTörlés