2014. augusztus 22., péntek

Fetasajtos húsbatyuk baconköntösben

Megint egy gyorsan összedobható ebédötlet, imádom a darált sertéshúst, mert olyan sokoldalúan fel lehet használni és drágának sem mondható.

 
 


5-6 személy részére
Hozzávalók a húslepényhez:

  • 500 g sertés darált hús
  • 2 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 100 g fetasajt (lehet kecskesajt is)
  • 1 kis evőkanál oregánó
  • só, bors
  • kb. 200 g trappista sajt
  • egy kisebb csomag bacon szalonna

Elkészítés:
  1. A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a fetasajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak látható darabok a húsmasszában.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtból kockákat vágunk.
  3. Evőkanállal szakítunk a húsmasszából és a közepébe nyomunk egy trappista sajt darabot, majd hurka formára igazítjuk és baconba tekerjük.
  4. Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket, majd 190 fokon pirosra sütjük.
 Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jol nez ki, koszi a receptet, Barbi! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó, finom és mutatós! :)

    VálaszTörlés
  3. En kiprobalom pulyka daralt husbol :) koszonom a mindig guszta recepteket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves amit írtál Anita! Köszönöm szépen! :)

      Törlés
  4. Gondolom burgonya pürével és salátával tálaljuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt rizzsel és salátával, de mindenki úgy ahogy neki jólesik! :)

      Törlés
    2. Mi magába ettük savanyúsággal (éljen a krumpli nélküli élet...), és nagyon-nagyon finom volt, akár magában is ;) Tuti recept!

      Törlés
    3. Köszi Millus és milyen igazad van, krumplit egy éve nem vettem, de az újkrumpliról nem tudtam lemondani, akármennyire káros... :( :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...