2014. május 29., csütörtök

Epres triffle

Sokféle pohárkrémet szoktam nyáron készíteni, mikor bejön a friss gyümölcsök szezonja. Van már jó pár gyümölcsös krém az oldalon, de most Zsanuária és Duende után beálltam sorba, hogy megmutassam nálam hogyan készül a triffle.

 

Hozzávalók:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 450 ml tej
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor (nálam eritit)
-------------------------------------------------------
  • 250 ml tejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor (nálam por eritrit)
  • 1 kis tasak habfixáló
-------------------------------------------------------
  • kb. 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 12 db babapiskóta
  • 25 db közepes eper



Elkészítés:
  1. A  pudingport a mézzel, cukorral és két evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át, nehogy nagyon megbőrösödjön, bár én ezt a bőrös réteget imádom. :)
  3. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral a leírás szerint kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
  4. Egy mélyebb tál aljára teszünk pár kanál krémet.
  5. A babapiskótákat a rumos tejbe gyorsan belemártjuk és rárakjuk a krémrétegre, ismét krémet kanalazunk rá, majd az eprek kb. felét  rádaraboljuk. (Pár szemet hagyjunk a tetejére díszítésnek.) Újra krém, majd a maradék piskóta, ismét krém, eper és a legtetejére megint krém. Díszítsük a félretett eperszemekkel és mentalevéllel.
  6. Tegyük pár órára a hűtőbe tálalás előtt.

Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

  1. Tetszik a te triffle verziód! Kaphatok egy kevéskét belőle? :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Kaphattál volna, ha előbb szólsz, de köszönöm a bizalmat!!! :)

      Törlés
  2. Megmondom őszintén, ezzel csak egy bajom van... Megenném az egészet fék nélkül...:o))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti, ezzel nekem csak ennyi a bajom! :D

      Törlés
  3. Ez hétvégére pont jó lesz! Idén rengeteg eprünk van,köszönhető a sok esőnek és napsütésnek. Köszi a receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, biztosan ízleni fog nektek is! :)

      Törlés
  4. Ó de guszta! Épp ma készítettem én is epres poharas krémet, amint lesz időm, hozom....

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól hangzik és nagyon guszta is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...