Egy igazán gyorsan összedobható és egészséges süteményt készítettem a minap, cukormentesen és egészségesebb, de könnyen beszerezhető lisztekkel.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlőre csak erre jut időm. :)
Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)
Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyű házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlőre csak erre jut időm. :)
Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)
Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyű házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.
Hozzávalók 30x22 cm-es tepsihez:
- 3 tojás
- 100 g eritrit
- 1 evőkanál folyékony Ezerédes édesítő
- 70 ml olaj
- 3 dl tej
- 170 g Bio tönkölybúza fehér liszt
- 180 g Norbi U1 liszt vagy zabpehely liszt
- 1 cs. sütőpor
- 300 g málna
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat (nem szétválasztva) a cukorral habosra keverjük, majd az olajat is beledolgozzuk. A tejjel, majd a sütőporral vegyített liszttel is csomómentesre keverjük.
- Sütőpapiros vagy kivajazott tepsibe simítjuk a masszát, tetejét megszórjuk a málnával és 180 fokon (nem hőlégkeverésen) megsütjük.
Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni. Megszórhatjuk por eritrittel, de nekem tökéletes volt nélküle is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése